Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο Βεσυρόπουλος, τα παπαγαλάκια, το μεροκάματο, το σύνθημα και η ..λογοκρισία

Η Παναγία δεν έβαλε το χέρι της
Η διοχέτευση παραπολιτικών σχολίων από τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της Ημαθίας προς τα μέσα ενημέρωσης είναι γνωστή και πάγια τακτική. Άλλοι παίρνουν τις ειδήσεις απευθείας αφού έχουν προνομιακές σχέσεις με τους βουλευτές, άλλοι τις κατέχουν πρωτογενώς αφού οι ίδιοι γράφουν τα σχόλια δεδομένου ότι παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο.
 
Οι υπόλοιποι είτε διαβάζουμε τα παραπολιτικά είτε αποστέλλονται επιλεκτικά ώστε να αναπαραχθούν και να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των βουλευτών της ΝΔ που διαγκωνίζονται ένα χρόνο τώρα για το ποιος θα πάρει κεφάλι στην...
κούρσα επιβίωσης της επόμενης εκλογής.

Στο πλαίσιο αυτό ορισμένα παπαγαλάκια του Αποστόλη Βεσυρόπουλου άρχισαν να γράφουν ότι ο συμπαθής βουλευτής θα γίνει μέλος του υπουργικού συμβουλίου από την θέση του Υφυπουργού δεδομένου ότι περιβάλλεται με την απόλυτη εμπιστοσύνη του Σαμαρά και την εκτίμηση του Στουρνάρα.
Ναι, έγραφαν τέτοιες δήθεν πληροφορίες και εκτιμήσεις ανεβάζοντας τον πήχυ των προσδοκιών των ψηφοφόρων του και τώρα που έγινε το αυτονόητο, τώρα που ο Βεσυρόπουλος όχι μόνο δεν έγινε υφυπουργός αλλά ούτε καν ως σκέψη πέρασε από τον Σαμαρά, κανείς δεν θα σκεφτεί να αξιολογήσει τις "ειδήσεις" αυτές.

Το γαϊτανάκι αυτό των φτιαγμένων ειδήσεων που δήθεν ανεβάζουν το πρεστίζ των βουλευτών θα συνεχιστεί. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η έκθεσή τους θα είναι ανεπανόρθωτη. Θα είναι και αυτοί βουλευτές μιας χρήσης. Θα έχουν κάνει το "κομμάτι" τους, θα έχουν μυρίσει εξουσία, θα έχουν κάνει τις διασυνδέσεις τους που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον.
Τα παπαγαλάκια τους θα έχουν βγάλει μεροκάματο, θα έχουν συνδράμει κι αυτοί στην ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση της δημοσιογραφίας, θα ενισχύσουν τις άκρες τους για να συνεχίσουν τον ρόλο τους.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο δηλαδή. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος φωνάζει: Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι.


ΥΓ: Γιατί κανείς δεν έκανε ούτε την παραμικρή αναφορά στην ομιλία της Σούλας Γαλλίκα, εργαζόμενη στον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ που μίλησε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ; Μπορούν να πάρουν το βίντεο χωρίς καμιά υποχρέωση αναφοράς στην πηγή.
Για μια διαφήμιση ρε παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: