Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

11 αντιφασιστικές Κινήσεις συναντήθηκαν και αποφάσισαν συνεργασία και δημιουργία Δικτύου Πέλλας- Ημαθίας

Η μόνιμη τρομοκρατική δράση φασιστικών συμμοριών, με την ενίσχυση συμφερόντων, θεσμικών και παρακρατικών μηχανισμών, οδήγησαν στην εποχή της παγκόσμιας και Ελληνικής καπιταλιστικής κρίσης, στην ασυδοσία και στις ανοιχτά εγκληματικές ενέργειες της «χρυσής αυγής».

Στο σκοτάδι της αποσιώπησης και... αποπροσανατολισμού, που συνειδητά καλλιέργησαν τα αστικά κόμματα και τα Μ.Μ.Ε. των μεγαλοεπιχειρηματιών, λίγες ήταν οι δυνάμεις που αντιστάθηκαν και αντιπαρατέθηκαν.

Οικονομικά, ιδεολογικά και πολιτικά κέντρα, πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας, προωθούν (επιδοτούμενα!) την «θεωρία των δύο άκρων», επιδιώκοντας την εξίσωση της φασιστικής τρομοκρατίας με τους κοινωνικούς αγώνες, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, με τους εξεγερμένους κατοίκους της Χαλκιδικής. Επιδίωξή τους είναι να υποτάξουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Οι πολλές συλλογικότητες που βρεθήκαμε στην Έδεσσα, από την είσοδο της Ημαθίας, την Αλεξάνδρεια, εώς το άκρο της Πέλλας, την Αριδαία, αποφασίσαμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό, στην κρατική βία και στο σύστημα που τα δημιουργεί, σαν συνολικό φαινόμενο, γιατι ξέρουμε ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός εμπεριέχονται αλλά δεν τελειώνουν τη «χρυσή αυγή».

· Την μόνιμη επαφή μας, όπως και τακτικές συνεδριάσεις Πέλλας - Ημαθίας.
·  Κοινές εκδηλώσεις, που δεν αποκλείουν τοπικές κάθε συλλογικότητας.
· Τις εξορμήσεις στις επαρχίες μας, ειδικά όπου έχουν πρόσβαση οι ναζιστές και ουσιαστικό διάλογο με τους εκεί συμπολίτες μας.
· Προεργασία για την Πανελλαδική Συγκέντρωση στα μέσα Δεκέμβρη στην Κομοτηνή ενάντια στα απάνθρωπα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και παράνομης κράτησης ανθρώπων σε αυτά. Χθες οι μετανάστες, σήμερα οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγωνιστές, αύριο όλος ο υποταγμένος λαός!
 
11 Αντιφασιστικές, Αντιρατσιστικές Συλλογικότητες Ημαθίας - Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: