Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Καλή ήταν η αρχή στη Νάουσα αλλά βγήκαν στο προσκήνιο οι διαφορές μας / Λ. Παπαχρυσοστομίδης

Λ. Παπαχρυσοστομίδης
Στην ανοιχτή συνέλευση που συγκάλεσε η "Διαρκής Παρέμβαση" ( όπως άλλωστε δημόσια είχαμε ζητήσει και εμείς), συναντηθήκαμε σχεδόν όλοι, διαφορετικοί, κινηματικοί φορείς της Νάουσας. Εκτός...Λακεδαιμόνιων, και των χωριών που, από υποσυνείδητο  ρατσισμό που κουβαλάμε οι Ναουσαίοι  απέναντί τους, δεν καλέστηκαν.

Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία που, όσο και αν το επιδιώκαμε χρόνια τώρα η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, δεν το καταφέραμε. Και είναι λογικό, παίρνοντας υπόψιν την δική μας πολιτική αφετηρία ως αντιφασιστική, αντιρατσιστική, αντικαπιταλιστική συλλογικότητα. Π.χ. αν λέγαμε στη συνέλευση ότι "μήτρα του φασισμού είναι ο καπιταλισμός" θα.., φεύγαν όλοι και θα μέναμε μόνοι μας. Στην πολύ φιλική συνάντηση μπήκε ο ελάχιστος, κοινός και τόσο χρήσιμος παρονομαστής "ΟΧΙ στο φασισμό!" που είπε όλη η πόλη μέσα από τους φορείς της.

Πέρα απ' αυτό, δυο μικρές λεπτομέρειες δείξανε τις διαφορές μας:  Η πρόταση του εισηγητή της 'Παρέμβασης' " να μην γίνει αφισοκόλληση γιατί αυτό απαγορεύεται" (!!!), πράγμα που ακυρώνει τα συνταγματικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, όπως και η ένσταση να μοιραστούν προκηρύξεις.

Όπως και νάναι, ήταν μια χρήσιμη  συνεύρεση που ανοίγει προοπτικές και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, με προϋποθέσεις τον κοινό στόχο, την αμεσοδημοκρατική λειτουργία και την αυτοτέλεια καθενός μας. Εξάλλου με εκείνους που έχουμε παρόμοιες θέσεις, προχωράμε σε άλλες συναντήσεις και δικτυώσεις (όπως η πολύ σπουδαία σύσκεψη των αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων την Κυριακή στην Έδεσσα).

   Λ. Παπαχρυσοστομίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: