Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κ.Ο Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ: Τύμπανα πολέμου στην περιοχή - Όχι στην επαπειλούμενη επέμβαση στη Συρία

Εργαζόμενοι-ες
 
Ο στρατιωτικός μηχανισμός των αμερικανών ιμπεριαλιστών με τους γνωστούς συνοδοιπόρους ,Βρετανία—Γαλλία, έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες σε κατάσταση ετοιμότητας , με σκοπό....

την επέμβαση στη Συρία. Με πρόσχημα τις καταγγελίες χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Ασάντ , το θάνατο εκατοντάδων αμάχων , οι αμερικανοί και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές – αυτοί οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών της γης – βρήκαν την πρόφαση για να δικαιολογήσουν τη νέα στρατιωτική επέμβαση και να προωθήσουν τα σχέδιά τους.
ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία επιχειρούν να αναλάβουν «δράση» στη Συρία , εκτιμώντας πως διαμορφώνονται οι όροι για ακόμη έναν τυχοδιωκτικό, ιμπεριαλιστικό πόλεμο , σ’ ένα πλαίσιο όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων , σε μία περιοχή που φλέγεται εδώ και καιρό , τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.
Όσο δε για τις«επιφυλάξεις» και «αντιρρήσεις» των υπόλοιπων ιμπεριαλιστών , Ρωσίας –Γερμανίας, σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση , αυτές δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά στάση όχι για την υπεράσπιση της ειρήνης και των δικαιωμάτων των λαών στην περιοχή , αλλά το αντίθετο , στάση που υπακούει στους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , υπολογισμούς και συμφέροντα.

Εργαζόμενοι-ες

Απέναντι σ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής , και για το δικό μας που πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική του ιμπεριαλισμού και της εξαθλίωσης , ο λαός μας πρέπει να εκφράσει με κάθε τρόπο , μαζικά και μαχητικά , την αντίθεσή του στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια , την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε και με όποιο κόλπο εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά.
Να καταγγείλει τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά , να συνδράμει τα ιμπεριαλιστικά γεράκια , είτε διευκολύνοντας τα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία είτε με τη χρήση των βάσεών τους στη χώρα μας.

Τώρα πρέπει , όσο ποτέ άλλοτε να οικοδομήσουμε ένα μαζικό, αντιμπεριαλιστικό κίνημα , να αγωνιστούμε μαζικά για να βάλουμε φραγμό στα αιματηρά τους σχέδια.
Να οικοδομήσουμε μέτωπο αντίστασης του λαού μας και των λαών της περιοχής , ενάντια στον ιμπεριαλισμό , για να αποτρέψουμε τα εγκληματικά τους σχέδια.

Να γίνουμε με τους αγώνες μας το προπύργιο της αντίστασης των λαών και όχι το υποτιθέμενο «προπύργιο ασφάλειας και σταθερότητας»που διακηρύττει ο Σαμαράς και η υποτελής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ορέξεις κυβέρνηση , που είναι ασφάλεια και σταθερότητα των συμφερόντων των αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους και όχι του λαού μας.

Αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Συρία!
Αλληλεγγύη στο λαό της; Συρίας!
Καμία συνδρομή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, με όποιον τρόπο!
Έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι!
Μαζικό , λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!
Οι λαοί της γης δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»!


Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: