Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ισορροπίες και παραγοντισμοί αποθεώθηκαν στην ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ / Τα κοστούμια ράφτηκαν και περιμένουν στην κρεμάστρα

Χρ. Αντωνίου
αν. γραμματέας
Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και όπως βλέπω τηρήθηκαν οι ισορροπίες με αριστοτεχνικό τρόπο, ικανοποιήθηκαν προσωπικές φιλοδοξίες, στρώθηκε ο δρόμος για συγκεκριμένες υποψηφιότητες στις βουλευτικές εκλογές, ράφτηκαν κοστούμια και εν ...
τέλει "εκπασοκίστηκε" η οργάνωση με τις πρακτικές αυτές. 

Η ταχεία αναρρίχηση του νεαρού Γεωργιάδη που ο πατέρας του έγραψε μαζικά φίλους και γνωστούς στο κόμμα για να ψηφίσουν στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη της νέας ΝΕ Ημαθίας εκλέχτηκε στο νέο συντονιστικό όργανο. 
Είναι σε όλους γνωστό ότι ο νεαρός φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος βουλευτής και γι αυτό αυτή η φασαρία και οι καταγγελίες που έγιναν προ ημερών.

Ηλιάδης Νίκος
Γκατζίδης Θόδωρος
Στο νέο συντονιστικό βλέπω ότι εκλέχτηκε ο παλιός γραμματέας του ΣΥΝ Θ. Γκατζίδης που σημειωτέον εκλέχτηκε τελευταίος στη ΝΕ!! 
Επίσης συμμετέχουν ο Ηλιάδης Νίκος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, η Μαρ.  Τουτουντζίδου προερχόμενη από την ΣΠΙΘΑ και η οποία και αυτή φιλοδοξεί να χριστεί υποψήφια βουλευτίνα.
Το αριστερό προφίλ στο νέο συντονιστικό δίνει ο Ορφανίδης Κώστας που εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στις πρόσφατες εκλογές και προέρχεται από την ΑΚΟΑ και είναι δραστήριο μέλος των κινημάτων. 
Ο Κ. Καραγιάννης, εκπαιδευτικός, που διεκδίκησε την γραμματεία κόντρα στον Δ. Χαμπίδη και χρημάτισε προ τριετίας γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας συμπληρώνει μαζί με τον Θαν. Χειμώνα που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές του 2010 το όργανο έχουν προεδρική αναφορά.

Αναπληρωτής γραμματέας εκλέχτηκε ο Χρήστος Αντωνίου, ένα στέλεχος με μακρά παρουσία στα όργανα και με ενωτική πορεία. Είναι κατά την άποψή μου ίσως η μοναδική εκλογή που δεν έχει υστεροβουλία και παρασκήνιο. Η παρουσία του Αντωνίου στη θέση αυτή είναι φανερό ότι του δίνει σαφές προβάδισμα ώστε να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπος της περιοχής της Αλεξάνδρειας κάτι που "δικαιωματικά" του ανήκει εφόσον το επιθυμεί βεβαίως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νέα Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϊόν της παρασκηνιακής δράσης των νέων μηχανισμών που ενέσκυψαν στο κόμμα λόγω της διεύρυνσης, διεύρυνση που πραγματοποιήθηκε με μη πολιτικούς όρους αλλά στη βάση προσωπικών φιλοδοξιών. Για αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα ακέραια ευθύνη φέρνει ο συντονιστής της Ν.Ε. ο οποίος παρεμπιπτόντως τυγχάνει να είναι και επαγγελματικό μέλος (διπλό το χρέος και η ευθύνη εξ αυτού). Θα πρόσθετα επίσης ότι το γεγονός ότι διασφάλισε την επανεκλογή του στη θέση του συντονιστή στηριζόμενος στις ψήφους των νεοπαραγόντων τον καθιστά όμηρο της νοσηρότητας και ταυτόχρονα μέρος του προβλήματος.
Όσον αφορά τον κ. Αντωνίου η επαμφοτερίζουσα στάση του και η άρνησή του να λάβει σαφή θέση ενάντια στα νοσηρά φαινόμενα σε συνδυασμό με την πολιτική κάλυψη και στήριξη στο πρόσωπο του συντονιστή τον καθιστούν συνυπεύθυνο και θα έλεγε κανείς ότι αυτή η στάση ενδεχομένως να καθορίζεται από τις προσωπικές φιλοδοξίες, οι οποίες όλα δείχνουν πως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να εκπληρωθούν.
Σίγουρο είναι επίσης πως οι φωνές που ακούστηκαν μέσα στα όργανα αλλά και δημόσια δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά θα ενταθούν. Κι αυτό αποδεικνύει ότι αυτός ο χώρος δε θα αλωθεί με τόση ευκολία.

Ανώνυμος είπε...

Υποκλινόμαστε στο πολιτικό μέγεθος και στην αριστεροσύνη του κ. Γεωργιάδη!!! μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς ο συριζα δεν θέλει να κυβερνήσει και το δείχνει με κάθε τρόπο. Κρίμα τους. Δυστυχώς είναι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ . μακριά απο εμάς...
Κρίμα για τον ΤΣΥΡΙΖΑ.
Λάθος τσυρίζουν.
Μακρια απο την νεα πασοκοκρατία.. ΜΑΚΡΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ