Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η τάφρος 66 από αύριο θα είναι καθαρή! - Σήμερα Παρασκευή στο Μακροχώρι

Από αύριο η τάφρος 66 θα είναι πεντακάθαρη. Οι αγώνες χρόνων, κατοίκων, φορέων και ...
οργανώσεων έπιασαν τόπο! Οι βιομηχανίες που μέχρι χθες ρύπαιναν την τάφρο δεσμευτήκαν πως από αύριο θα εφαρμόζουν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Βέβαια το κάνουν όχι μόνο επειδή έτσι πρέπει, αλλά και κατόπιν πιέσεων αλλά και απειλών από όλους τους αρμόδιους φορείς πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους θα επιβληθούν κυρώσεις.
 
Για την τήρηση της συμφωνίας σαν επιβλέπουσα ορίστηκε η Οικολογική ομάδα Βέροιας που έχει και ιδιαίτερες ευαισθησίες για την περίπτωση αυτή.
 
Έτσι από αύριο όλα θα λειτουργούν καλά και σύμφωνα με τα δέοντα.
 
Και μετά… και μετά ξύπνησα… εγώ… ίσως…αν και δεν το βλέπω… ίσως εσύ… ίσως… ποιος ξέρει και να μπροστά μας η αμείλικτη πραγματικότητα.
 
Ενώ δεν την ρυπαίνει κανένας, ενώ οι έλεγχοι το αποδεικνύουν και όλα μας βεβαιώνουν γιαυτό, η τάφρος δυστυχώς θα είναι στα χάλια της, νεκρωμένη περιμένοντας καμιά βροχούλα για να δει καθαρό νεράκι, οι Οικολόγοι της Βέροιας θα τρέχουν, θα διαμαρτύρονται, αλλά και θα τρέχουν στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι ως συνήθως, και όλα θα πηγαίνουν μια χαρά. Εξάλλου που θα πάει, η περίοδος του καλοκαιριού είναι σύντομη, όλα θα περάσουν και θα επανέλθουμε στην συνηθισμένη μας κατάσταση. Όχι πως εκεί η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, αλλά λέμε… Εκτός πια και αν φέτος ανατραπούν όλα...
 
Σαν όνειρο πάντως είναι όμορφο… Η ΤΑΦΡΟΣ 66 ΚΑΘΑΡΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: