Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Νέα παρέμβαση Γιοβαννόπουλου (ΑΝ/ΕΛ)- Ο "Παπουτσής" φταίει ή ο καπιταλισμός; "Επάγγελμα Παπουτσής"

Κ. Γιοβαννόπουλος*
Νέα παρέμβαση με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνει ο βουλευτής Κ. Γιοβαννόπουλος ο οποίος χρησιμοποιεί τον γνωστό γλαφυρό όσο και "πατριωτικό" λόγο και εκφράσεις που ανεβάζουν το ηθικό. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. επιχειρεί μέσα σε δεκαπέντε αράδες να ερμηνεύσει το "γιατί" φτάσαμε ως εδώ και διαπιστώνει ότι φταίει το "επάγγελμα Παπουτσής".

Προσωπικά διαφωνώ με την προσέγγισή του διότι ο μοναδικός φταίχτης κατά την άποψή μου για...
την σημερινή εξαθλίωση δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό. Το ζήτημα είναι ταξικό και αυτός που την πληρώνει είναι κατά κύριο λόγο η εργατική τάξη που χάνει κατακτήσεις δεκαετιών και οι μικρομεσαίοι που συνθλίβονται στις μυλόπετρες της καπιταλιστικής κρίσης.

Βέβαια, για την έξοδο από την κρίση ο βουλευτής που έχει δεξιό παρελθόν δεν μπορεί παρά να δει μόνο την ενότητα του λαού. Αλήθεια, τί διαφορετικό προτείνουν και οι σημερινοί συγκυβερνώντες; Ένότητα δεν προτείνουν; Ο βουλευτής Γιοβαννόπουλος βέβαια ούτε του περνάει από το μυαλό ότι υπάρχει και η ανατροπή, η επανάσταση κλπ.

Διαβάστε το άρθρο- παρέμβαση του Κ. Γιοβαννόπουλου

Γιατί άραγε βασιλεύει η πολιτική σαπίλα;
Διότι ευνούχησαν την Παιδεία δημιουργώντας φαύλα πρότυπα.
Διότι τα κόμματα έγιναν βαρέλια μετρίων με πολτό συνειδήσεων.
Διότι οι ηγέτες θάφτηκαν στο ίδιο νεκροταφείο με τις ιδεολογίες.
Διότι οι αιρετοί σέρνουν κείμενα-κουφάρια κι η ψήφος τους έγινε ασπόνδυλο γραμμάτιο.
Διότι φιλαργυρία και ματαιοδοξία λήστεψαν το Όραμα και την Ιστορία.
Διότι το επάγγελμα “Παπουτσής” κατάκαψε τις ελπίδες δυο γενιών Ελλήνων.
Διότι υστέρησε το ΜΑΖΙ και οδηγεί το ΕΓΩ στο άρμα της τυφλότητας.
Διότι δεν ακούγονται τα ελληνόπουλα, μεταγγίστηκε μέσα τους η αναξιοκρατία, η ανήθικη λεωφόρος.
Διότι ο ερπετικός δημόσιος άνδρας κούρσεψε το δημόσιο χρήμα.
Και τώρα..; Τώρα που η πανούκλα εξέθρεψε το αυγό του φιδιού..;
Τώρα: ΜΕΤΑΝΟΙΑ
 
Να μοχθήσουμε προς μία νέα νοοτροπία ως Πολίτες και ως Πόλη. Παιδεία. Άξια πρότυπα. Βουλευτές αβόλευτοι. Εθνική συνείδηση. Ηγεσίες φωτισμένες με σχέδιο σωτηρίας, ψυχή ελληνική κι αγάπη αλλήλων. Με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Με τα μάτια μια στη σημαία και μια στα παιδιά μας.
Το μονοπάτι θα είναι πότε γκρέμι αχανές και πότε άβατη ανηφοριά. Ο καιρός θα στάζει λιοπύρι εργασίας και παγωνιά ερημίας. Θα τα καταφέρουμε συνέλληνες. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Στον ευλογημένο τόπο, χαρισματικοί τρούλοι θα λάμψουν συσπειρωτικά.
Θα τα καταφέρουμε.
16-8-2013 Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Βουλευτής Ημαθίας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αναπ. Γραμματέας Κοινοβ. Ομάδας

Λεζάντα: Γεωργίου Ροϊλού (1867-1928), "Οι Ποιητές" ,1919, λάδι σε μουσαμά, φυλάσσεται στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Μεγάλοι ποιητές της γενιάς του 1880. Στα δεξιά της σύνθεσης απεικονίζεται ο Α. Προβελέγγιος να διαβάζει κάποιο ποίημά του, ενώ από τα αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι Γ. Στρατήγης, Γ. Δροσίνης, I. Πολέμης, K. Παλαμάς και Γ. Σουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: