Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Μετωπική Γκιουρτζή με Κούγκα- Δημητριάδη / Πλήρης η σύνταξη με την Κίνηση Γκυρίνη / Εξελίξεις

Ο Γ. Γκιουρτζής στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm
Xρωστούσε γραμμάτια 
ο Δημητριάδης

O δήμαρχος χρωστούσε πολλά προεκλογικά γραμμάτια σε ανθρώπους που σήμερα δεν το αξίζουν. Είναι ένας πολύ συγκεντρωτικός δήμαρχος που θέλει όλα να περνάνε από το χέρι του. Εγώ συντάχτηκα με τον Δημητριάδη εξ αιτίας της κομματικής ένταξής μου στην ΝΔ και...
θεώρησα επιβεβλημένο να τον στηρίξω το 2010. Από τότε ως σήμερα άλλαξαν πολλά.

Tα παραπάνω λόγια είπε το μεσημέρι στο ράδιο Αλεξάνδρεια ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γιάννης Γκιουρτζής στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Χ. Καφτεράνη.

Ο Γιάννης Γκιουρτζής, τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας απάντησε σε όλα όσα του καταλογίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο από τον αντιδήμαρχο Σ. Κούγκα, αναφέρεται στην επιλογή του να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας και για την οποία δεν στηρίχτηκε ποτέ από την δημοτική ομάδα του Φ. Δημητριάδη.

Για την ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ

Κριτική σε Τσαβδαρίδη
και Δημητριάδη έκανε
ο Γ. Γκιουρτζής για
τις εκλογές της ΝΟΔΕ
Ο κ. Γκιουρτζής λέει ότι ήθελε να πάει προς την ΝΟΔΕ Ημαθία ώστε να μην ασχοληθεί εκ νέου με την αυτοδιοίκηση. Είπε εδώ και χρόνια στον Φ. Δημητριάδη να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να ρίξει την γέφυρα προς τον Παναγιώτη Γκυρίνη για να κλείσει η πληγή που ταλανίζει τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Όμως ο δήμαρχος δεν έκανε απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα να έρθει η σημερινή συγκυρία και να επέλθει το αδιέξοδο και η ρήξη.

Ο Γιάννης Γκιουρτζής αναφέρθηκε επί μακρόν στο σκηνικό που στήθηκε για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΟΔΕ και κατηγόρησε ευθέως τόσο τον δήμαρχο ότι δεν επέβαλε την δική του υποψηφιότητα έναντι της επιλογής του Λ. Τσαβδαρίδη όσο και τον ίδιο τον βουλευτή που επέμενε στην υποψηφιότητα Ακριτίδη όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει. Είναι προφανές ότι ο κ. Γκιουρτζής εννοούσε το σκηνικό που στήνεται από τα βουλευτικά γραφεία ώστε να ελέγχεται ο κομματικός μηχανισμός. Εξ άλλου, είπε με πλήρη σαφήνεια ότι αν η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ Ημαθίας γίνονταν από όλα τα μέλη του κόμματος τότε θα ήταν υποψήφιος χωρίς να ζητάει κανενός την βοήθεια. Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογή των οργάνων των Δημοτικών Οργανώσεων είπε ότι δεν έγινε καμιά εκλογή αλλά ορισμός από τους βουλευτές και τους δημάρχους κατά τόπους.

Μετωπική με Κούγκα
Σάκης Κούγκας

Η συνέντευξη του Γ. Γκιουρτζή έκλεισε με μια ολομέτωπη επίθεση κατά του αντιδημάρχου Σάκη Κούγκα. Ο τέως πρόεδρος του συμβουλίου αναφέρθηκε με ευθύ απαξιωτικό τρόπο στον αντιδήμαρχο αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για τις μετακινήσεις του από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο, από το ότι ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛΛ. κλπ.
Είναι βέβαιον ότι ο Γ. Γκιουρτζής έριξε το γάντι στον δήμαρχο Δημητριάδη. Τον προκάλεσε ώστε να τον καλέσει σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας και είτε να του ζητήσει εξηγήσεις είτε να του ανακοινώσει την διαγραφή του.

Αναγγελία
Παναγιώτης Γκυρίνης

Ο Γ. Γκιουρτζής είναι φανερό ότι αυτό επιδίωκε εξ αρχής. Ήθελε να τα «σπάσει» με την διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας την οποία κατηγορεί για πάρα πολλά ζητήματα και ελλείψεις και αβελτηρίες (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενα δημοσιεύματα). Επέλεξε να το πράξει δημόσια ερχόμενος σε πλήρη, μετωπική σύγκρουση με τον ισχυρό άνδρα της διοίκησης, τον Σ. Κούγκα που είναι σε όλους γνωστό ότι αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Δημητριάδη. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Δημητριάδης χωρίς τον Κούγκα δεν μπορεί να κάνει. Είναι υποχρεωμένος ο Δημητριάδης να βγει και να καλύψει τον στενό του συνεργάτη και η κάλυψη δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά από την διαγραφή του Γκιουρτζή από την ομάδα της πλειοψηφίας.

Ήταν τόσο ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιουρτζή που στο τέλος ανέφερε την επιστολή –ανακοίνωση του 2010 με την οποία εκθείαζε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γκυρίνη για τον δήμο Αλεξάνδρειας και τόνισε ότι παραμένει επίκαιρη και την υποστηρίζει.

Θα τολμήσω μια πρόβλεψη: Η σημερινή εξέλιξη οδηγεί στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Γκυρίνη την Δευτέρα έχοντας δίπλα του τόσον τον Γιάννη Γκιουρτζή όσο και τον Νίκο Γκαβαρδίνα, δυο στελέχη της διοίκησης Δημητριάδη που αποχώρησαν. Η προσχώρηση Γκιουρτζή στην κίνηση Γκυρίνη είναι βέβαιον ότι θα προσελκύσει και άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είναι ο κύριος Γκυρίνης. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο άτομο. Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι είναι ο κύριος Αλεξόπουλος νούμερο 2 διότι υποψηφιότητα ακούω αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν βλέπω, μήπως παίζει κάτι άλλο? Διαφορετικά τι περιμένουν το Πάσχα? Τότε θα φάμε ξανά στη μάπα την εταιρεία Δημητριάδη, Ματσούκα , Κούγκα. Ας προσέξουν γιατί η ευθύνη θα είναι μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου, δεν γνωρίζεις ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται? Δεν ήξερες δεν ρώταγες, με ποιους έμπλεκες? Μάλλον σκέφτηκες ρομαντικά όταν έμπλεκες μαζί τους.Σιγά να μην σκάφτεται ο Κούγκας τα προβλήματα του Δήμου!! Πέρα από το τομαράκι του και το μισθό του, δεν τον νοιάζει τίποτα, τα άλλα για αυτόν παραμύθια. Τα ίδια ήθελε να κάνει και με τον Στεφανάκη, ο οποίος βέβαια έχασε τον Δήμο εξ αιτίας του Κούγκα και τις παρεούλας του, αλλά τα φορούσε τα παντελόνια και τον έστειλε, κράτησε όμως την αξιοπρέπεια του και δεν έγινε φερέφωνο τις παρεούλας, αλλά με τον Δημητριάδη τα βρήκαν μια χαρά, γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΚΥΡΙΝΗΣ? ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος μίλησε για τον κουγκα. Φτανει με αυτόν !!!!!!!
Οδοντίατρε, άποψη μου φυσικά...
Μακριά απο κομματικά μνημονιακά ψηφοδέλτια.
Εξυπνος είσαι , ξέρεις τι θα κάνεις ....

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα είπε ο γιατρός, αν και παρέλειψε πολλά λόγω ευγενείας ίσως. Όμως παραμένει ένα ερώτημα, μετά από όσα ελέχθησαν, αλλά και από αυτά που είπε ο Κούγκας το περασμένο Σάββατο θα εξακολουθεί να παραμένει μέλλος αυτής τις Δημοτικής παράταξης?

Ανώνυμος είπε...

Ο Κούγκας μια χαρά έπιασε το νόημα τις εποχής εδώ και χρόνια! Μισθός από το Δήμο, μισθός από το ΤΟΕΒ σού λέει αφού υπάρχουν κορόιδα που ψηφίζουν γιατί όχι? Τώρα πολιτικά άμα λάχει το παίζει και ……….Εθνική Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι υποψήφιος ο Γκυρίνης , η ο Σουλτάν χαμίτ, με ενδιαφέρει να φύγει η σημερινή απαράδεκτη Διοίκηση του Δήμου που μόνο δεινά πρόσφερε στους πολίτες. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να βάλουν πλάτη όλες οι υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις ανεξάρτητα από ποιο χώρο προέρχονται. Αν δεν γίνει αυτό τότε αλλοίμονο μας θα είναι καταστροφή ολοκληρωτική για τον τόπο το ενδεχόμενο επανεκλογής τις σημερινής Διοίκησης. Για αυτό όλοι, μα όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ας προτάξουν το ΕΜΕΙΣ από το ΕΓΩ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εχουμε κακη δημοτικη διοικηση. Αλλα σχόλια και αποψεςι του τυπου οποιος να ναι ας ερθει αρκει αν φυγουν αυτοι εχουν μια επικινδυνοτητα. οχι οποιος να ναι, ενας καλυτερος χρειαζεται και τον περιμένουμε με αγωνια

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λιολιόπουλε προφανώς παρεξηγήσατε το σκεπτικό μου σχετικά με την αλλαγή τις Διοίκησης του Δήμου. Όταν έγραφα ,δεν με ενδιαφέρει ποιος θα έρθει την επόμενη μέρα, αναφερόμουν στην ονοματολογία, διότι κατά καιρούς ακούστηκαν ονόματα όπως του κ Γκυρίνη, του κ Αμπατσίδη, του κ Ναλμπάντη , του κ Μπρουσκέλη, και προφανώς κάποιων άλλων που μου διαφεύγουν αλλά μέχρι τώρα τίποτε παραπάνω, αυτό ενισχύει την σημερινή απαράδεκτη Διοίκηση του Δήμου, που παρά τα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει βγαίνει ενισχυμένη από αυτή την αδράνεια, και αλλοίμονο εάν επανεκλεγεί, θα είναι κατά την γνώμη μου ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη δικαίωση του πρώην Βουλευτή κ Μιχάλη Χαλκίδη. Εάν ου μη γέννητο επαναληφτεί και στις επόμενες Δημοτικές εκλογές το ίδιο τραγικό λάθος, τότε δύο πράγματα θα συμβαίνουν, οι ότι οι πολίτες δεν ξέρουν τι τους γίνεται, οι ότι είναι ψεκασμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά βλέπω δημοτικό σύμβουλο να παραιτείται γιατί δεν στηρίχθηκε από Δήμαρχο σε κομμάτικές εκλογές!! Κύριε Γκιορτζή με όλο το σεβασμό, είστε σοβαρός; Mας λέτε ότι παραιτήστε όχι γιατί δεν συμφωνείται με το έργο της διοίκησης Δημητριάδη αλλά γιατί δεν σας στήριξαν στις τοπικές κομματίκες εκλογές της ΝΔ!!.