Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Με ευχές και αγρυπνίες η Μητρόπολη Βέροιας επιδιώκει να "διώξει" την οικονομική κρίση!!!

Η δουλειά μας είναι να διαβάζουμε ειδήσεις αλλά κι εμείς που έχουμε μια εμπειρία έρχεται η ώρα που σηκώνουμε τα χέρια. Βγάζει ανακοίνωση η Μητρόπολη Βέροιας και λέει ότι θα κάνει αγρυπνίες σε συγκεκριμένους ναούς της Ημαθίας κατά την ημέρα που γιορτάζουν οι χριστιανοί την "Αγία Σκέπη" και στο τέλος θα...
διαβαστεί μια ειδική ευχή για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Το διαβάζεις και απορείς. Και αναρωτιέσαι αν πράγματι απευθύνονται σε νοήμονες ή απλά σε πιστούς που τηρούν δογματικά το "πίστευε και μη ερεύνα". Που δέχονται αμάσητα ό,τι τους πει ο κάθε παπάς κάθε βαθμίδας ως την απόλυτη αλήθεια. Που ισχυρίζονται ότι μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση η χώρα μέσω των προσευχών και των δεήσεων.
Δε γνωρίζω την τεχνογνωσία που κατέχουν οι ιερωμένοι της ελληνικής ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας αλλά αν μπορούν να τα καταφέρουν εκεί που απέτυχαν τρία μνημόνια και ισάριθμες κυβερνήσεις τότε τους αξίζει ένα βραβείο. Το μεγαλύτερο.

Αναφέρει το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης "Κατά την αγρυπνία θα προσευχηθούμε για την έξοδο της πατρίδος μας από την οικονομική κρίση. Στο τέλος της ακολουθίας θα διαβαστεί ειδική ευχή".

Με μια ευχή όλα τα ξεπερνάμε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄Ναί να βάλη και το Εφραίμ που μας έστειλε στην Πόλη μας να προσευχηθεί.