Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σόρος έδωσε πετρέλαιο για τα σχολεία της Νάουσας στον Δήμαρχο και οι γονείς αρνούνται να το παραλάβουν.

Τζορτζ Σόρος
Να αρνηθούν την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Νάουσας από τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος αποφάσισαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας Μανόλης Γαλίτης στο...
 makthes.gr, «καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι».

«Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών», πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Καραμπατζός ανέφερε ότι «αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό».

Κατά τον ίδιο, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας αλλά σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος απευθύνθηκαν στον δήμο αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, στα τέλη Νοεμβρίου, και ενώ ήδη υπήρχαν σχολεία στη Νάουσα στα οποία οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπατζό, ο δήμος ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μαθητών και γονέων της πόλης και ανέδειξε το πρόβλημα, παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε, διότι θεώρησε ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θεώρησε υποχρέωσή του να αποδεχθεί τη δωρεά και να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους του ιδρύματος.

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ρε Χαρη, εμεις περιμενουμε σχόλιο και εσυ κανεις απλη παραθεση της ειδησης;