Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Έκαναν το αντιφασιστικό "καθήκον" τους στη Βέροια- Βγήκαν από την υποχρέωση με μια συνεδρίαση

00-0086-384

Το ψήφισμα, με ολίγον από φασόν, έλεγε κι επαναλάμβανε ότι ο Δήμος επανειλημμένα ανέλαβε ανάλογες πρωτοβουλίες… Κι αφού είπαν ο καθένας το δικό του, έφυγαν όλοι σίγουροι ότι...
αναβαπτίστηκαν δημοκρατικά.
Βολικό το θέμα για κορώνες, κάθε είδους…

Πάντως, είτε λόγω ώρας, είτε λόγω της αποπνέουσας φυσιογνωμίας της διαδικασίας, είτε λόγω άλλων… λόγων, από τους 41 πήγαν οι 14….

Από τα κόμματα δεν παρέστη η Ν. Δημοκρατία, αλλά και το ΚΚΕ αφού τόσο η κ. Σοφρόνοφ, όσο και ο κ. Μελιόπουλος μίλησαν ως δημοτικοί σύμβουλοι…

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χ.Α

Το Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας καταδικάζει με αποτροπιασμό την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μόνο αγανάκτηση και θλίψη προκαλούν τέτοια γεγονότα, ενώ εντείνουν την ανασφάλεια, την ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες καθώς αποδεικνύεται ότι τα κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης μετατρέπονται πλέον καθημερινά σε εγκληματικές ενέργειες.
Σε προηγούμενη συνεδρίαση μας το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα εντεινόμενα φαινόμενα φασιστικής βίας που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας.
Το λόγο για τους αυτουργούς της δολοφονίας τον έχει η Δικαιοσύνη. Ωστόσο παραμένει αδήριτη η ανάγκη συγκρότησης ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου, το οποίο θα υψώσει φράγμα απέναντι σε φασιστικές και εγκληματικές πρακτικές.
Την πρωτοβουλία οφείλουν να αναλάβουν από κοινού, θεσμικοί φορείς, πολιτεία, πολιτικοί, φορείς και πολίτες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια θα είναι η τελευταία και θα τεθεί οριστικά στο περιθώριο το φασιστικό μόρφωμα που υποκινεί και εκτελεί δολοφονικές επιθέσεις κατά των πολιτών.
Επειδή η βία προκαλεί βία, επανειλημμένα ο Δήμος Βέροιας ασχολήθηκε με το ζήτημα και απευθύνουμε ένα μήνυμα αυτοσυγκράτησης προς κάθε κατεύθυνση, γιατί αν υπάρξουν δυνάμεις της κοινωνίας που θα παρασυρθούν σε κλιμάκωση της βίας και διεύρυνση του κύκλου αίματος, θα έχουν παίξει το παιχνίδι των νεοναζί προκαλώντας στην κοινωνία συναισθήματα φόβου και εσωστρέφειας, τα οποία εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.
Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουμε από τη Βέροια, ενωμένοι μαχητικά και αποφασιστικά.

 Ρεπορτάζ και βίντεο από τον Δημήτρη Καρολίδη και το http://www.verianet.gr/












Δεν υπάρχουν σχόλια: