Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ Ημαθίας για το νομό και τις ανάγκες του

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, η Ημαθία είναι μία από τις πέντε περιοχές της Ε.Ε. με τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ την τελευταία δεκαετία. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τα στοιχεία το 31% των Ελλήνων βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.Τα στοιχεία αναδεικνύουν ότι απαιτούνται άμεσα δράσεις. Χρειάζεται η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και η προώθηση πολιτικών ανάπτυξης. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ζητά με αμείωτη ένταση:


• Σταμάτημα των πολιτικών λιτότητας.

• Επέκταση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας και ένταξη σε αυτό περισσότερων ανέργων,
• Διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του συνόλου του πληθυσμού,
• Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής έτσι ώστε να μην αφορούν μόνο θέσεις ανειδίκευτης ή ημι-ειδικευμένης εργασίας,
 Η λογική ότι η αγορά θα λύσει από μόνη της τα ζητήματα είναι μια ιδεοληψία που ωθεί σε κυβερνητική ολιγωρία. Χρειάζονται προγράμματα υποστήριξης που να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων, χρηματοδότηση της εκκίνησης νεανικών οικονομικών δραστηριοτήτων σε τομείς που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό η χώρα πρέπει να διεκδικήσει την υποστήριξη των εταίρων σε ένα αναπτυξιακό πακέτο με στοχευμένες παρεμβάσεις".

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση και η ελληνική οικονομία ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ το οποίο δυστυχώς ο προϋπολογισμός του 2014 αποτυγχάνει να δημιουργήσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η (Ρ)δΗΜΑΡ του μνημονιου δεν εχει λογο πλεον. ΤΕΛΟΣ.
Υπογραψε την φτωχεια μας.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΔ!!!!!!! Ρημαδιο τα εκανε ο μπαρμπα φωτης ο ΚΟΥΝΕΛΗΣ!