Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντησε "Ναι, δέχομαι" ο Χαλκίδης για υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Ο Μ. Χαλκίδης με τον Σαμαρά προεκλογικά στην Μελίκη
Πολλοί έχουν αναρωτηθεί τους τελευταίους μήνες για την πολιτική τύχη του άλλοτε πανίσχυρου βουλευτή της Ημαθίας με τη ΝΔ. Πολλοί τον έχουν συμπερλάβει στα σενάρια, τωρινά ή μελλοντικά ως έναν πολιτικό παίχτη που το ειδικό του βάρος δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει.

Αναφέρομαι στον Μιχάλη Χαλκίδη που επιστρέφει στην πολιτική αλλά όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός της δεξιάς παράταξης επιστρέφει αφού απάντησε ...


τη ΝΔ στον δήμο Αλεξάνδρειας.
καταφατικά στην πρόταση που του έγινε από την Αθήνα για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ανατρέψει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς και σενάρια που εξυφαίνονταν στο παρασκήνιο. Η αποχώρηση του Καραπαναγιωτίδη που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας είχε ανοίξει τη συζήτηση για τον αντικαταστάτη του και ορισμένοι κύκλοι είχαν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου να επιβάλλουν τον Κώστα Καλαϊτζίδη, πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του ΄10.

Ο Μιχ. Χαλκίδης από την ώρα που αποσύρθηκε από την κεντρική σκηνή συντοξιοδοτήθηκε από το σχολείο ως εκπαιδευτικός και τώρα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα. Δεν "απασχόλησε" τον τοπικό τύπο με δηλώσεις και κινήσεις ούτε πήρε μέρος σε εσωκμομματικά μαχαιρώμτα. Διατηρεί τις φιλικές του πολιτικές επαφές και υπάρχει μια σημαντική μάζα ψηφοφόρων της ΝΔ που ακόμα τον εμπιστεύονται.

Είναι προφανές ότι η υποψηφιότητα Χαλκίδη στην Ημαθία ως αντιπεριφερειάρχης θα πολιτικοποιήσει την εκλογική μάχη και αναμένεται η "απάντηση" από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η Ν.Δ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΟΥΛΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΜΕΝΟ.