Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΡΑ για την προτεινόμενη συγχώνευση 7ου-11ου Δ.Σ. Βέροιας

Για την προτεινόμενη συγχώνευση του 7ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας έχει να επισημάνει τα εξής:

Από το σύνολο των συναδέλφων (περίπου 10) που θα χάσουν λόγω συγχώνευσης την...
οργανική τους θέση, βιώσιμη οργανική θα πάρουν σχεδόν οι μισοί. Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε νέα οργανική σε σχολική μονάδα που θα είναι και πάλι υπεράριθμοι, άρα υπό απειλή μετακίνησης ή διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Το επιχείρημα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας ότι οι συνάδελφοι των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων επιθυμούν τη συγχώνευση δεν μας έπεισε. Μας θύμισε τις δηλώσεις του κ. Αρβανιτόπουλου και άλλων παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας περί δήθεν εθελούσιας μετάταξης των συναδέλφων της Β/θμιας στην Α/θμια, όταν όλοι ξέρουμε ότι η αίτηση των μεταταχθέντων έγινε στην κυριολεξία με το πιστόλι στον κρόταφο (απειλή διαθεσιμότητας, δηλαδή απόλυσης για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη που θα έλεγε και ο Ρίτσος).

Η πρακτική των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων εκπορεύεται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προς τους δανειστές, οδηγεί σε συμπτύξεις τμημάτων, σε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και σε υποχρεωτική μετακίνηση για όσους συναδέλφους θα απολέσουν την οργανική τους με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλο με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου, αφού παρέθεσε όλα τα ανωτέρω κατέθεσε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην συγχώνευση των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων του 7ου και 11ου Δ.Σ. Βέροιας.

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: