Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Κ Γιοβανόπουλος (ΑΝ/ΕΛ): Ακούω για Χρυσή Αυγή και δαιμονίζομαι

Ακούω για Χρυσή Αυγή και δαιμονίζομαι. Θυμηθείτε: Είχε κι η Γερμανία το δικό της Μνημόνιο. Τότε, στα 1919, το είπαν "Συνθήκη των Βερσαλλιών". Ένοχη για τη φρίκη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, φορτώθηκε το αμύθητο ΧΡΕΟΣ ανοικοδόμησης της Ευρώπης.
Η ξιπασμένη άρια ταυτότητα ξεθεμελιώθηκε απ´ τη μανία του Κλεμανσώ που άρπαξε... Γερμανικά εδάφη και κάθε βιομηχανική παραγωγή υπέρ των Γάλλων. Άσιτα ραχιτικά παιδιά, αυτοκτονίες μυριάδες, εργάτες άνεργοι για χρόνια, υπάλληλοι ιδιωτικοί καιδημόσιοι στο δρόμο, συσσίτια ντροπής για εκατομμύρια, χαοτική φτώχεια πέρα ως πέρα στο Ρήνο. Το μίσος για τους ξένους απύθμενο, οι βουλευτές να ξυλιάζονται άγρια στη Βουλή, πληθωρισμός βουνό (ένα γραμματόσημο 40.000 μάρκα!) ήρθε και φούντωσε σε κάθε απελπισμένο Βερολινέζο το ένστικτο της κολασμένης εκδίκησης.
Όσο και να προσπάθησε η φιλότεχνη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, δεν δάμασε τις πανουργίες του Γιόζεφ Γκέμπελς που απ´ το 1926 έντυσε μελανοχίτωνες, έσφιξε το ταμείο, έσπειρε την προπαγάνδα, μοίρασε πόρτα-πόρτα την εφημερίδα του κόμματος κι οργάνωσε το ναζιστικό τέρας. Ζητούσε μια στάλα ελπίδα ο ηττημένος Γερμανός, κι ο ψυχανώμαλος Αδόλφος μίλησε στην ψυχοσύνθεσή του: "...λιποτάκτες πολιτικοί, προδότες, ανήθικοι..." Οι δολοφονίες μπήκαν στην καθημερινότητα. Τα ναζιστικά τάγματα, μαύρες στολές με κόκκινα φλάμπουρα του ρίγους, ανέλαβαν να προασπίσουν τάχα την τιμή, την ασφάλεια και την καθαρότητα της φυλής. Οι παράφρονες κλήθηκαν το 1933 να φέρουν την υγεία, να αποκαταστήσουν τάχα την Ιστορία και την περηφάνια του ξανθού έθνους των Αλαμανών. Κι αιματοκύλισαν έναν ολόκληρο πλανήτη.
Κι εμείς σήμερα, τι ; Δεν το βλέπουμε το φασιστικό κοράκι που πετά πάνω απ´ τη χώρα; Έλληνες νικημένοι, θιγμένοι, άνεργοι, νεόπτωχοι, συζητούν για το χρυσό αυγό του φιδιού, ως δήθεν θυμό και νέμεση. Ούτε ως αστείο! Η αστική μας κοινωνία οφείλει ν´ αντέξει, κάθε αποσταθεροποίηση θα μας βαραθρώσει οριστικά.
Συγκρατηθείτε συνέλληνες. "Στοχάσου και αρκεί" έλεγε ο Άγνωστος Έλλην. Δεν θα διορθώσουμε όσα λάθη κάναμε μ´ ένα ακόμη, πιο χειρότερο. Με το στίγμα του φασισμού στα παιδιά μας, χαθήκαμε.
Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Βουλευτής Ημαθίας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αναπ. Γραμματέας Κοινοβ. Ομάδας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: