Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ας σταματήσει το καραγκιοζιλίκι στους 3 δήμους της Ημαθίας- Να καταργηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης

Διάβασα ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιο Βέροιας εξέφρασε τον προβληματισμό του για δυο θέματα που θεωρεί άκρως σημαντικά και που δεν βλέπει να προχωρούν.
Το πρώτο, κατά τον κ. Χατζηαθανασίου, είναι η απροθυμία των φορέων του δήμου Βέροιας αλλά και των πολιτών να...
συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος που έφτιαξε τον Καλλικράτη. Ο νόμος Ραγκούση δηλαδή που τόσα δεινά έφερε στην αυτοδιοίκηση και στο λαό.

Τότε, είχε συσταθεί αυτή η περιβόητη Επιτροπή Διαβούλευσης που υποτίθεται ότι ήταν υποχρεωμένη να συνεδριάζει δυο φορές το χρόνο, να γίνονται προτάσεις από τους φορείς και τους δημότες και να συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις της διοίκησης. Όμως, ουδέποτε συνεδρίασαν πλην της εναρκτήριας οι Επιτροπές αυτές. Και οι τρεις δήμοι της Ημαθίας απαξίωσαν με την στάση τους τον θεσμό αυτόν και δεν είχαν την τόλμη να βγουν και να πουν δημόσια ότι αρνούνται να εφαρμόσουν έναν κατ΄ επίφαση δημοκρατικό νόμο που μόνο προσχηματικά μπορούσε να λειτουργήσει ότι δήθεν οι διοικήσεις άκουγαν τους δημότες.

Κι όμως, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ανησυχεί για το γεγονός ότι οι φορείς αντιδρούν με απαξιωτικό τρόπο στις προσκλήσεις του και δεν ανταποκρίνονται ώστε να συγκροτήσουν την Επιτροπή αυτή. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει οι  τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας να τις καταργήσουν και να πάψουν να παίζουν θέατρο ότι τάχα μου δήθεν είναι δημοκρατικοί και ακούνε το λαό.

Τόσο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης όσο και ο δήμαρχος Νάουσας Τ. Καραμπατσός πρέπει άμεσα, αύριο κι όλας, να βγάλουν ανακοίνωση και να σταματήσει το καραγκιοζιλίκι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: