Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνάντηση των "3" έληξε με ένταση παρά την παρουσία των .."κυανόκρανων" Τασιόπουλου και Μαργαρίτη / ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Μπρουσκέλης, Απατσίδης, Ναλμπάντης
Όταν πρωτοάκουσα την επωνυμία του χιονοδρομικού κέντρου "Τρία πέντε πηγάδια" αναρωτήθηκα γιατί άραγε τα ονόμασαν έτσι; Πόσα είναι τα πηγάδια; Τρία ή πέντε; Το ίδιο ερώτημα προέκυψε μόλις άκουσα ότι οι τρεις προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι δήμαρχοι συναντήθηκαν προχτές το ...
βράδυ αλλά δεν ήταν μόνο τρεις αλλά ...πέντε.

Η συνάντηση λοιπόν των τριών-πέντε που έγινε προχτες θα απασχολήσει το δημοσίευμα αυτό και θα αποπειραθούμε να αναλύσουμε τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται και τις πιθανές προεκτάσεις.

Οι Γ. Απατσίδης, Ν. Μπρουσκέλης και Κ. Ναλμπάντης (με αλφαβητική σειρά) συναντήθηκαν σε κατάστημα της Χαλκηδόνας. Η επιλογή έγινε για προφανείς λόγους ώστε να κρατηθεί η μυστικότητα αφενός και για να γίνει μια συζήτηση χωρίς να παρεμβάλλονται διάφοροι γνωστοί και φίλοι.


Οι "κυανόκρανοι" Τασιόπουλος και Μαργαρίτης
Στην συνάντηση όμως δεν ήταν μόνο οι τρεις. Παρίσταντο και άλλοι δυο, έμπειροι αυτοδιοκητικοί. Ήταν μαζί τους ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο δήμο Αλεξάνδρειας Τ. Τασιόπουλος και ο Π. Μαργαρίτης, επί σειρά ετών πρόεδρος κοινότητας αλλά και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης στο δήμο Πλατέος και στενός συνεργάτης τότε του δημάρχου στο Πλατύ, του Φ. Δημητριάδη.

Η πεντάδα παρέμεινε γύρω από το τραπέζι για ένα τρίωρο. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Η συζήτηση, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε διακυμάνσεις, εκπλήξεις αλλά και ...ζημιές. Η αρμαθιά των κλειδιών του Τ. Τασιόπουλου προσγειώθηκαν με δύναμη στο τζαμάκι του τραπεζιού και αυτό δεν άντεξε, έσπασε όταν εκσφενδονίστηκαν από το χέρι του όταν άκουσε από τον Ν. Μπρουσκέλη να λέει στους συνομιλητές του ότι "χρειαζόμαστε ως επικεφαλή έναν άφθαρτο. Εσείς πιστεύω ότι είστε φθαρμένοι".

Ήταν μια αντίδραση αυθόρμητη και το τζάμι ..έσπασε. Είναι ζητούμενο αν έσπασε και η μεταξύ τους συνοχή που ως τώρα φαινόταν ότι υπήρχε και είχε συμφωνηθεί στην πρώτη τους συνάντηση που έγινε τον χειμώνα στο Λιανοβέργι.

Η συζήτηση άρχισε με τα τυπικά. Είπαν πως πέρασαν το καλοκαίρι, μίλησαν για λίγο για τις δουλειές (ροδάκινα, ιατρείο κλπ), ασχολήθηκαν για λίγο με την πολιτικο- οικονομική κατάσταση της χώρας και αμέσως πέρασαν στο "κυρίως" πιάτο. Τα δημοτικά πράγματα της Αλεξάνδρειας.

Η συζήτηση άρχισε να αποκτάει ενδιαφέρον και στην οποία αρχικά οι δυο έμπειροι απείχαν αλλά στην πορεία άρχισαν να συμμετέχουν με μικρές παρατηρήσεις και χρήσιμες συμβολές (όχι συμβουλές, συμβολές).

Ο Κ. Ναλμπάντης άρχισε να λέει ότι το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει συνεχίζει να υφίσταται αν και κατά τους θερινούς μήνες ασχολήθηκε κυρίως με την δουλειά του και μηδένισε τις επαφές και τις κινήσεις. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις διαρροές που κυκλοφορούν από ανθρώπους που είναι σε θέση να ξέρουν τις προθέσεις του είχε εμπεδωθεί η αίσθηση στην πιάτσα ότι το ενδιαφέρον του ατόνησε και τελικά θα αποσύρει το ενδιαφέρον του να ηγηθεί. Βέβαια, ο καιρός θα δείξει το τι θα συμβεί.
 
Ακολούθως ο Γ. Απατσίδης με την σειρά του επανέλαβε την πρόθεσή του και το ενδιαφέρον του για να ηγηθεί ενός μεγάλου και ενωτικού ψηφοδελτίου που να έχει, όχι μόνο ελπίδες αλλά και, πιθανότητες και προϋποθέσεις να νικήσει. Είπε ότι έχει αρχίσει έναν ευρύ κύκλο επαφών αλλά δεν αναφέρθηκε ονομαστικά όπως ήταν φυσιολογικό.

Ο Ν. Μπρουσκέλης είπε και αυτός ότι το ενδιαφέρον του και η απόφασή του παραμένουν σε ισχύ και ότι οι επαφές του βρίσκονται σε εξέλιξη με πολίτες που δεν έχουν προηγούμενη ενασχόληση με τα κοινά, καταξιωμένα επαγγελματικά και με διάθεση για προσφορά.

Ως το σημείο αυτό τα πράγματα ήταν ήρεμα. Η συζήτηση κυλούσε ομαλά αλλά σε λίγα λεπτά η ένταση χτύπησε "κόκκινα". Ο Νίκος Μπρουσκέλης είπε στη ροή της συζήτησης ότι η επιδίωξή του αλλά και ο πολιτικός του στόχος που, κατά την άποψή του, μπορεί να καταστεί πλειοψηφική είναι να σχηματιστεί ένα ψηφοδέλτιο με νέους και άφθαρτους συμπολίτες και που θα έχει ως "αρχηγό" έναν επίσης άφθαρτο. "Και νομίζω παιδιά ότι εσείς είστε φθαρμένοι από την συμμετοχή σας στα κοινά", είπε ο Ν. Μπρουσκέλης και τότε συνέβη η ζημιά. Τα κλειδιά του Τασιόπουλου τσάκισαν το τζαμάκι του τραπεζιού αλλά οι καφέδες έμειναν στις θέσεις τους....

Αφού πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και συνήρθαν από το πρώτο σοκ οι άλλοι δυο που είναι κατά τον Μπρουσκέλη "φθαρμένοι" πέρασαν στην αντεπίθεση.
Ανέφεραν ότι οι δυο τους πήραν κοντά στις τέσσερις χιλιάδες σταυρούς από τους πολίτες στις τελευταίες εκλογές ενώ αυτός δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία εκλογής και όταν μπει θα μπορεί να προχωρά σε τέτοιες απαξιωτικές κρίσεις. Τα πράγματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των δυο "κυανόκρανων" παρατηρητών και η κουβέντα συνεχίστηκε.

Το κλίμα έγινε πιο χαλαρό και ο Ναλμπάντης είπε σε μια στιγμή απευθυνόμενος στον Μπρουσκέλη "Νίκο, εγώ σε θέλω φίλο μέχρι την δεύτερη Κυριακή"...
Η συνάντηση κάπου εκεί ολοκληρώθηκε.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος γιατί συνεχίστηκε απόντος του Γ. Απατσίδη που αποχώρησε πρώτος με τους "κυανόκρανους" που ήταν και αυτοί εκνευρισμένοι.

Οι Μπρουσκέλης και Ναλμπάντης συνέχισαν για μια ώρα ακόμα στο "όρθιο" και το θέμα της συζήτησης ήταν ο Γ. Απατσίδης που είχε φύγει...

Αργά το βράδυ τα είπαν για λίγο ο Ναλμπάντης με τον Απατσίδη και υπήρξε και τηλεφωνική επαφή Μπρουσκέλη- Απατσίδη.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Όπως όλοι ξέρουμε η σύλλψη είναι εύκολη, μπορεί να προκύψει και από ένα τυχαίο γεγονός. Πολλοί ήταν αυτοί που έγιναν δήμαρχοι και βουλευτές από συγκυρία και όχι αξιοκρατικά. Το δύσκολο είναι η γέννα, ο τοκετός.
Πολλές φορές υπάρχουν επιπλοκές και το παιδί ...πεθαίνει. Γι αυτό στα προηγμένα κράτη την διαδικασία του τοκετού την παρακολουθούν εξιδεικευμένοι γιατροί και δεν γεννάνε στα σπίτια ή στα χωράφια όπως παλιά.

Η "σύλληψη" της ιδέας για συνεργασία προσωπικοτήτων για πιθανή κοινή κάθοδο έγινε με μια σχετική ευκολία. Ωστόσο, βλέπουν όλοι ότι ο "τοκετός" είναι μια δύσκολη κατάσταση. Όποιος είχε την αυταπάτη ότι μπορεί να δημιουργήσει δυναμική από τα πάνω βλέπει τώρα τις δυσκολίες.

Η δυναμική δημιουργείται από τη βάση, από τον κόσμο, στα καφενεία των χωριών, στους συλλόγους και στα σωματεία. Η δυναμική δεν είναι κάτι που το παραγγέλνεις και το αγοράζεις. Είχα γράψει προ πολλών μηνών ότι όποιος θέλει να τεστάρει την δυναμική του θα πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και στο τέλος ο ίδιος ο κόσμος θα οδηγήσει τις εξελίξεις, ο κόσμος θα επιβάλλει τον ηγέτη.

Οι τρεις άρχισαν ανάποδα και τώρα έρχονται ενώπιον των δυσκολιών της μεταξύ τους συννενόησης. Μια πολύ βασική παράμετρος είναι το ότι ακόμα κανείς από τους τρεις δεν βγήκε επίσημα να δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος και να αρχίσει να ξεδιπλωνει το σχέδιό του. Να αρχίσει να γνωρίζει ο κόσμος την εναλλακτική πρόταση που εκ των πραγμάτων θα αντιπαρατεθεί με την πρόταση της διοίκησης Δημητριάδη και να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Οι τρεις αποφεύγουν να "επισημοποιήσουν" την πρόθεσή τους με αποτέλεσμα να φρενάρουν τις όποιες εισδοχές θα είχαν από πικραμένους, χολωμένους, τσαντισμένους ψηφοφόρους του Δημητριάδη που θέλουν να εκφραστούν αλλά δε βρίσκουν ..χώρο υποδοχής. Απλά πράγματα που όμως είναι δύσκολο να γίνουν

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσμετρηθεί η παράμετρος που ακούει στο όνομα Γκυρίνης Παναγιώτης. Ο τέταρτος ενδιαφερόμενος μένει εκτός αυτής της προστριβής, αποτελεί εξ αντικειμένου έναν διαφορετικό και διακριτό πόλο συσπείρωσης που για να αποκτήσει δυναμική στο λαό θα πρέπει κι αυτός να βγει δημόσια να το πει και να κινηθεί συντονισμένα και με σχέδιο.

10 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Δηλαδή κάλεσαν στη συζήτηση τον υποστηρικτή πλέον της Χρυσης Αυγής Μαργαρίτη; Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, κατέβα από το καλάμι που καβάλησες!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τους αποκάλεσε φθαρμένους και τον κοιτάνε ακόμα; Και αφού είναι φθαρμένοι γιατί τους μιλάει και συζητάει μαζί τους τόσο καιρό; Στη Χαλκηδόνα που γράφει ο Μόχλας το κατάλαβε ότι είναι τελειωμένοι;
Ασόβαρες καταστάσεις που μόνο γέλιο βγάζουν

Ανώνυμος είπε...

Μπρουσκέλη καλα τους ειπες. προχώρα μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Οι συνταξιούχοι γιατί δεν πάνε για ύπνο και μάλιστα θέλουν να το παίξουν και κυανόκρανοι; Άντε παίξτε με τα εγγόνια σας και αφήστε το κόμμα που το ρουφή

Ανώνυμος είπε...

Να βάλω ένα κουιζ; Ποιος λέτε ότι βγήκε χαμένος από τη συνάντηση αυτή; Εγώ λέω ο Νίκος Μπρουσκέλης που φαίνεται ότι έχει καβαλήσει το καλάμι.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο γλυκιά είναι η @ουτάνα η καρέκλα @αμώτο, πόσο!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς για το κατάντημα αυτής τις Πόλης μας! Διαβάζω με πολύ προσοχή το ρεπορτάζ σας για τους μνηστήρες των Δημοτικών εκλογών. Κόντεψε να ασπρίσουν τα μαλλιά μου όταν διαβάζω ότι δυο παλαιά άτομα τις αυτοδιοίκησης παίζοντας το ρόλο του μεσολαβητή προσπαθούσαν να αναδείξουν τον υποψήφιο Δήμαρχο!! Αλήθεια με ποια αρμοδιότητα? Τι εκπροσωπούσαν? Ποιος ήταν ο ρόλος τους? Ποια θεσμική ιδιότητα έχουν? Εκπροσωπούσαν το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ? Δεν ήταν αυτοί που το φέρανε σε αυτά τα χάλια? Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτοί , παλαιοί κομματάρχες, δεν αλλάζουν με τίποτε!!! Οι τρείς όμως ενδιαφερόμενοι? Νέα παιδιά τι ζητούσαν από αυτούς τους πολιτικά εξοφλημένους? Επιστήμων Ιατρός ο ένας, τεχνολόγος γεωπόνος ο άλλος, επιτυχημένος επαγγελματίας ο τρίτος , χρειαζότανε την μεσολάβηση του Μαργαρίτη και του Τασιόπουλου, για να μιλήσουν? Χρειαζότανε να πάνε στην Χαλκηδόνα να μιλήσουν? Γιατί για πυρηνικά θα μιλούσαν, η για την ασφάλεια τις χώρας? Σοβαρές συζητήσεις στις ταβέρνες και τις καφετέριες? Λυπάμαι αλλά θα το γράψω!! Είναι και οι τρείς παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ !!! Ο τρόπος σκέψεις τους και όλα τα ευτράπελα που συζητήθηκαν τους καθιστούν επιεικώς απαράδεκτους για να διεκδικήσουν το αξίωμα του υποψηφίου Δημάρχου. Του υποψηφίου, γιατί αλίμονο για την Πόλη αν εκλεγότανε ένας εξ αυτών Δήμαρχος!! Τι χρειάζεται λοιπόν σήμερα ο τόπος μας ? Κατά την γνώμη μου, χρειάζεται ένα Δήμαρχο, και Δημοτικούς συμβούλους, έντιμους να μην ταυτίζουν το νόμιμο με το ηθικό!! Ο νοών νοήτω!!! Να είναι αντιμνημονιακοί, να είναι , όχι να το παίζουν!! Να αγαπάνε την Πόλη μας, και όχι την τσέπη τους!!! Να μη μοιάζουν τους παλαιάς κοπής κομματάρχες, και βασικά να σέβονται τους πολίτες που τους ψήφισαν!! Υπάρχουν σήμερα συμπολίτες με τέτοια στοιχεία? Και βέβαια υπάρχουν, αυτοί λοιπόν πρέπει να ενεργοποιηθούν το ταχύτερο, μακριά από τους κατά επάγγελμα αυτοδιοικητικούς , και τα κάθε είδους κοράκια, να πάρουν την τύχη του Δήμου μας στα στιβαρά χέρια τους , καιρός είναι, αρκετά με αυτούς που μας πρόδωσαν και μας πρόσβαλαν τις τελευταίες τετραετίες.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ρόμπες γίνατε ρε...!!!
Φάτε στη μάπα τη δημοσκόπηση... Ο Μπρουσκέλης είναι πολλά βήματα μπροστά σας. Κι απο σένα Μόχλα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μπροστά ? όσο ο πατέρας του πού μας έκτεισε το πολυβολίο στο κέντρο τις Πόλης? Αχ παπαγαλάκι μου Ξύπνααααααααα