Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 04/09/2013 συνήλθε ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ με τα εξής θέματα:
α) Ψήφισμα για την κατάργηση ειδικοτήτων εκπαιδευτικών-συναδέλφων και την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων με το ν. 4172/2013.
β) Προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου από τη... διαθεσιμότητα των συναδέλφων
Μετά από συζήτηση κρίναμε ότι:

1. Είναι εντελώς άδικη, απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη η διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της κατάργησης των τομέων του σχολείου μας, που λειτουργούσαν υποδειγματικά (με σημαντικές επιτυχίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κορυφαίες διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς) και με μεγάλο αριθμό μαθητών. Πέρα από αυτό,  είναι απαράδεκτο να προκηρύσσονται θέσεις για ωρομισθίους σε αντικείμενα τα οποία είχαν οι μέχρι χθες συνάδελφοί μας, μόνιμοι καθηγητές με οργανική θέση στο σχολείο μας.

2.      Είναι άνιση μεταχείριση των παιδιών που η Πολιτεία τους είχε δώσει το δικαίωμα να φοιτήσουν σε ΕΠΑ.Λ, για να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδίκευσης των τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών αλλά και να συνεχίσουν τις σπουδές στις αντίστοιχες σχολές στην Γ΄θμια εκπαίδευση. Τώρα εκ των πραγμάτων, τους στερεί το δικαίωμα αυτό και τα υποχρεώνει είτε να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να φοιτήσουν σε κάποιο Ι.Ε.Κ, σπαταλώντας επιπλέον χρόνο (2,5 χρόνια) και χρήματα.

3.  Η μη λειτουργία των τομέων συρρικνώνει το σχολείο μας, δεδομένου ότι περίπου 150 παιδιά αναγκάζονται να φύγουν και αντί να τελειώσουν μια ειδικότητα της επιλογής τους,  οδηγούνται στην ανεργία.

4. Οι μαθητές των κατηργημένων τομέων που εξετάζονται το Σεπτέμβρη να είναι «στον αέρα», αφού δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό να τους εξετάσει.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:
1.    Επαναφορά των τομέων που καταργήθηκαν (Υγείας και Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών).

2.    Επιστροφή όλων των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και εκπαιδευτικών της κατηγορίας Δ.Ε., στις θέσεις τους. (Δεν είναι δυνατόν να απολύονται αυτοί που έχουν αντικείμενο εργασίας!)

3.    Δημόσια και Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση  για όλα τα παιδιά.
Ακολουθούν οι υπογραφές των συναδέλφων του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: