Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η λαϊκή αντίδραση έφερε αποτέλεσμα- Έκανε πίσω η Δήμαρχος με το Στάδιο Βέροιας- Αναβλήθηκε η παραχώρηση

Η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς αλλά και η γενική μουρμούρα στην πόλη της Βέροιας ότι η διοίκηση του Δήμου επιχειρεί ξεπούλημα του Σταδίου στον επιχειρηματία Αρβανιτίδη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βέροια για δέκα χρόνια έφερε αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να...
κάνει πίσω η δήμαρχος Χαρ. Ουσουλτζόγλου και βλέποντας τις αντιδράσεις ορισμένων δικών της δημοτικών συμβούλων που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το θέμα έδωσε "νότα" στον στενό της συνεργάτη, πρόεδρο της ΚΑΠΑ, κ Παυλίδη, να μην επιμείνει και να δεχτεί την αναβολή της συζήτησης και της απόφασης για παραχώρηση του Σταδίου.
Έτσι λοιπόν, στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ (Κοινωφελής επιχείρηση του δήμου που έχει την ευθύνη του Σταδίου) έσκισε το συμβόλαιο- συμφωνία που είχε υπογράψει με την ΠΑΕ Βέροια και είπε ότι ας βρεθεί καλύτερο συμβόλαιο και αυτός θα το δεχτεί.

Όπως κι αν έχει πρέπει να δούμε το θέμα άκρως πολιτικά. Ο δήμος Βέροιας πήγε να ξεπουλήσει το Στάδιο, δημοτική περιουσία δηλαδή, χωρίς κανένα αντάλλαγμα ουσιαστικά, σε έναν επιχειρηματία. Η διοίκηση του δήμου και ιδιαίτερα η δήμαρχος υπαναχώρησε και ορθώς έκανε και μάζεψε τον νεοφιλελεύθερο πρόεδρό της που εμφορούμενος με τις ιδέες της αγοράς θέλει να τα δώσει όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η λαϊκή αντίδραση έφερε αποτέλεσμα. Το που θα πάει να παίξει η ΠΑΕ Βέροια και όλα όσα λέγονται και γράφονται ότι θα χάσει η τοπική αγορά από το ότι θα παίζει σε άλλη πόλη είναι αστεία επιχειρήματα. Όλοι γνωρίζουν αν είχε κέρδη η τοπική αγορά από την ύπαρξη της ΠΑΕ Βέροια και από την λειτουργία της που σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε το στοιχείο της ανταποδοτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: