Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Με την ψήφο των προθύμων δόθηκε το Στάδιο στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βέροια - Συνεπής η στάση του ΚΚΕ


Τελικά το δημοτικό συμβούλιο Βέροια βρήκε τη λύση. Θα προκηρυχτεί δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας και στην οποία θα είναι μοναδικός ενδιαφερόμενος ο ...
ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βέροια, ο Γ. Αρβανιτίδης και ο οποίος τελικά θα πάρει το Στάδιο για δέκα χρόνια με το χαμηλότερο δυνατό τίμημα που θα βρει η νομική υπηρεσία.

Βρήκαν σε ελάχιστες μέρες τη λύση οι άρχοντες του Δήμου Βέροιας για να εξυπηρετήσουν έναν μεγαλοσχήμονα παράγοντα, έναν ιδιοκτήτη ΠΑΕ, έναν ισχυρό του χρήματος. Όταν ζορίζονται οι "άρχοντες" τότε βρίσκουν λύσεις. Είναι όλοι τους όσοι ψήφισαν θετικά το πολιτικό προσωπικό που πρόθυμα σκύβει πάνω στις ανάγκες των ισχυρών του χρήματος και δίνουν λύσεις.

Βρήκαν και το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας τους. Λένε ότι πρέπει να δοθεί η δημοτική περιουσία σε χέρια ιδιώτη γιατί δεν έχει ο δήμος χρήματα να τη συντηρήσει. Και όπως πολύ εύστοχα είπε ο δημοσιογράφος Δημ. Καρολίδης, να δοθεί και το Δημαρχείο της Βέροιας σε έναν άλλον επιχειρηματία αφού ο δήμος αδυνατεί να το συντηρήσει.
Βέβαια, όλο αυτό το πρόθυμο πολιτικό προσωπικό δεν βρίσκει λύσεις στα απλά, λαϊκά προβλήματα. Κόβει το νερό σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν γιατί τους έχει πλήξει η ανεργία. Βάζει φόρους, εισπράττει τέλη κλπ ενώ από τον ισχυρό του χρήματος, από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ τόσα χρόνια βρίσκεται από κοινού στα δικαστήρια για να βρουν την χρυσή τομή ώστε να διευθετηθεί η μεταξύ τους διαφορά.

Αλήθεια, είναι παράβαση καθήκοντος όταν μια δημοτική διοίκηση δεν εισπράττει χρήματα που προβλέπονται από τις συμβάσεις που η ίδια υπέγραψε; Πως και με τι μούτρα θα πάνε στις γειτονιές και στα χωριά να πούνε ότι έχουνε οικονομική αδυναμία όταν επί χρόνια αδυνατούν να πάρουν τα ευρώ που δικαιούνται;

Κλείνοντας να παρατηρήσω ότι μόλις χτες ο Αρβανιτίδης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, δήλωνε ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει. Θα πάει σε άλλη πόλη και μάλιστα ότι θα της αλλάξει και όνομα. Και σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου  είχε πιάσει στασίδι από νωρίς και έφυγε τελευταίος. Είναι που θα έφευγε. Λες και υπάρχουν κι αλλού τέτοιοι πρόθυμοι σύμβουλοι και δήμαρχοι...

Πρέπει να σημειώσουμε την συνεπή στάση του ΚΚΕ και της δημοτικής του παράταξης που με δυνατή φωνή και μαζική παρουσία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είπε το αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να παραχωρείται η δημοτική περιουσία σε ιδιώτες. Την ίδια στάση κράτησαν και οι σύμβουλοι Αγγέλογλου και Κουτσαντάς και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: