Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ / Τ. Τασιόπουλος

Σε τοπική εφημερίδα και με ευπαρουσίαστο τίτλο παρουσιάζεται ως γκάφα ένας οξύς διάλογος μεταξύ δυο-τριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, στον οποίο συμμετείχα, ίσως και πρωταγωνιστικά, για το αν παραβρίσκονταν ή όχι ο δήμαρχος σε μια συγκεκριμένη συνεδρίαση που πάρθηκε ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ περί της "αποδοχής οφειλής κάποιων εργολάβων στην Εφορία" ύστερα από έλεγχο και επιβολή πρωτογενούς οφειλής 182.000€ από το ΣΔΟΕ, που...
μαζί με τα πρόστιμα κόντεψαν τις 250.000€.

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί να αποδεχτεί ο δήμος να πληρώσει χρέος εργολάβων και ειλικρινά ευχαριστώ γιατί δίνεται η ευκαιρία αξιολόγησης μιας είδησης καθώς βρίσκεται πιο ψηλά, ως είδηση, η λεγόμενη γκάφα -ακόμα κι αν έγινε- από τις 550.000€ που με άκομψο –το αν κριθεί και παράνομο το εξετάζει ήδη ο εισαγγελέας- τρόπο και που μαζί με το χρέος ασφαλτικών του πρώην δήμου Πλατέος, που αφορούν το 2010, εκχωρούνται σε εργολάβους.
Το αν απουσίαζε ή δεν απουσίαζε ο δήμαρχος είναι ένας λόγος, όμως ο άλλος λόγος είναι αν γνώριζε ή δεν γνώριζε για τον "φόνο" και προφανώς γνώριζε και ως δήμαρχος και ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής. Αλίμονο αν δεν γνώριζε!!!
Επίσης ευχαριστεί το γεγονός για το ότι την επόμενη της συζήτησης ο δήμαρχος με κάλεσε στο γραφείο του και μου έδειξε την συγκεκριμένη απόφαση και σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αυτό δόθηκε ως είδηση και ακούγονταν στη διαπασών από τα ερτζιανά του ραδιοφώνου.

Προφανώς πιάστηκε λαγός και προφανέστατα είναι θεμιτή η προσπάθεια να κρατηθεί ψηλά το ηθικό όσων υποστηρικτών απέμειναν ακόμα, αλλά ακόμα και στις βιβλικές προφητείες στην ιστορία της διαμάχης μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης πηγαίνουμε φουλ στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Με το ένστικτο λοιπόν του επαγγελματία -μέρες που είναι- θυμάται κανένας το παράδειγμα των ΡΟΥΜΑΝΩΝ στα περί των αγώνων με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μουρμούρισαν για την διαιτησία, απείλησαν ότι θα κλειστούν σε ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, κράτησαν κλειστή την οροφή του γηπέδου για να μεγαλώσει ο θόρυβος, σκόρπισαν λεφτά στο ΜΜΕ τους, με σκοπό να πάρει το αποτέλεσμα η ΚΕΡΚΙΔΑ.

Αλλά όπως φάνηκε ξεκάθαρα η κερκίδα σχόλασε πολύ πριν τελειώσει ο αγώνας, αφού με μια διοίκηση χωρίς βάση που στηρίζεται σε σκόρπισμα ξένου χρήματος και έναν προπονητή μοναστηράτο ένα πράγμα πέτυχαν.

Πέτυχαν όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, να εφαρμόσουν άριστα την συνταγή της συγκάλυψης και της καταστροφής.
Δυστυχώς γι' αυτούς.

Ευτυχώς για 'μας.

Αλλά αυτά συμβαίνουν στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ίσως και στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ, άρα δεν μας ενδιαφέρουν.

Εμάς μας ενδιαφέρει ως πολίτες της Αλεξάνδρειας η πορεία του δήμου η οποία είναι βέβαιο ότι με την βοήθεια κάποιων ΜΜΕ δεν γίνεται κατανοητή τόσο η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως περιγράφτηκε από την αντιπολίτευση στην ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ -στην ίδια συνεδρίαση παρακαλώ- όσο και η αξιολόγηση μιας γκάφας που δεν στοιχίζει τίποτα στους δημότες, από το μισό εκατομμύριο ευρώ που φορτώθηκαν οι δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας.

Τάσος Τασιόπουλος


ΥΓ. Βέβαια όσο οι καλόγεροι βαφτίζοντας το "κρέας" "ψάρι" δεν ειναι μαλωμένοι με την αλήθεια, άλλο τόσο δεν είναι μαλωμένος με την αλήθεια και ο δήμαρχος, όταν βαφτίζει παράνομα "το φόβο του, προσωπικά δεδομένα" για να κρύψει τις αποφάσεις για τις ποινές του, και άλλα κρίσιμα έγγραφα της υπηρεσίας από την αντιπολίτευση, για να μην εκπέσουν από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου συνεργάτες του.
Ούτε φυσικά τον ενδιαφέρει που μετέτρεψε το δήμο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ σε δήμο ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. Μπορεί να νομίζει ότι γι' αυτό τον ψήφισαν οι δημότες, να κρύβει τα πάντα όπως η γάτα το σκατό της.

ΥΓ2. Εντάξει, αυτό δεν είναι είδηση, αλλά ισχύει η πρόταση μου για εφ' όλης της ύλης συζήτησης, με ίσους χρόνους, όπου γουστάρει ο δήμαρχος ακόμα και σε καμπαναριό.
Μ' αυτά και μ' αυτά μήπως είναι ώρα να μπει καμιά λεζάντα κάτω από τις πανηγυρικές φωτογραφίες της ανάθεσης του έργου για τα λύματα της Μελίκης;
Ε, ρε γλέντια!

ΥΓ.  Το κείμενο αυτό δόθηκε εγκαίρως και ιδιοχείρως στην εφημερίδα "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" σε απάντηση των όσων έγραφε ως  "γκάφα Τασιόπουλου" επειδή ο τύπος λειτουργεί πλουραλιστικά για να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αν δεν δημοσιευτεί, πιθανότατα θα ισχύει η άποψη ότι κάπου παραέπεσε ή ότι ενόχλησε  η λεζάντα  της τελευταίας παραγράφου!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ δάσκαλε μην ασχολείσαι με τα φερέφωνα τις ενημέρωσης, αυτοί τα βλέπουν όλα καλά και ο λόγος είναι γνωστός σε όλους. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!!!! Παλαιά του τέχνη κόσκινο!!!

Ανώνυμος είπε...

με όλον τον σεβασμό , δεν σας χρειαζόμαστε άλλο. Εαν θέλετε το καλό του τόπου κάντε στην πάντα ΟΛΟΙ ΣΑΣ και αφήστε λίγο την νεολαία. Να την συμβουλεύεται, να την δείχνετε, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ ΣΕΙΣ.
Εαν θές στην τελική να γίνεις ήρωας βγάλε στην φόρα τα άπλυτα του έργου κατάπλασμα. Εαν δεν μπορείς απλά φύγε διακριτικά και χωρίς φωνές. Διότι ξέρετε ότι σας βαρεθήκαμε.