Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Το φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Ημαθία - Οι εκδηλώσεις

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας καλεί την νεολαία του Νομού να συμμετέχει μαζικά, με την παρουσία και την συνεισφορά του, στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα διεξαχθούν και στο Νομό μας το διάστημα 24/8-6/9 με κεντρικό σύνθημα: ''Άλλαξε τον κόσμο, το...
χει ανάγκη''.
 
"Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι μοναδικό, αντέχει στο χρόνο είναι μια νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση. Και αυτό γιατί χτίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος με το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, την συλλογικότητα, την εθελοντική και σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ανάγκη από σπόνσορες και χορηγούς.

Η ΚΝΕ δίνει όλες τις δυνάμεις, στο πλευρό του ΚΚΕ για την συγκρότηση της πιο μεγάλης πλατιάς λαικής συμμαχίας που θα τα βάλει με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Σε αυτήν την συμμαχία έχει θέση κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει σήμερα ενάντια στα πιεστικά προβλήματα που ζούμε στα σπίτια μας, στην δουλειά μας, στο σχολείο και στην σχολή.

Παλεύουμε για την εργατική λαική εξουσία. Για να γίνουν λαική περιουσία τα εργοστάσια, τα λιμάνια, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της χώρας. Μόνο έτσι δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, αλλά θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με σύγχρονα δικαιώματα. Σήμερα η μοναδική φιλολαική διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας: του Σοσιαλισμού.

Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θ' αλλάξει!!" αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Για τις εκδηλώσεις στο Νομό:

1) Προφεστιβαλική εκδήλωση το Σάββατο 24/8 στην Αλεξάνδρεια, στην Πλατεία Πνευματικού Κέντρου. Θα υπάρχει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, προβολή βίντεο για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, και θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικό νεολαιίστικο συγκρότημα.

2) Φεστιβάλ στην Νάουσα την Παρασκευή 30/8 στην πλατεία Καρατάσου. Θα γίνει κεντρική ομιλία από το μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, προβολή project από μαθητές με θέμα: «Το σχολείο που μας αξίζει», γκράφιτι από μαθητές, και συναυλία από τοπικό συγκρότημα. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής για ηλικίες 4-13 ετών.

3) Το κεντρικό Φεστιβάλ του Νομού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στην Βέροια, στην Πλατεία Ελιάς. Θα υπάρχει ομιλία από την Καπέτη Θεανώ μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Παρουσίαση θεματικών project από μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: