Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δεν άντεξε άλλο τον Μνημονιακό Τσαβδαρίδη και παραιτήθηκε ο Τσιούντας στη Βέροια

Τσαβδαρίδης- Τσιούντας
Ο Τσιούντας είναι δεξιός. Τόσο δεξιός που το όνομά του "έπαιζε" να είναι και στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών. Χρημάτισε δήμαρχος Δοβρά και γενικώς δεν είχε δώσει και σημάδια "κακής" κομματικής διαγωγής. Όμως, ο άνθρωπος απόειδε και σήκωσε ανάστημα. Πολιτικό ανάστημα. Παραιτήθηκε από μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Βέροιας γιατί ο επικεφαλής της παράταξης και βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης ψήφισε το Μνημόνιο Νο3 και ως εκ τούτου "εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτόν επικεφαλής. Ίσως κι εγώ να έκανα το ίδιο στη Βουλή, δεν ...

είναι εύκολο να ρίξεις μια κυβέρνηση αλλά εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω. Από δω και πέρα θα είμαι ανεξάρτητος" είπε.

Λοιπόν, η αντίδραση του Χρήστου Τσιούντα είναι απολύτως φυσιολογική. Η έλλειψη αντίδρασης από τους υπόλοιπους είναι μη φυσιολογική. Υποκρύπτει υστεροβουλία και εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Ο Τσιούντας αντέδρασε, έστω και αργά. Διέσωσε την υστεροφημία του.

Κλείνοντας να πω ότι μόλις πριν από τρεις μέρες ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης σχολίασε ότι οι ΟΤΑ δεν πρέπει να ανακατεύονται με την κεντρική πολιτική σκηνή. Το είπε αυτό με αφορμή την παρέμβαση- επιστολή του Γιοβαννόπουλου (ΑΝ/ΕΛ) προς το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας.
Και ο Δημητριάδης δεξιός είναι όπως και ο Τσιούντας. Όμως, βλέπουμε δυο διαφορετικές αντιδράσεις και οι οποίες βέβαια αξιολογούνται...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΟΥΝΤΑ

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
 
Βέροια, 21 Αυγούστου 2013

Κύριε Πρόεδρε,
Την 10η Ιουλίου του 2013 το Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο. Κατά την εισαγωγή του θέματος, σωστά είπατε, ότι γίνεται "σφαγή" των εργαζομένων και έπρεπε να κάνουμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να δούμε ποιές ενέργειες μπορεί να σηματοδοτήσει μια απόφαση του Δ.Σ., η οποία με παρόμοιες άλλων Δ.Σ. Δήμων ίσως να αποτελέσουν ένα φραγμό, μια ανάσχεση αυτής της "σφαγής". Κάνατε και συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες συμφώνησα. Προτάσεις έκαναν και ο κ. Γιαννουλακης και η κα. Σοφρονοφ και ο κ. Δαληγκάρος (εκπρ. των εργαζομένων) και συμφώνησα, με το σύνολο αυτών , για το λόγο αυτο, πρότεινα, εσείς, ο κ. Γιαννουλακης, η κα. Σοφρονοφ και ο κ. Δαληγκάρος να συντάξετε κείμενο το οποίο θα ήταν και η απόφαση -ομόφωνη του Δημοτικού συμβουλίου η οποία θα περιείχε τις προτάσεις και τις δυναμικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.
Δυστυχώς ούτε σε αυτό το ευαίσθητο και σοβαρό θέμα βρέθηκαν κοινά σημεία. Το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στείλει γράμμα...στο Υπουργείο Εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης σύμφωνα με την εισήγηση της κας. Δημάρχου.
Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, και ψηφίστηκε από 153 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και του κ. Τσαβδαρίδη, αρχηγού της παράταξης που ανήκω.
Δεν τον κατηγορώ. Εάν ήμουν στη θέση του πιθανόν το ίδιο να έκανα. Δεν ρίχνεις εύκολα μια κυβέρνηση σε περίοδο μιας τέτοιας κρίσης οικονομικής.
Αλλά δεν ταιριάζει σε εμένα μετά την εξέλιξη αυτή να παραμείνω στην παράταξη.
 
Δηλώνω ότι απο σήμερα θα είμαι ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βέροιας. Άλλωστε αυτό το «ανεξάρτητο της τοπικής αυτοδιοίκησης» με εκφράζει περισσότερο και το έκανα πράξη, εγώ και οι συνεργάτες μου στις τοπικές εκλογές του 2006 του πρώην Δήμου Δοβρά, προεκλογικά και μετεκλογικά.

Με τιμή, Χρήστος Τσιούντας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στη πολιτική δεν γίνεται καμία κίινηση άσκοπα...