Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μακρόσυρτες ομιλίες κούρασαν το λιγοστό κοινό στην χτεσινή εκδήλωση των Ζωόφιλων Αλεξάνδρειας / Ρεπορτάζ

Το νεότευκτο σωματείο ζωόφιλων της Αλεξάνδρειας διοργάνωσε χτες στην πλατεία του Πνευματικού κέντρου μια εκδήλωση που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών για τα ζώα γενικώς.
Μια προσπάθεια που εξ αρχής κρίνεται ως θετική αλλά που στην υλοποίησή της κατέληξε να γίνει κουραστική εξ αιτίας ίσως της...
απειρίας των διοργανωτών που δεν είχαν υπολογίσει τους χρόνους με αποτέλεσμα να αδειάσει η  πλατεία και τα καθίσματα από το κοινό που πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν ήταν εξ αρχής και πολύ μεγάλο.

Η εκδήλωση άργησε να αρχίσει και ενώ όλοι περίμεναν να "τρέξει" ώστε να κερδηθούν οι χρόνοι η κεντρική ομιλία της αντιπροέδρου κράτησε πάνω από μισή ώρα και ανάγκασε πολλούς θεατές να αποχωρήσουν. Μια ομιλία που από την παρουσιάστρια χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων και "ανατρεπτική" αλλά προσωπικά δεν αντιλήφθηκα γιατί  αποκλήθηκε έτσι.

Η αντιπρόεδρος συμπεριέλαβε στην ομιλία της μια τεράστια γκάμα θεμάτων όπως η βία των ανθρώπων στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα, η απουσία εκπαίδευσης και ζωοφιλικής κουλτούρας κλπ. Θέματα που από μόνα τους θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ξεχωριστές ημερίδες και που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσαν να χωρέσουν σε μια παρουσίαση τέτοιου τύπου. Εκτός κι αν θεωρήθηκε ότι η εκδήλωση αυτή θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα σεμινάριο, μια ημερίδα...

Προ της μακρόσυρτης ομιλίας της αντιπροέδρου προηγήθηκε και ακολούθησαν δυο προβολές που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του σωματείου και αμέσως μετά κλήθηκε στο βήμα ο προσκεκλημένος εκπαιδευτής σκύλων κ. Μουμιάδης. Περιττό να πω ότι και η προσφώνηση του εκπαιδευτή ήταν πάνω από πέντε λεπτά γεγονός πρωτόγνωρο. Ο εκπαιδευτής με την σειρά του μίλησε άλλη μια ώρα και πλέον με αποτέλεσμα να μείνουν λιγότεροι από δεκαπέντε συμπολίτες αφού είχαν εξουθενωθεί άπαντες. Το πρόγραμμα έλεγε ότι θα ακολουθούσε μουσική συναυλία αλλά δε γνωρίζω αν έγινε διότι αποχώρησα κι εγώ με τη σειρά μου.

Για το πρόβλημα των αδέσποτων τώρα στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Το ζήτημα είναι σοβαρό και η δουλειά που άρχισε να γίνεται από το Σωματείο είναι σοβαρή και παρ΄ ότι βρίσκεται στην αρχική του φάση έχει παράξει αποτελέσματα. Βέβαια, αν δεν εκπονηθούν προγράμματα στείρωσης αφενός και ενημέρωσης αφετέρου των πολιτών το πρόβλημα θα διογκώνεται ολοένα και περισσότερο.

Να σημειώσω ότι δεν άκουσα λέξη κριτικής στις δημοτικές διοικήσεις που αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν για το θέμα των αδέσποτων. Ένα θέμα που έχουμε αναδείξει στην ουσία του πολλές φορές αλλά η διοίκηση του δήμου κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Όμως, όλοι όσοι είμαστε στην εκδήλωση είδαμε τον δήμαρχο να χαιρετίζει και να λέει, όπως το συνηθίζει, ότι ο δήμος αν και δεν έχει δυνατά οικονομικά θα βοηθήσει πάρα πολύ το Σωματείο στο έργο του.
Να μην ξεχνιόμαστε ότι έρχονται και εκλογές.

Κλείνοντας να πω ότι η εκδήλωση είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας άρτιας οργανωμένης παράστασης. Προτζέκτορας για την προβολή  των διαφανειών, καρεκλάκια εν αφθονία, γλυκίσματα για κέρασμα που έκαναν μικρές κοπέλες του σωματείου, ενδυμασίες στο χρώμα του μαύρου από τα μέλη της διοίκησης. Είχε και χορηγούς η εκδήλωση που διαφημίζονταν δίπλα από την εξέδρα. Γιατί, όπως είναι γνωστό χωρίς χορηγούς σήμερα δε γίνεται τίποτα.

Σε αντίθεση με το παραπάνω σκηνικό και στον ίδιο χώρο η εθελοντική ομάδα ΟΜΑΔΑ της Αλεξάνδρειας από το πρωί του Σαββάτου μάζευε ρούχα και σχολικά είδη για τα άπορα παιδιά και τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη. Για το θέμα αυτό όμως θα αναφερθώ σε ξεχωριστό δημοσίευμα που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: