Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο πανικός του Δημητριάδη για το επερχόμενο "τέλος" προκαλεί ...διαψεύσεις / Νέα στοιχεία / Ο "διάδοχος" Βενιόπουλος

Ο Φ. Δημητριάδης με τον μνημονιακότερο υπουργό της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Βρούτση
και τους βουλευτές Τσαβδαρίδη και Βεσυρόπουλο και βέβαια από κοντά
ο "διάδοχος" Κ. Βενιόπουλος
























Η αλήθεια μιας είδησης που δημοσιεύεται φαίνεται ή καλύτερα αποδεικνύεται από την ένταση της διάψευσής της. Έγραψα στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ ότι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης ως καλός...


«παίχτης» στα εκλογικά κατέστρωσε εναλλακτικό σχέδιο ώστε στην περίπτωση που για διαφόρους λόγους καταστεί απαγορευτική η συμμετοχή του στις εκλογές να παραδώσει το δαχτυλίδι στον Κ. Βενιόπουλο χρίζοντάς τον ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο της παράταξής του.

Η είδηση αυτή κυκλοφόρησε και αναπαράχθηκε πολλαπλώς. Οι συζητήσεις φούντωσαν και ως εκ τούτου ασκήθηκε πίεση στον ίδιο τον δήμαρχο και την ηγετική ομάδα με αποτέλεσμα να κάνει μια ταυτόσημη δήλωση σε δυο φιλικά προς τον ίδιο μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας την είδηση ως «επιστημονική φαντασία». 

Και επειδή εγώ θέλω να κυριολεκτώ παραθέτω επ΄ ακριβώς την ερμηνεία του όρου: Η επιστημονική φαντασία (science fiction) ή ΕΦ είναι κατηγορία του ευρύτερου μυθοπλαστικού τομέα του φανταστικού στην οποία πιθανές και εύλογες μελλοντικές ή εναλλακτικές εξελίξεις στην επιστήμη, στην τεχνολογία ή στην κοινωνία κατέχουν κεντρικό ρόλο στην πλοκή ή στο περιβάλλον όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Είναι ωστόσο σύνηθες ένας κόσμος επιστημονικής φαντασίας να χρησιμοποιείται μόνο ως σκηνικό για την αφήγηση κάποιας πιο συμβατικής ιστορίας (π.χ. αστυνομικής). (σ.σ η υπογράμμιση δική μου).

Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος στην απέλπιδα προσπάθειά του να απαξιώσει την είδηση ως μη γενόμενη και ότι είναι υποβολιμαία την κατατάσσει στην χορεία της «επιστημονικής φαντασίας». Έλα όμως ντε που και «επιστημονική φαντασία» να ήταν και πάλι σε εδράζεται σε «πιθανές και εύλογες μελλοντικές εξελίξεις» που προφανώς τον αφορούν και είναι κοινό μυστικό.

Ποιο είναι το κοινό μυστικό όμως; Όπως έχει ειπωθεί πολλάκις μέσα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τέσσερις ή πέντε υποθέσεις για τις οποίες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και ερευνώνται. Για παράδειγμα, η υπόθεση του «υδατόπυργου Παλιόχωρας» είναι σε εξέλιξη και μάλιστα ήδη έχει καταλογιστεί διοικητική ποινή στον Φ. Δημητριάδη από τον Περιφερειάρχη. Αναφέρομαι στην ποινή αργίας είκοσι ημερών που του επιβλήθηκε. Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο ή θα την θέσει στο αρχείο.
Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας την παραπέμψει στο ακροατήριο είναι προφανές ότι προκύπτει θέμα και μάλιστα μεγάλο. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες υποθέσεις όπως ο ΦΠΑ της Μελίκης κλπ που κάποια στιγμή, ίσως πριν ίσως μετά τις εκλογές ο εισαγγελέας αποφανθεί είτε παραπέμποντάς τες στο ακροατήριο είτε στο αρχείο. Θα το δούμε.

Υπό το κράτος αυτών των δεδομένων ο δήμαρχος ήταν προφανές και απολύτως λογικό ότι θα κατέστρωνε «plan B». Και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το κατέστρωσε σε συνεννόηση με τον στενό του συνεργάτη αντιδήμαρχο Βενιόπουλο που κατά τον Φ. Δημητριάδη πληροί όλες τις προϋποθέσεις να τον διαδεχτεί είτε ως υποψήφιος δήμαρχος είτε ως αναπληρωτής του εφόσον εκλεγεί και πάλι στις εκλογές του Μαΐου.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ είναι πολλές και ενισχύονται μέρα με την ημέρα. Έφτασε μια πληροφορία στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ ότι ο «διάδοχος» Βενιόπουλος εδώ και λίγο διάστημα είπε σε πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου «μη βιάζεσαι να αποφασίσεις, εγώ είμαι εδώ». Επίσης, στενός πολιτικός φίλος του αντιδημάρχου Βενιόπουλου πλησίασε πρόεδρο ΤΑ και είπε «σε συμφέρει να βάλεις αυτή τη φορά με την άλλη παράταξη αφού υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Κώστας».

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την δεινή θέση του δημάρχου καθώς επίσης και την σπουδή του να διοχετεύσει την είδηση στα φιλικά του μέσα ότι είναι πανέτοιμος για τις εκλογές και ότι έκανε σπουδαίο έργο και τα συναφή. Κλασική αντίδραση ενός ηγέτη που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και το αντιλαμβάνεται τώρα που αποφάσισε να περπατήσει στο δρόμο, να συναντήσει τους εξαπατημένους συμπολίτες που άλλα άκουσαν το 2010 και δεν είδαν απολύτως τίποτα.
Εγώ έγραψα την είδηση με ερωτηματικό και καθαρά δημοσιογραφικά αφού έφτασαν σε μένα οι πληροφορίες. Ο δήμαρχος το αρνείται. Ο Βενιόπουλος το αρνείται; Να δεχτώ ότι είναι ψέματα αλλά ρωτώ: Οι φωνές που ακούστηκαν πριν τρεις μέρες σε γραφείο στο δημαρχείο είναι κι αυτές ψέματα; Γιατί προκλήθηκε το «θερμό» επεισόδιο; Μήπως είχε καμιά σχέση με τα παραπάνω;

Δημοσιεύω αυτούσια τα δυο δημοσιεύματα με την δήλωση του Φ. Δημητριάδη. Η πρώτη δήλωση είναι από το μπλόγκ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ και η δεύτερη από την εφημερίδα Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ"

«Πόθοι ευσεβείς κάποιων που δεν ξέρουν πως να μας πολεμήσουν και φαντάζονται τα πιο απίθανα πράγματα. Τα σενάρια αυτά, μας είπε, είναι ύποπτα και προσπαθούν να περάσουν υποσυνείδητα στον Αλεξανδρινό λαό πως εκκρεμούν επιλήψιμα θέματα για να τον προϊδεάσουν αρνητικά.  Ο συνδυασμός είναι κατά 90% έτοιμος και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν παράταξη είναι πως η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη που δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε ποιους θα αποκλείσουμε. Και αύριο να γίνουν οι εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι.
Η προσέλευση στελεχών από την παράταξη του κ. Γκιόνογλου είναι εντυπωσιακή. Ενδεικτικά, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Νησίου, Βρυσακίου, Καμποχωρίου, Νεοχωρίου, δημοτικός σύμβουλος του κ. Γκιόνογλου, που το όνομά του ακούστηκε πως θα είναι απέναντί μας (μας είπε το όνομα, αλλά το αφήνουμε για αργότερα) είναι μαζί μας»
«Προχωρούμε με πίστη στην νίκη και το έργο μας είναι απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε. Οι εργατικές κατοικίες στο Πλατύ, η αποχέτευση σε Πλατύ και Μελίκη, το σκέπαστρο στο κολυμβητήριο είναι ελάχιστα από αυτά που κάναμε και θα συνεχίσουμε….»                              
Όταν ρωτήθηκε για τον κ. Γκαβαρδίνα, μας είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με την παράταξή του και πως υπάρχει κόκκινη γραμμή για αυτόν.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ"

Ανανεωμένο σε πρόσωπα αναμένεται το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου κ. Δημητριάδη εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Αυτό λένε έγκυρες πηγές, οι οποίες αναφέρουν την προσχώρηση στην παράταξη του κ. Δημητριάδη πολλών νέων και άξιων ανθρώπων καθώς επίσης και προέδρων τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι απολαμβάνουν της εκτίμησης των συγχωριανών τους, και οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τη σημερινή διοίκηση στον εκλογικό αγώνα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Δημητριάδης σε δήλωσή του στον ΠΟΛΙΤΗ είπε ότι αυτή η ανανέωση και η προσχώρηση άξιων ανθρώπων στην παράταξη, είναι η καλύτερη απάντηση στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούν κάποιοι περί αποχώρησής του. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, στόχος όλων αυτών των ψευδών φημών που ουδεμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, είναι να πλήξουν τον ίδιο και να προκαλέσουν σύγχυση στους δημότες εν όψει των εκλογών.

"Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτούμε το μέλλον του Δήμου μας", είπε ο κ. Δημητριάδης.

Τα νέα πρόσωπα που όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ ότι θα πλαισιώσουν το νέο ψηφοδέλτιο, σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε ο κ. Δημητριάδης, αναμένεται να απαντήσουν με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις του μέλλοντος για το Δήμο της Αλεξάνδρειας. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενη η διάψευση του Δημητριάδη, αλλοίμονο αν δεν το διέψευδε, η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο κύριος τα βροντάει, δεν τον παίρνει άλλο. Όσο για τις μεταγραφές του από την παράταξη Γκιόνογλου λίγο πολύ για τον πρόεδρο του Νεοχωρίοιυ και του Νησίου, αυτούς γνωρίζω, είναι γνωστοί και από το παρελθόν ακόμη και από το 2002 για τις μεταγραφικές προτιμήσεις τους αλλά και τους λόγους τις μεταγραφής . Αλλά οι πολίτες αυτά τα γνωρίζουν και όταν πάνε στην κάλπη θα απαντήσουν. Αν οι πολίτες θέλουν μνημονιακό Δήμαρχο που να ταυτίζεται με τις πολιτικές του Σαμαρά και τις Μέρκελ , αν συμφωνεί με τον Τσαβδαρίδη και τον Βεσιρόπουλο, αν συμφωνεί με το κόψιμο του ρεύματος στους ανέργους, στις μειώσεις των συντάξεων, στα χαράτσια, και στην ανεργία, τότε ας ψηφίσει Δημητριάδη, αυτός αυτά εκπροσωπεί.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολίτες οφείλουν και πρέπει να απομονώσουν και στην καθημερινότητα όλους αυτούς τους τυχάρπαστους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ανθρωπάκια.