Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Aνακοίνωσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βέροιας ο Χρ. Σκουμπόπουλος

Ο κύβος ερρίφθη στη Βέροια για τον Χρήστο Σκουμπόπουλο. Ο πρώην δήμαρχος το είπε και το έκανε, ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του που είναι "Αυτοδιοικητική Συνεργασία" και θα έχει βέβαια ως υποψήφιο δήμαρχο τον ίδιο.

Η ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιεί την απόφασή του ο κ. Σκουμπόπουλος είναι:

Φίλες και Φίλοι,

Συνδημότισσες και...

Συνδημότες,

στην πιο κρίσιμη εποχή για το λαό μας, οι τύχες του διευρυμένου «καλλικρατικού» Δήμου μας (ενός Δήμου με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και με μεγάλα προβλήματα και πολλές ανάγκες) αφέθηκαν στα χέρια της πιο ανίκανης, της πιο αναίσθητης, της πιο αλλοπρόσαλλης δημοτικής αρχής που πέρασε ποτέ από τον τόπο μας.

Τα τραγικά αποτελέσματα αυτού του εκρηκτικού συνδυασμού (παρατεταμένη γενική κρίση + παροιμιώδης τοπική ανικανότητα) απλώνονται, μολύνουν και παραλύουν κάθε εκδήλωση της δημοτικής ζωής.

Ο Δήμος κατέρρευσε, η Βέροια ρήμαξε, τα Τοπικά Διαμερίσματα και οι Οικισμοί εγκαταλείφθηκαν.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή διέλυσε τις δημοτικές υπηρεσίες και τις μετέτρεψε σε παθητικό θεατή ανεκτέλεστων προγραμμάτων και απενταγμένων έργων.

Απαξίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αγνοώντας τις αποφάσεις του και περιφρονώντας επιδεικτικά το διάλογο.

Το μόνο «παραγωγικό» έργο που καταγράφει είναι οι εκ των υστέρων (υστερικές) διαμαρτυρίες και τα κούφια υπομνήματα για τις Υπηρεσίες και τους Φορείς, που φεύγουν από την πόλη και την περιοχή μας.

Αλλά, επιτέλους, ο τόπος μας δεν χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που να περιφέρει ανά την Ελλάδα την ανικανότητα και την αυθάδειά της, και να κουνάει, με κροκοδείλια δάκρυα, μαντήλια αποχαιρετισμού στο Πανεπιστήμιο, στο Β΄ Σώμα Στρατού, στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην επέκταση του Νοσοκομείου, στο Φυσικό Αέριο, στη Γέφυρα Κούσιου, και σε πλήθος ατέλειωτο χαμένων ευκαιριών.

Ο τόπος μας χρειάζεται, επιτέλους, μια σοβαρή, ικανή, στιβαρή δημοτική αρχή.

Χρειάζεται Δήμαρχο έμπειρο, έντιμο, δοκιμασμένο.

Δήμαρχο, που να γνωρίζει άριστα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και να μπορεί να τη θέσει αποτελεσματικά στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

σε 9 μήνες ακριβώς θα κληθούμε να αναδείξουμε τον Δήμαρχο της επόμενης πενταετίας.

Η κρισιμότητα των καιρών, και η τρισάθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας στο σύνολό του, δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω πειραματισμούς.

Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε Σίγουρη Επιλογή.

Με τη Σοφία που χαρίζει μια μακρά, κάποτε επώδυνη αλλά πάντα κρυστάλλινη δημοτική πορεία, με την Πίστη που έχουμε για το μέλλον του Τόπου μας, με την Αγάπη που τρέφουμε για όλους τους συμπολίτες μας, εναποθέτουμε σήμερα το σπόρο της Ελπίδας για την αναγέννηση του Δήμου μας.

Και η Ελπίδα αυτή είναι απολύτως βέβαιο πως θα μετουσιωθεί σε σφριγηλή δημοτική πραγματικότητα, μέσα από μια πλατιά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που, με την υποψηφιότητα του Χρήστου Σκουμπόπουλου για το δημαρχιακό αξίωμα, σας καλεί, όλες και όλους, σήμερα 17 Σεπτεμβρίου (γιορτή της Σοφίας, της Πίστης, της Αγάπης και της Ελπίδας), να την πλαισιώσετε δυναμικά, για να γιορτάσουμε, όλες και όλοι μαζί, στις 17 Μαΐου τη μεγάλη νίκη της Βέροιας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: