Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Αγγέλογλου (Βέροια): Να παραιτηθεί τώρα η Δήμαρχος Χαρ. Ουσουλτζόγλου

Γιάννης Αγγέλογλου
Αρχή άνδρα δείκνυσι. Τα τελευταία συντάγματα, του 1952 και του 1975 αναθεώρησαν την δεύτερη λέξη του αρχαίου αυτού γνωμικού, οπότε υποχρεούμαστε να παραλείψουμε τη λέξη άνδρα ή να την αντικαταστήσουμε με το, πολίτες, αν δεν θέλουμε να διολισθήσουμε σε πλεονασμό ή στoν βερμπαλισμό του...
«αρχή γυναίκα δείκνυσι».

Μια άλλη εκδοχή, ότι η αρχή, η εξουσία δηλαδή, δεν δείχνει κάτι καινούργιο για τον άνδρα ή την γυναίκα, απλώς επιβεβαιώνει αυτό που φαινόταν από πριν, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη απήχηση στις επαρχιακές πόλεις, όπου λίγο έως πολύ, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Όλη η Βέροια αλλά και τα περίχωρα γνώριζε και γνωρίζει ότι η Δήμαρχος, είναι «αυτή που είναι» και ότι αυτό «που ήταν», επιβεβαιώνεται καθημερινά ιδιαίτερα μετά τη πρώτη θητεία της. Γνώριζε και γνωρίζει την επωδό της «Τόσο ξέρω τόσο κάνω», αλλά και το μότο της, «να κάνουμε και κάνουμε οτιδήποτε» «προκειμένου να μην χαθούν λεφτά». Επομένως από εδώ και εμπρός όλη η πόλη θα είναι συνυπεύθυνη, καθώς καθημερινά μεθοδεύονται καινούργια έργα, νέες μελέτες και νέες καταστροφές πάνω απ΄ τις τετελεσμένες, τις οποίες και σας ανακαιφαλαιώνω. και σας απαριθμώ κύριε πρόεδρε.




  • Σύνδεση Σελίου με κάτω Σέλι. Ο συγνωστός δρόμος που εγκαταλείφθηκε όπου ο εργολάβος πληρώθηκε για έργο που δεν κατασκεύασε. Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 
  • Γέφυρα Κούσιου: Δύο κολώνες στην μέση της κοίτης και το έργο σταματημένο από καιρό. 
  • Κολυμβητήριο στο ΕΑΚ Μακροχωρίου. Κουφάρι από μπετά και μια τρύπα μέσα σε μια κουταλιά νερό. 
  • Βρεφονηπιακός σταθμός στην Κυψέλη. Έμεινε στα λόγια. 
  • Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Κράσπεδα παρατημένα. 
  • Τοιχίο κουφάρι στην κατάντι νοητή προέκταση της Θωμαΐδου. 
  • Παράνομα Δημοτικά πάρκινγκ. 
  • Παράνομη κι η σύμβαση του εθνικού σταδίου που παρατάθηκε με διαδικασία αδιαφανή και τρισάθλια. 
  • Ύποπτος ο χρόνος ενός πλειστηριασμού που δεν εκτελέστηκε, ευτελίζεται καθημερινά ο δημόσιος διάλογος και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο είναι εξόφθαλμες πια οι τροποποιήσεις του προϋπολογισμού.

Κι άλλα πολλά έργα σαν ραχοκόκαλα από ψάρι πεταμένα στα σκουπίδια! Διασπαθίστηκε χρήμα όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία των Δήμου της πόλης μ΄ αυτές τις τακτικές και τις πρακτικές της κυρίας Δημάρχου. Μοναδική αυτοκριτική της, ήταν για την αποτυχία των δημοτικών λαχανόκηπων! Άκουσον άκουσον, βρισκόμαστε μπροστά στο άκρον άωτον της υποκρισίας. Υπεύθυνος για την χωροθέτηση και τη περίφραξη των Δημοτικών λαχανόκηπων, ο σμπέθερός της Αργυρίου Φώτιος ο γνωστός θηραματοφύλακας. Κι εδώ έχουμε μια απίστευτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Απολογήθηκε ποτέ για τα χρήματα των παλουκιδίων και των συρματοπλεγμάτων της περίφραξης που εκλάπησαν Ουδέποτε. Ντραπήκατε κι εσείς ποτέ μαζί της που με τη συναίνεσή σας μισθοτροφοδοτείτε τον σμπέθερο για σύμβουλό της; Ουδεπόποτε.

Όμως δεν είναι καν σύμβουλός της, κύριε πρόεδρε, είναι μπράβος της. Μπράβος ο οποίος με την παραίνεσή τηςτόλμησε να σηκώσει χέρι και να χτυπήσει Δημοτικό Σύμβουλο μέσα στο Δημαρχιακό γραφείο. Τον οποίο οι παρατρεχάμενοί σας, κι εσείς κι χαρακτηρίσατε μυθοπλάστη και δεν ντραπήκατε ούτε όταν ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του απ΄ την εισαγγελέα. Δεν ζήτησε κανείς συγνώμη. Καν δημοσιογράφος για την απορία ψάλτου βήξ.

Εντολοδόχος η Δήμαρχος κι εγκάθετος των κομμάτων που την εξέλεξαν ως επικεφαλής σας, κύριε πρόεδρε, μετά από την εγκύκλιο που έλαβε για να εκδηλώσει το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό μένος της, ξέπλυνε με τις υποκριτικές αντιστασιακές κατά της βίας δηλώσεις τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές της συνήθειες. Δεν ντραπήκατε ούτε για τις 3 τον αριθμό ερωτήσεις μου για το πού κατέληξε το άγαλμα της πλατείας ωρολογίουκαι γιατί δεν σήκωσε το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολο του τους ώμους του, ανήξερο. Δεν ντραπήκατε για την αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του Δ¨ημου για την αποζημίωσή τους οι γνωστοί αντιδήμαρχοι.

Ως δήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας της αποδείχτηκε κατώτερη του ρόλου της. Ευτέλισε την πανελλήνια εικόνα της πόλης για την διαχείριση των σκουπιδιών των αδέσποτων και για την ανύπαρκτη κοινωνική της αλληλεγγύη η οποία αποδεικνύεται καθημερινά στα κανάλια. Τα παραπάνω αποδεικνύουν την ανεπάρκειά της ή τις προθέσεις της να μην υπηρετήσει σωστά το θεσμό για τον οποίο εξελέγη. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει στον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας της όταν βρέθηκα κάποια σύνθεση δικαστηρίου να την αθωώσει για την γνωστή υπόθεση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ζητώ λοιπόν την παραίτησή της για το καλό της πόλης για να μην μεθοδευτούν περαιτέρω ατελέσφορα και ύποπτα έργα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Ο διάδοχός της που κληρονομεί το δαχτυλίδι, ας δείξει αν είναι δήμαρχος ή αν μένει πιστός στη επιβίωση της Δημοτικής σας ομάδας ως φερέφωνό της, ή σύρεται μόνο και μόνο ως κληρονόμος του δημαρχικού δαχτυλιδιού. Είπαμε.... Αρχή Δήμαρχον Δείκνυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: