Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΣΤ. ΔΡΙΣΤΑΣ - "Ένα βήμα πριν το κελί του Παπαγεωργόπουλου βρέθηκα"

Αν σας πω ότι ούτε ο Στέφανος το περίμενε θα σας πω την αλήθεια και μάλιστα χωρίς καθόλου υπερβολή. Αναφέρομαι στην αθωωτική απόφαση του πρώην δημάρχου Πλατέος Στέφανου Δριστά από το Εφετείο Θεσσαλονίκης όπου ήταν κατηγορούμενος.

Ο Στ. Δριστάς βρίσκονταν σε μεγάλη πίεση όλα αυτά τα χρόνια και δεν ήταν λίγα. Η υπόθεση χρονολογείται από τις...
αρχές του 2000 και κορυφώθηκε στις εκλογές του 2002 και συνεχίστηκε ως και τις εκλογές του 2006.

Ο Στ. Δριστάς και άλλοι τρεις βρέθηκαν μετά από τον έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης κατηγορούμενοι. Το αδίκημα μεγάλο και αν βρισκόταν ένοχοι θα φορτώνονταν με πολυετή φυλάκιση ο καθένας και τον μεγαλύτερο κίνδυνο είχε ο πρώην δήμαρχος.

Ο Στέφανος το γνώριζε αυτό και χτες, την επομένη της μεγάλης μέρας σχολίαζε ως εξής την αθώωσή του: "Βρέθηκα ένα βήμα από το να κάνω παρέα τον Παπαγεωργόπουλο. Δύσκολη φάση γκαρντάση".

Εμφανώς ανακουφισμένος ο Στ. Δριστάς μετά την απόφαση του δικαστηρίου που άκουσε όλους τους μάρτυρες να λένε θετικά λόγια για τον πρώην δήμαρχο και για το ότι μπορεί να έγιναν κάποιοι λανθασμένοι χειρισμοί αλλά δεν υπήρξε ίδιον όφελος γι αυτόν.
Η πανηγυρική αθώωση του Στ. Δριστά είναι προφανές ότι τον αποδεσμεύει από κάθε βάρος και μπορεί πλέον να ασχοληθεί με άλλον αέρα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: