Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ- Δήμος και Δικηγορικός Σύλλογος παρέχουν υποστήριξη για τις κατασχέσεις σπιτιών

Συνάντηση εργασίας είχαν το πρωί της Παρασκευής η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Δημήτρη Ζυγουλιάνο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου και τον...
Αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία που επιθυμεί να αναπτύξει η Δημοτική Αρχή μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο για την παροχή νομικής βοήθειας στους πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία θα απειληθεί με κατάσχεση μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή.

Η Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον κ. Ζυγουλιάνο για τη μορφή της Νομικής Βοήθειας που διαθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος με βάση όσα ισχύουν από το νόμο και συζήτησε μαζί του για τους τρόπους που μπορεί να διευρυνθεί η παροχή νομικής βοήθειας ευρύτερα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Συμφωνήθηκε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να γίνει ενημέρωση της υπηρεσίας του Δήμου από το Δικηγορικό Σύλλογο σχετικά με τη νομική βοήθεια και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, μετά την δημοσίευση του νέου νόμου, για να διευκρινιστεί με ποιο τρόπο μέσα απ τη συνεργασία Δήμου και Δικηγορικού Συλλόγου θα παρέχεται νομική βοήθεια σε ενδιαφερομένους πολίτες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου αλλά πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας δικαστικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: