Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΑ Ημαθίας - Με τους αγώνες μας θα βάλουμε τέλος στο μνημονιακό κατήφορο

Πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, με αδιαφανείς διαδικασίες, με υπουργικές αποφάσεις αμφίβολης νομιμότητας και χωρίς να ληφθούν υπόψη αντικειμενικά κριτήρια όπως μόρια προϋπηρεσίας και οικογενειακή κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας, τσαλαπατώντας τη...
δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», μετέταξε σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πολλούς συναδέλφους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πριν από λίγες μέρες γίναμε θεατές μια ακόμα πράξης του ίδιου άδικου έργου από μεριάς του Υπουργείου με νέες αδιαφανείς μετατάξεις με προφανή τη στόχευση του Υπουργείου για δημιουργία κλίματος ανθρωποφαγίας και διαίρεση του κλάδου μας.

Το Υπουργείο Παιδείας αφενός οφείλει να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς των υπηρεσιακών συμβουλίων και αφετέρου να αντιληφθεί ότι οι εκπαιδευτικοί δεν αποτελούν απλώς αριθμητικά στοιχεία αλλά είναι άνθρωποι με οικογένειες και ανάγκες που σήμερα νιώθουν αδικημένοι και εξοργισμένοι, και που για να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους λειτούργημα απερίσπαστοι και με επιτυχία θα πρέπει να αισθάνονται τους θεσμούς της πολιτείας και πρωτίστως την ηγεσία του Υπουργείου αρωγούς και συμπαραστάτες κι όχι αντιπάλους, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας καταδικάζει αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Υπουργείου, συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό ανεξαρτήτως βαθμίδας, εργασιακής σχέσης, κλάδου κλπ. που πλήττεται βάναυσα από αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στις απολύσεις, στην εργασιακή ομηρεία, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση των συναδέλφων.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: