Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η υποκρισία της Χαρούλας και η αδιαφορία του Δημητριάδη- Είναι ικανοί να "ντυθούν' Τσε και Άρης για λίγα ψηφαλάκια

Χ. Ουσουλτζόγλου
Δημητριάδης - Τσαβδαρίδης

Τόσα χρόνια με μνημόνιο, με φτώχεια και εξαθλίωση, με αυτοκτονίες και πείνα οι δήμαρχοι της Ημαθίας δεν έκαναν απολύτως τίποτα επί της ουσίας. Περιορίστηκαν σε φιέστες κι αυτές καθυστερημένες, σε δομές της κακιάς ώρας που αδυνατούσαν να δουν το πρόβλημα ολιστικά αλλά μόνο σε ένα επίπεδο εντυπώσεων. Έφτιαξαν υποτίθεται "Κοινωνικά Παντοπωλεία" που όμως λειτουργούν τέσσερις φορές το χρόνο. Λες και οι... εξαθλιωμένοι τρώνε μόνο τέσσερις φορές το χρόνο.

Τώρα όμως που πλησιάζουν οι εκλογές πήρε ο κώλος τους φωτιά. Άρχισαν να το παίζουν ευαίσθητοι και ψυχοπονιάρηδες και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών και όψιμοι επαναστάτες. Άρχισαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση που στηρίζουν πολιτικά δια μέσω των κομμάτων που είναι ενταγμένοι. 
Βλέπουμε την δήμαρχο Βέροιας και τους συνεργάτες της να κάνουν παράσταση στην ΔΕΗ στη Βέροια και να απαιτούν να κάνει επανασύνδεση των κομμένων ηλεκτρικών σε εξαθλιωμένους κατοίκους- δημότες. Ο ορισμός της υποκρισίας.

Τρία χρόνια κοντεύει η δράση της ομάδας πολιτών της Βέροιας και άλλων ακτιβιστών που άρχισαν τις επανασυνδέσεις. Παράνομες πράξεις κατά τον νόμο αλλά απολύτως αναγκαίες. Κι όμως, από την πλευρά της διοίκησης του δήμου Βέροιας δεν ακούστηκε καμιά απολύτως δήλωση συμπαράστασης. Ούτε λέξη βέβαια για έμπρακτη συμπαράσταση. Μάλιστα βγήκαν και ορισμένοι από την διοίκηση που τους χαρακτήριζαν ως γραφικούς και αστείους. Οι γραφικοί αθωώθηκαν πρόσφατα παρεμπιπτόντως.

Η δήμαρχος Ουσουλτζόγλου και οι συνεργάτες της στην πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου εμφανίστηκαν με ένα λεξιλόγιο ξένο προς την πολιτική τους ιδιοσυγκρασία. Λες και άκουγες μέλη του ΚΚΕ και της άλλης κομμουνιστικής αριστεράς. Στην πρεμούρα τους να διατηρηθούν στο πολιτικό προσκήνιο είναι ικανοί να υποδυθούν στα γεράματα τον Τσε και τον Άρη Βελουχιώτη. Θλιβερό το θέαμα αλλά είναι γεγονός.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στον δήμο Αλεξάνδρειας το πρόβλημα είναι άλλης τάξεως. Η διοίκηση του δήμου με σημαντική χρονοκαθυστέρηση αντιλήφθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Έστησε το λεγόμενο "Κοινωνικό Παντοπωλείο" που λειτουργεί τέσσερις φορές το χρόνο. Θύμωσε που η ΟΜΑΔΑ εμφανίστηκε πιο δραστήρια από τους εθελοντές του δήμου και τους έκλεψε τη δόξα και τους στέρησε ψήφους εν όψη εκλογών και προσπάθησε να την φιμώσει, να την αποκλείσει από εκδηλώσεις ζητώντας από τα μέλη της καταστατικό κλπ λες και για να βοηθάς τους συμπολίτες πρέπει να κάνεις σύλλογο με δικηγόρους και τις λοιπές γραφειοκρατίες. Όμως, η διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος Δημητριάδης με τον ίδιο γραφειοκρατικό τρόπο λειτουργούν τρία χρόνια τώρα.

Ο δήμαρχος Δημητριάδης παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς βγάζει "φιλιππικούς" κατά του μνημονίου ανήκει στη ΝΔ και είναι στενός πολιτικός φίλος των βουλευτών Τσαβδαρίδη και Βεσυρόπουλο που ψηφίζουν τα μνημόνια και εξαθλιώνουν το λαό. Ο Δημητριάδης αν ήταν ευαίσθητος θα είχε δώσει εντολή να λειτουργήσει σωστά η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, να είχε καταγράψει τους φτωχούς και τους νεόπτωχους, τους εξαθλιωμένους που δεν έχουν ρεύμα και φαγητό και ζουν επί μήνες στο κρύο. Δεν το έκανε. Η λεγόμενη κοινωνική υπηρεσία του δήμου είναι εν πολλοίς ανύπαρκτη. Να φανταστείτε ότι υπάρχει υπάλληλος με ειδικότητα κοινωνική λειτουργός και δουλεύει σε εντελώς άλλη, άσχετη θέση με το επιστημονικό της αντικείμενο.

Ο δήμαρχος Δημητριάδης στον κοινωνικό τομέα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Βέβαια, δεν επιχείρησε να υποδυθεί τον Τσε και τον Άρη γιατί θα παραήταν κακόγουστο το αστείο και θλιβερό το θέαμα. Όμως, δεν το αποκλείω αφού για να μαζέψει ψήφους είναι ικανός να ντυθεί με αμπέχονο και να ηγηθεί εφόδου κατά της ΔΕΗ.

Είναι προφανές ότι τόσο ο Δημητριάδης όσο και η Χαρούλα αλλά και ο Καραμπατσός της Νάουσας αποδείχτηκαν πιστοί υπηρέτες της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Είναι προφανές ότι υπηρέτησαν πιστά τις πολιτικές αυτές και θα κριθούν γι αυτό. Θα λογοδοτήσουν στον κόσμο για τις δικές τους ενέργειες και παραλείψεις. Δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από νομικίστικες θεωρίες και καθηκοντολόγια όταν οι πολίτες πεινάνε. Δεν εκλέχτηκαν στο ύπατο τοπικό αξίωμα για να είναι απλοί διεκπεραιωτές της καθημερινότητας που ούτε κι εδώ τα πάνε καλά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανάξια, η μνημονιακή Κυβέρνηση, ανάξιοι οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ φίλοι του Δημητριάδη, ανάξιος και ο Δήμαρχος!! Αντί να σταθούν δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες αυτοί με τις πράξεις τους και τις παραλήψεις τους του εμπαίζουν και τους προσβάλουν βάναυσα. Το κοινωνικό παντοπωλείο που μόνο στο όνομα είναι κοινωνικό, δεν το δημιούργησαν για να απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων μας , αλλά για να το χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο συλλογής ψήφων!! Και φτάνει ο μέγας βολεψάκιας ο Κούγκας να πουλάει μαγκιές στο ραδιόφωνο και να λέει ότι δεν ξέρει γιατί παραιτήθηκε από το κοινωνικό παντοπωλείο ο κ Γκιουρτζής. Ξέρει και πολύ καλά μάλιστα!! Ξέρει ποιοι από την Διοίκηση ζητούσαν σακούλες από τρόφιμα για να τα μοιράσουν ΜΟΝΟΙ τους και όχι όπως είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και η αντίστοιχη επιτροπή!! Και τώρα οι δήθεν φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι, ψάχνουν να βρουν ποιοι έχουν κομμένο ρεύμα, δεν του ξέρουν? Μια χαρά τους ξέρουν αλλά πως θα τους δέσουν για τις εκλογές? Το σύστημα είναι απλό, έλα σε μας αλλά μην μας ξεχνάς!!! Χωρίς ντροπή!! Αυτά να τα μαθαίνουν οι πολίτες και ανάλογα να πράξουν , και να τους στείλουν στα σπίτια τους, αρκετά τους πληρώσαμε!! Πάντως είναι παρήγορο που σχεδόν μόνο εσείς αναδεικνύεται τα προβλήματα σχετικά με τον Δήμο στην πραγματική τους διάσταση, γιατί από γλείφτες και φιλάργυρους είμαστε χορτάτοι μέχρι τα μπούνια.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τα παλλικάρια τις φωτογραφίας πως χασκογελάνε!!! Αυτοί ΠΟΤΕ δεν ένιωσαν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, αυτούς μόνο ένα τους ενδιαφέρει πώς θα ξεγελάσουν τον κόσμο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. ΝΤΡΟΠΗ.