Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Επιχείρηση απαξίωσης του Γ. Γκιουρτζή από την παράταξη Δημητριάδη

Σάκης Κούγκας                                       Γιάννης Γκιουρτζής
Μόλις δυο βδομάδες πέρασαν από την παραίτηση Γκιουρτζή από την δημοτική ομάδα του δημάρχου Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη και άρχισαν τα "όργανα". Η φυγή- παραίτηση του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ήταν ένα σοκ για τον ίδιο τον δήμαρχο και τους στενούς του συνεργάτες που είδαν έναν βασικό στυλοβάτη της νίκης του 2010 να...
αποχωρεί από το καράβι που βουλιάζει και επιχειρούν να απαξιώσουν το ίδιο το γεγονός αφενός και τον πρώην πρόεδρο αφετέρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γκιουρτζής έπεσε "θύμα" μιας κριτικής που αν μη τι άλλο είναι άδικη και αλαζονική. Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας και σημαίνον στέλεχος της διοίκησης Δημητριάδη, ο Σάκης Κούγκας, αναφερόμενος στον Γιάννη Γκιουρτζή προ ημερών σε δημόσιο χώρο και παρουσία του δημοσιογράφου του ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm Ρούλη Καραλιόπουλου, έλεγε "και ποιος είναι ο Γκιουρτζής;", "εμείς τον βγάλαμε σύμβουλο, εμείς του δώσαμε χίλιους σταυρούς και τον βγάλαμε στις πρώτες θέσεις".

Οι εκφράσεις αυτές του αντιδημάρχου είναι αν μη τι άλλο απαξιωτικές για τον τέως στενό συνεργάτη του δημάρχου. Είναι απαξιωτικές έναντι του κ. Γκιουρτζή που τον Οκτώβριο του 2010 είχε γίνει ο παράκλητος και όταν συντάχθηκε με την δημοτική παράταξη του Δημητριάδη είχε γίνει πανηγύρι, είχαν ανοίξει σαμπάνιες, είχε αναπτερωθεί το ηθικό των ηγετικών στελεχών και είχαν αρχίσει να μιλάνε όλοι τους για νίκη ενώ ως τότε το απέφευγαν.

Όλοι γνωρίζουν ότι η είσοδος του Γ. Γκιουρτζή στην παράταξη Δημητριάδη το 2010 είχε δημιουργήσει την δυναμική νίκης και είναι αν μη τι άλλο αλαζονικό να λέγεται ότι δεν έπαιξε κανέναν ρόλο η συμμετοχή του. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Γ. Γκιουρτζής ήταν εκ των πρωταγωνιστών της νίκης της παράταξης Δημητριάδη και είναι λάθος ο ισχυρισμός του Σ. Κούγκα περί του αντιθέτου.

Βέβαια, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του εκνευρίστηκαν με την αποχώρηση του Γ. Γκιουρτζή αφού "είδαν" ότι το πλήγμα που υπόκειται η παράταξη είναι μεγάλο και η απώλεια σε ψήφους εν όψη εκλογών του Μαΐου 2014 θα είναι μεγάλη. Βιάστηκαν λοιπόν να τον αποδομήσουν απαξιώνοντας την εικόνα του και την δυναμική του γιατί φοβήθηκαν ότι θα συνταχθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Γκυρίνη και θα τον βρουν απέναντί τους.

Είναι προφανές ότι οι χειρισμοί αυτοί είναι λανθασμένοι και το μόνο αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη δυναμική του Γ. Γκιουρτζή που εκ των πραγμάτων θα μπει στο "παιχνίδι" των δημοτικών εκλογών και μάλιστα στις πρώτες γραμμές της εκλογικής μάχης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε και ο γυρολόγος των ψηφοδελτίων!!! Και έκανε βρώμικη κριτική σε ποιόν? Σε ένα καταξιωμένο επιστήμονα, σε ένα άνθρωπο με αυξημένο κύρος, σε ένα άνθρωπο με προσωπικότητα, σε ένα άνθρωπο που με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Δημητριάδη, εξασφάλισε ακόμη μία τετραετία έμμισθη θέση στο Κούγκα!!! Σε ένα Κούγκα που είναι σε θέση να συνεργαστεί και με το διάολο, αρκεί να παίρνει ανταλλάγματα, και ποια είναι τα ανταλλάγματα? Μα ο μισθός του, και οι ασφάλειες που έδινε στην ασφαλιστική εταιρεία που εκπροσωπούσε η κόρη του!! Και ας υπήρχε φθηνότερη προσφορά από άλλη ασφαλιστική εταιρεία!! Και επειδή ο κόσμος τον πείρε χαμπάρι για τον ρόλο του, του έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα και έτσι το ασφαλιστικό γραφείο κατέβασε ρολά. Όμως την ευθύνη την έχουν και οι πολίτες που ψηφίζουν ταχυδακτυλουργούς!! Μαράζωσε η Πόλη, τα χωριά, τα πάρκα ,οι πλατείες και αυτοί χαβά τους διαμελίζουν τα ιμάτια και επί αυτών βάζουν κλήρο!!! Και σε λίγους μήνες θα έρθουν ξανά να ζητήσουν την ψήφο μας, όχι για να υπηρετήσουν τον πολίτη, αλλά για να εξασφαλίσουν για μία ακόμη πενταετία τον μισθό τους!! Όμως έχουν γνώση οι φύλακες!!