Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανταλλακτικό παζάρι στην Αλεξάνδρεια το Σάββατο 28/9

Ανεργία , φτώχεια, εξαθλίωση , ακρίβεια αλλά εμείς συνεχίζουμε. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο, η Ομάδα Δράσης Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί χαριστικό Παζάρι.
Απέναντι στον καταναλωτισμό που μας επιβάλουν αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και προτείνουμε μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής: χωρίς χρήματα, με επανάχρηση και...
ανακύκλωση προϊόντων.

Με τη μεταξύ μας αλληλεγγύη σαν απάντηση στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας.

Με την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων που συνδιαμορφώνουν και μοιράζονται αγαθά, γνώσεις και χρόνο.
Χωρίς μεσάζοντες. Και δίχως αισθήματα φιλανθρωπίας. Γιατί η φιλανθρωπία διαχωρίζει ανθρώπους σε "ευεργέτες" και "ευεργετούμενους", σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα αίτια των ανισοτήτων και κυρίως δε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κατάργησή τους.

Η αντίσταση όμως στην κρίση πρέπει να είναι δημιουργική, χτίζοντας νέες δομές και σχέσεις που θα αποτελέσουν οδηγό για ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.

Φέρνουμε ρούχα , βιβλία , παιχνίδια σε καλή κατάσταση και παίρνουμε ότι χρειαζόμαστε. Ταυτόχρονα θα γίνει συλλογή σχολικών ειδών (τετράδια , τσάντες , κασετίνες ,μαρκαδόροι , σχολικά βοηθήματα) που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που τα χρειάζονται , γιατί φέτος το μάθημα ξεκινά από το "Α" όπως Αλληλεγγύη.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Την ίδια μέρα οι Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας πραγματοποιούν εκδήλωση – ομιλία για την Θετική εκπαίδευση σκύλου καθώς και συναυλία με την μπάντα του Λαζαριδη.

Τους ευχαριστούμε για την συνεργασία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους , γιατί «το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. (Μαχατμα Γκαντι)»

Δεν υπάρχουν σχόλια: