Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κ. Καραπαναγιωτίδης - «Εμείς στην Ημαθία είμαστε συνεπείς…»


Στις παραγωγικές περιοχές όπως η Ημαθία εφαρμόζουμε ένα αναπτυξιακό όραμα υποστήριξης της δυναμικής που διαθέτουμε στον πρωτογενή τομέα, αυτόν που παράγει πλούτο για τους πολίτες μας. Η Ημαθία είναι κέντρο παραγωγής και μεταποίησης ποιοτικών προϊόντων, όπως τα ροδάκινα, τα κεράσια, το κρασί, η κομπόστα, τα κηπευτικά, ακόμη και τα μύδια στη θαλάσσια περιοχή μας στο...
Κλειδί, με μεγάλες εξαγωγές σε όλον τον πλανήτη.

Παράλληλα, στην Ημαθία είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα σε παραγωγή βόειου κρέατος, έχοντας το 65% της παραγωγής. Με αυτενέργεια και περισσή δυναμική, διοίκηση και εμπλεκόμενοι στο σύστημα της παραγωγής φορείς, δρούμε καθημερινά με υπευθυνότητα με στρατηγικές επιλογές και πολιτικές που συντείνουν στη βελτιστοποίηση των προϊόντων μας και στοχεύοντας στη δημιουργία ενός σταθερού και αξιόπιστου συστήματος διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων μας.

Σε ένα περιβάλλον με αρκετά προβλήματα που προκαλούν ανασφάλειες (κρίση, καιρικές συνθήκες κλπ), εμείς επιδιώκουμε να αποκτήσει το προϊόν μας την προοπτική που αρμόζει στα επώνυμα και ασφαλή προϊόντα. Παράλληλα, δρούμε με απόλυτη εξωστρέφεια στον τομέα της προώθησης της παραγωγής μας, αναπτύσσοντας συνεργασίες σε όλον τον κόσμο, αλλά κυρίως τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Μολδαβία κ.α.), διευρύνοντας τους ορίζοντες των δυνατοτήτων μας και των συνεργασιών μας.

Αντίστοιχη πολιτική ακολουθούμε στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, εκεί όπου η Ημαθία διαθέτει μοναδικούς προορισμούς και δράσεις εναλλακτικού τουρισμού (θρησκευτικός, αρχαιολογικός, φυσιολατρικός, χιονοδρομικός, οινικός, πολιτισμικός κ.ά.). Αυτούς τους προορισμούς και τις δράσεις μας προβάλλουμε σε όλα τα μέρη του κόσμου, προσκαλώντας το κοινό στον τόπο του Αριστοτέλη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και του Αποστόλου Παύλου.

Στην κρίση, το παν είναι να παρουσιαστείς συνεπής, έτοιμος και δυνατός για την επόμενη μέρα. Εμείς στην Ημαθία είμαστε συνεπείς, πάντα έτοιμοι και πάντα δυνατοί. Πόσο μάλλον σήμερα, που λειτουργούμε μέσα στο πλαίσιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πιθανότατα της πλουσιότερης και παραγωγικότερης περιοχής στα Βαλκάνια.

*Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είναι αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: