Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Νοσοκομείο Νάουσας - Η επιτροπή αγώνα είναι γραφειοκρατική συνδιαλλαγή

Η κυβέρνηση σαν γνήσιος εκπρόσωπος των καπιτα-ληστών, έχει εξαπολύσει  μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στη τάξη που παράγει τον πλούτο. Αυτή η αφαίμαξη όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί, αλλά θα συνεχιστεί με... μεγαλύτερη ένταση και έκταση, και το 2014. Αύξηση της φορολογίας, μείωση δαπανών για υγεία πρόνοια, εξαφάνιση μισθών, περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας. Συγχρόνως το μεγάλο φαγοπότι των δημόσιων οργανισμών κ επιχειρήσεων βρίσκεται προ των πυλών (ΟΣΕ, ΕΥΔΑΘ, ΠΑΡΚΟ κλπ.)

Ειδικότερα στην υγεία, το χτύπημα που ετοιμάζεται θα είναι πρωτοφανές. Απολύσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διάλυση του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο νοσοκομείων. Μπροστά στο κέντρο των εθνικών και υπερεθνικών κεφαλαίων οι εντολές της τρόικας είναι αιμοσταγής. Αυτά είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους μας και αντικείμενο καθημερινής συζήτησης. Αυτό όμως που δεν συζητιέται, είναι το πώς θα τους σταματήσουμε. Στην περιοχή μας το νοσοκομείο οδηγείται προς το κύκνειο άσμα του.

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους αγώνες που δόθηκαν, πιστεύουμε πως η οργάνωση και η δράση των αγώνων αυτών είναι άσφαιρα πυρά. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι πρέπει να σταθούμε σε δύο βασικά σημεία.

Α. Η επιτροπή αγώνα. Μια επιτροπή που ανακηρύχτηκε ως τέτοια στελεχωμένη από ανθρώπους-μέλη των κομμάτων της κυβέρνησης. Δεν είμαστε ενάντια στη ενότητα, αλλά ο λύκος είναι λύκος και το πρόβατο-πρόβατο. Η επιτροπή αγώνα θα έπρεπε να ήταν προϊόν ανοιχτών συνελεύσεων από κάθε γειτονιά, χώρους δουλειάς, σχολεία, όπου ζει και αναπνέει ο κάθε Ναουσαίος-α με δικούς του αιρετούς αντιπροσώπους.  Αυτό δεν είναι επιτροπή αγώνα, είναι γραφειοκρατική συνδιαλλαγή.

Στην βάση της μαζικοποίησης και της ενότητας, θα έπρεπε να ήταν το κάλεσμα στο λαό της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας, για ανάλογες επιτροπές από τα «κάτω» με εκλογή συντονιστικού αγώνα Ημαθίας, όπως επίσης, αντίστοιχη πρόσκληση στο νομό Πέλλας μιας και εκεί υπάρχει ταυτόσημο πρόβλημα. Είναι απαραίτητη η προϋπόθεση οργάνωσης των περιοχών μας, για αντίσταση στη σφαγή που προετοιμάζεται.

Β. Η προσπάθεια επανάληψης του ραντεβού με τον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, από την κατ΄ όνομα επιτροπή αγώνα, αν δεν ήταν ανθυγιεινή , θα ήταν για γέλια. Την ίδια στιγμή που η προκήρυξη της «επιτροπής αγώνα» αναγνωρίζει, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας  την ίδια στιγμή προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με τον νεκροθάφτη της δημόσιας υγείας.

Στης 4 Δεκέμβρη αποφασίστηκε 24ωρη απεργία. Ναι, αλλά με τι περιεχόμενο; Η 24ωρη απεργία πρέπει να σημαίνει την απαρχή των ανοιχτών συνελεύσεων όπου θα συζητηθούν και θα ακουστούν όλες οι προτάσεις. Με μαχητικό πλαίσιο δράσης. Κλείσιμο δρόμων- Εγνατίας, καταλήψεις δημαρχείων-δημόσιων κτηρίων. Να επιβάλουμε εμείς τη δημόσια δωρεάν υγεία, χωρίς εισιτήρια και φραγμούς σε ανασφάλιστους και μη. Μόνο με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες εμείς οι από «κάτω» με μαχητικούς αγώνες και αλληλεγγύη μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Αγώνας ταξικός- μαχητικός

Να΄ναι η απάντηση από δω και μπρος.

 

Ανταρσυα Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: