Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη Γαϊτάνη στη Νάουσα - Να παλέψει ο λαός για το Νοσοκομείο και την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων

Την ανάγκη να παλέψει ο λαός της Νάουσας έτσι ώστε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές, τόνισε η Βουλευτής Θεσσαλονίκης και μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννα Γαϊτάνη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα...
τοπικά ΜΜΕ της Νάουσας.
Η κ. Γαϊτάνη επισκέφθηκε τη Νάουσα χτες Παρασκευή για να ενημερωθεί όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με το Νοσοκομείο της πόλης μας και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο Βέρμιον
Ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 70%
Όπως δήλωσε, επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Νάουσας για το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που αγγίζει πλέον περίπου το 70% του εργάσιμου πληθυσμού, ενώ το χειμώνα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα διότι δεν υπάρχουν εποχιακές εργασίες.
Άσχημη όπως είπε είναι η κατάσταση και στα εμπορικά καταστήματα, καθώς όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα δεν μπορούν να καταναλώσουν γι αυτό και κλείνουν μαγαζιά.
Αναφέρθηκε επίσης στην επιχείρηση «Βαρβαρέσος» η οποία παρότι επιδοτήθηκε ζητάει μείωση μισθών κατά 30%, ενώ μίλησε γενικά για την συνεχή απαξίωση και πτώση της Νάουσας και της γύρω περιοχής.
«Μαρτυρική πόλη»
 
Χαρακτήρισε τη Νάουσα «μαρτυρική πόλη» για τους αγώνες που έδωσε στο παρελθόν ενώ όπως είπε η Νάουσα υποφέρει από την πολιτική των μνημονίων και του φιλελευθερισμού. Μια πολιτική εξαθλίωσης του λαού που επέλεξαν τα δυο κόμματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ
Για το Νοσοκομείο της Νάουσας είπε πως η ίδια και η οικογένεια της έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν. «Είναι ένα νοσοκομείο με μεγάλη προσφορά στους πολίτες της Νάουσας και της Ημαθίας, το οποίο σήμερα είναι υποστελεχωμένο από προσωπικό», τόνισε.
Δήλωσε πως είναι ανάγκη να μην κλείσει καμία κλινική και να στελεχωθεί το Νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπκό. Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει ένα νοσοκομείο το οποίο είναι πλεονασματικό και όλα γίνονται με πλήρη διαφάνεια.
 
Υπενθύμισε πως ο νυν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υποσχέθηκε την έλευση 5 γιατρών στην Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, για να λειτουργήσουν και η Παθολογική και η Παιδιατρική Κλινική.
 
Χαρακτήρισε πολύ θετική την δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα και τη χαρακτήρισε υπόδειγμα για άλλες πόλεις που κινδυνεύουν να κλείσουν νοσοκομεία.
«Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων»
«Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική και αυτή η κυβέρνηση που εφαρμόζει τη συγκεκριμένη πολιτική των μνημονίων» είπε, ενώ τάχθηκε υπέρ των δυο εκδηλώσεων για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Νάουσας, τη σημερινή συναυλία της «Διαρκούς Παρέμβασης» και το συλλαλητήριο της Επιτροπής Αγώνα τη Δευτέρας.
 
Μιλώντας για την πολιτική που εφαρμόζεται υπογράμμισε η υγεία και η παιδεία δεν ν μπορούν να θεωρούνται νεμπόρευμα.
«Όχι στη θεωρία των δυο άκρων»
Τέλος όσον αφορά τα πρόσφατα γεγονότα και την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι είπε πως είναι λάθος να συντηρείται η θεωρία των δυο άκρων από την κυβέρνηση. «Είναι δυνατόν να συγκρίνεται το κόμμα του Γλέζου με τη Χρυσή Αυγή; Είναι απαράδεκτο», κατέληξε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: