Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση συμπαράστασης, Γιαννιτσά Κυριακή 16/2

“Το φασισμ
ό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στις 5 Μάρτη δικάζεται σε 2ο βαθμό ο αντιφασίστας Χ. Μπακαλάκης, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., γιατί αντιστάθηκε στην παρουσία των νεοναζί στον Ομαδικό Τάφο, στα Γιαννιτσά, στις 14 Σεπτέμβρη 2012.  Δικάστηκε πρωτόδικα, μέσα από μια διαδικασία προειλημμένη, σε 14 μήνες με...
τριετή αναστολή, λογαριάζοντας μάλιστα, ένα μήνα ποινή για κάθε επίσημο – παράγοντα που βρίσκονταν στην εκδήλωση. Η απαράδεκτη στάση του Δημάρχου να προσκαλέσει τους φασίστες της χρυσής αυγής να καταθέσουν στεφάνι το 2012, συνεχίστηκε και το 2013 με την τήρηση ίσων αποστάσεων σε φασίστες και αντιφασίστες. Αποτέλεσμα ο ανατριχιαστικός ναζιστικός χαιρετισμός του τοπικού αρχηγού της συμμορίας τους, μπροστά στο μνημείο των δολοφονηθέντων από τους γερμανοντυμένους ταγματασφαλίτες του Πούλιου και τους Ναζί στις 14 Σεπτεμβρίου 1944. Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να καταδικάζονται αγωνιστές  του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.
Αποτελεί πρόκληση και η στάση κάποιων τοπικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων να καλούν τους φασίστες σε συνέντευξη, ξεπλένοντάς τους από τη μισαλλόδοξη και αιματοβαμμένη λογική και πρακτική της εγκληματικής τους οργάνωσης. Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ως “αξιότιμοι συνομιλητές”, οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας, τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και το Σάββατο 25/1/2014 έσκισε το πανό που είχε αναρτηθεί στο σημείο της δολοφονίας, τρομοκρατώντας παράλληλα την οικογένειά του. Η ιστορία είναι για να μας διδάσκει και όχι για να την ξαναζούμε. Δεν θα αφήσουμε ξανά τους επίδοξους φυρερίσκους να καταλάβουν την εξουσία και μετά να αγωνιστούμε στα κρεματόρια, κατά της αυταρχικής εξουσίας που θα επιβάλλουν.
Η πάλη ενάντια στο νεοναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό είναι κομμάτι της πάλης του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει. Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια έκανε πως δεν γνώριζε για τα πάνω από 280 καταγεγραμμένα περιστατικά ρατσιστικής και εγκληματικής βίας στα οποία εμπλέκεται η χρυσή αυγή, μόνο για το 2012. Όλοι τους ήξεραν και ξέρουν τι είναι η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε γνώριζαν και γνωρίζουν περίφημα τις διασυνδέσεις της με το ίδιο το κράτος. Πρώτη και καλύτερη η Αστυνομία τους! Όμως μόνο κάτω από την τεράστια εξάπλωση των αντιφασιστικών κινημάτων τον τελευταίο χρόνο, αναγκάστηκε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, να οδηγήσει στη φυλακή μερικούς βουλευτές της και τον αρχηγό τους. 
Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε ενάντια σε κάθε αντιανθρώπινο, αντικοινωνικό φαινόμενο, να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο κόσμο όπου θα χωράμε όλοι ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα.
Ζητάμε την αθώωση του αντιφασίστα αγωνιστή Χ. Μπακαλάκη, που αντιστάθηκε στους τραμπουκισμούς των φασιστών και την βεβήλωση της μνήμης των νεκρών με την προκλητική παρουσία τους. Ενόψει της δίκης που θα γίνει στις 5 Μάρτη, καλούμε σε αντιφασιστική εκδήλωση συμπαράστασης στις 16 Φλεβάρη, ώρα 06:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (μικρή αίθουσα Η/Υ), με ομιλητές τον Γιώργο Γιαννόπουλο εκδότη του περιοδικού «ΕΝΕΚΕΝ» και τον Κώστα Τορπουζίδη δικηγόρο και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Θεσ/νικης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Παράλληλα, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις  22 Μάρτη, Παγκόσμια  Μέρα Δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΩΡΑ 12  ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: