Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αδιέξοδη και πολωτική η Κίνηση για την ανύπαρκτη "κεντροαριστερά" στον δήμο Αλεξάνδρειας - παρέμβαση

Πληροφορήθηκα χτες ότι υπάρχει η σκέψη να αναληφθεί μια πρωτοβουλία για να γίνει επαφή είτε δια ζώσης είτε με ανοιχτό κάλεσμα σε πολίτες και κόμματα της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» στον δήμο Αλεξάνδρειας για να αναζητηθούν πιθανότητες ύπαρξης μιας κοινής καθόδου στις δημοτικές εκλογές χωρίς όρους και...
προϋποθέσεις.

Η κίνηση αυτή, με πληροφόρησαν, ότι έχει ως πρωταγωνιστές ορισμένους νυν δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης καθώς και συμπολίτες που η κομματική τους ένταξη και τα πολιτικά τους πιστεύω τους κατατάσσουν στον λεγόμενο σοσιαλδημοκρατικό χώρο (ΠΑΣΟΚ κλπ).

Στο βαθμό που ισχύει η παραπάνω πληροφορία θέλω να κάνω μια πρώτη εκτίμηση. Θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση στον παρόντα χρόνο είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη να αποτύχει και να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα που θα αποτελέσουν στο μέλλον τροχοπέδη σε μια κοινή εκλογική προσπάθεια εκείνων των δυνάμεων που έχουν ως κύριο στόχο την ανατροπή της νυν διοίκησης Δημητριάδη στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Εξηγούμαι: Η κίνηση αυτή λέγεται ότι θα απευθυνθεί στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προκύψει το ενωτικό ψηφοδέλτιο. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δρομολογήσει τις δικές του διαδικασίες και στη βάση  των δικών του πολιτικών- κομματικών επιλογών θα αρνηθεί να συνεργαστεί με όσους θεωρεί ότι δεν εντάσσονται στο δικό του πολιτικό πλαίσιο που είναι ξεκάθαρα «αντιμνημονιακό» και «αντικαλλικρατικό» και κυρίως ότι πιστεύει πως η μάχη των δημοτικών εκλογών θα αποτελέσουν πρόκριμα για την πολιτική ανατροπή σε εθνικό επίπεδο μέσω των βουλευτικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση τουλάχιστον είναι αδύνατον να ανακρούσει πρύμναν και να ακυρώσει τον πολιτικό τους σχεδιασμό. Αν υπήρχε κάποια πιθανότητα θα έπρεπε να αναληφθούν τέτοιες ή παρόμοιες πρωτοβουλίες εδώ και καιρό ώστε να «αναγκαστεί» από την δυναμική να οδηγηθεί σε κοινή συμπόρευση με τις δυνάμεις αυτές που θεωρεί ότι πολιτικά στηρίζουν τις πολιτικές του μνημονίου κλπ.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η γνωστή σε όλους τους παροικούντες κίνηση Γκυρίνη που ήδη έχει αρχίσει να αποκτάει σάρκα και οστά. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης με ανεπίσημο τρόπο έχει γνωστοποιήσει σε  όλους ότι θα συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και έχει πει σε όλους τους τόνους ότι επιζητεί την συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων και προσωπικοτήτων που θέλουν να αλλάξει σελίδα ο δήμος, να απομακρυνθεί η νυν διοίκηση Δημητριάδη που έχει τελματώσει τον νέο δήμο. Η κίνηση Γκυρίνη έχοντας ως πολιτική πυξίδα την αυτοδιοικητική λογική και ως εργαλεία την διαφάνεια, την ισότιμη συμμετοχή των μελών της στις αποφάσεις απορρίπτοντας το «αλάθητο» του αρχηγού, την συνεχή διεκδίκηση των συμφερόντων του δήμου προς την κεντρική διοίκηση και την απεμπλοκή του δήμου από τα προσωπικά παιχνίδια των βουλευτών και των κομμάτων ήταν ως ένα βαθμό «μονόδρομος» για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι για να αλλάξει σελίδα ο δήμος πρέπει να φύγει η διοίκηση Δημητριάδη και να έλθει μια άλλη που θα έχει μια άλλη αντίληψη και φιλοσοφία διοίκησης.

Επί του πρακτέου όμως η πρωτοβουλία αυτή περιορίζει το εύρος δράσης σε έναν χώρο που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος. Η «κεντροαριστερά» είναι ένας χώρος που καταγράφεται πλέον μόνο στα «χαρτιά». Επίσης, στερεί την δυνατότητα από όλους εκείνους τους συμπολίτες που δεν ανήκουν πολιτικά στον χώρο αυτό αλλά είναι αντίθετοι με την διοίκηση Δημητριάδη. Μοιραία, τους οδηγεί είτε στον «καναπέ» είτε στην αγκαλιά του νυν δημάρχου αφού η κίνηση αυτή αποκτά κομματικοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά. Κινήσεις που έρχονται εκ των υστέρων μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στο ένα και κυρίαρχο πολιτικό ζητούμενο που είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον δήμο Αλεξάνδρειας, η απομάκρυνση αυτής της διοίκησης που είναι και το προαπαιτούμενο για να γίνει μια νέα εκκίνηση. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σύμφωνο με βρίσκουν οι σκέψεις και το περιεχόμενο αυτής τις ανάρτησης. Επιτρέψτε μου να θέσω και τις δικές μου σκέψεις, με σκοπό όχι να παραπλανήσω τους συμπολίτες μου αλλά να βάλω ίσως ποιο ωμά τον προβληματισμό τους. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ έφερε τα μεγαλύτερα δεινά σε αυτό τον τόπο. Φτώχεια ,ανεργία, απολύσεις, χαράτσια, γενικά απόγνωση σε όλους τους πολίτες. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που ασκείται δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι είναι η εναλλακτική λύση στα προβλήματα αυτού του τόπου. Ίσως αν αλλάξουν τακτική, αν είναι ποιο σταθεροί ποιο συνεπείς, τότε ίσως τα καταφέρουν να κάνουν κάτι καλό την Πατρίδα μας. Το ίδιοι συμβαίνει και με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν έχουν αφουγκραστεί την αγωνία του κόσμου να θέση σε αποστρατεία την σημερινή μνημονιακή Διοίκηση του Δήμου, την Διοίκηση του Δημητριάδη, του Κούγκα του Τζίλα του Βενιόπουλου, του Τσαβδαρίδη, και του Βεσιρόπουλου, την Διοίκηση των βιαστών του λαού. Βολοδέρνονται , και ονειροβατούν για μία δήθεν κεντροαριστερά, αλλά με ποιους κύριοι? Με ανθρώπους που στην παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ έλυναν και έδεναν? Και τώρα τι? Βαφτίστηκαν στην κολυμπήθρα του συλωάμ και συχωρέθηκαν τα πεπραγμένα τους? Τώρα αυτοί θα απαρτίσουν την κεντροαριστερά? Λάθος κύριοι, με φθαρμένα υλικά δεν κατασκευάζεται οικοδομή!!! Το χειρότερο, άκουσα πώς ο πρώην Δήμαρχος ο Μπάμπης Γκιόνογλου είναι λέει από τους υποστηρικτές του Δημητριάδη!!! Δεν εκπλήσσομαι, άλλωστε η παρουσία του ως αντιπολίτευση ήταν ανύπαρκτη όλα αυτά τα χρόνια, η συναλλαγή πήγαινε σύννεφο!! Λυπάμαι όμως για τους συμπολίτες μου που πίστευαν τα φρούδα λόγια τα μεγάλα!! Και τώρα λοιπόν είναι η ώρα των αποφάσεων, με τις πράξεις σας κύριοι θα δήξετε αν θα αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας, η με τις αποφάσεις σας θα ξαναστείλετε τον Δημητριάδη για άλλα πέντε χρόνια στον Δήμο, και με τις πράξεις του να ολοκληρώσει την εξόντωση των συνδημοτών μας, και ολοκληρωτικό μαρασμό τις Πόλης μας. Και φυσικά οι αποφάσεις είναι δικές σας, όμως να ξέρετε πώς θα κριθείτε για αυτές όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, και αυτή δεν είναι άλλη από την κάλπη στις Εθνικές εκλογές, αυτό είναι μόνο το δικό μου όπλο. Μην ξεχνάτε πως και οι κρίνοντες κρίνονται !!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σας επισημάνω ότι παίζεται με την φωτιά, στο τέλος θα καείτε, κρατείστε αυτό που σας γράφω, θα με θυμηθείτε αλλά θα είναι πολύ αργά, ο Δημητριάδης δεν είναι καθόλου αφελής αυτό μην το ξεχνάτε, πέντε χρόνια θα είναι η επόμενη θητεία . Ότι καταλάβατε. Καταλάβατε. Άντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεται ότι θα βρείτε κάποιον για να κοντύνει ποσοστιαία τον Δημητριάδη για να το παίξετε μάγκες, τότε κάνετε λάθος στον πολλαπλασιαστή. Δηλαδή είστε στην ίδια γραμμή με την τρόικα. Είναι πολύ κακό να προβάλετε το ΕΓΩ αντί το ΕΜΕΙΣ.