Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Και τυπικά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια ο Γ. Σπυρίδης / ρεπορτάζ- άποψη

Θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών» αλλά αν τον βάλω θα γίνω μονότονος. Προ τετραμήνου είχα γράψει ότι ο Γ. Σπυρίδης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που θα...
στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η τοπική οργάνωση του κόμματος είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε να «διασκεδάσει» την είδηση και να πείσει όλους εμάς ότι τίποτα δεν έχει προαποφασιστεί.

Όντως, τίποτα δεν ήταν προαποφασισμένο αλλά η τακτική που επιλέχθηκε είχε προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Αν δεν ήταν ο Σπυρίδης θα ήταν ένα άλλο κομματικό μέλος που θα εκδήλωνε διαθεσιμότητα. Με τίποτα δεν θα ήταν ένας εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Στην χτεσινοβραδινή διαδικασία επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι τέσσερις δημοσιεύσεις που κάναμε πρόσφατα εδώ στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ. Επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι έγιναν συναντήσεις με κάποιες προσωπικότητες της Αλεξάνδρειας ώστε να πειστούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Δεν τελεσφόρησαν. Και δεν ήταν δυνατόν να τελεσφορήσουν διότι το πλαίσιο ήταν ασφυκτικό και οι «θερμόαιμοι» εντός κόμματος αρκετοί.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μια μικρή ένταση στην διαδικασία αφού βρέθηκαν ορισμένοι που υποστήριξαν ότι με κομματικό υποψήφιο δεν έχει καμιά τύχη το ψηφοδέλτιο. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αφού εκτιμώ ότι θα διπλασιάσει τα ποσοστά του 2010 η παράταξη την οποία τότε είχε στηρίξει ο «μικρός» ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Και αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα αυτό τελεί εν αναμονή της κυβερνητικής εξουσίας και πολλοί θα είναι αυτοί που θα σπεύσουν να δηλώσουν «παρών».
Αναφορικά με το χρίσμα στον Γ. Σπυρίδη ήταν μονόδρομος. Αυτό που δεν έκανε καθόλου καλή εντύπωση ήταν το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεύθυναν την διαδικασία αλλά και όσα βρίσκονταν στην αίθουσα αρνούνταν πεισματικά και χωρίς λόγο να παραδεχτούν το αυτονόητο. Το αυτονόητο ήταν ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το ψηφοδέλτιο στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι άλλοι επιθυμούν να προστρέξουν και να βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι. Αντιθέτως, άρχισαν να αναφέρονται στην αλήστου μνήμης δημοτική παράταξη του 2010 με την επωνυμία «Συνεργασία Πολιτών» που ολοκλήρωσε τον βίο της το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Αρνήθηκαν δηλαδή τα στελέχη του κόμματος να πουν ανοιχτά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας που είναι τολμάει να στήσει ψηφοδέλτιο, να προβεί στο εγχείρημα και ότι ως leader καλεί φορείς και άτομα να το πλαισιώσουν. Δεν μπόρεσα να αντιληφθώ το γιατί. Το γιατί «ντρέπονταν» να το πουν.
Επίσης αρνητική εντύπωση προξένησε η λειψή  εισήγηση που δεν έκανε καμιά αναφορά στις κινήσεις που έκανε η οργάνωση και το γεγονός ότι έκανε συναντήσεις με Πασόκους κυρίως για να τους δώσει το χρίσμα.

*Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε τα βίντεο από τις τοποθετήσεις και την εισήγηση

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολυ σωστα Χαρη. Δεν ειναι κακο να θελουν να δοκιμασουν την τυχη τους ως κομμα, ποιος ο λόγος να επικαλεστουν την κινηση του Τσαπλα που ειμαστεν οι περισσοτεροι ασχετοι με τον Συριζα; Εγω θα ψηφιζα μια καλη υποψηφιοτητα και ας ηταν του ΣΥΡΙΖα αρκει να το ελεγε σταρατα, χωρις αυτα τα τερτιπια. Απορω τι φοβοντουσαν,
Παντως να θυμισω και το αρθρο που ειχα γραψει πριν λιγο καιρο
http://lioliopoulos.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Σε κανέναν στελεχος του ΠΑΣΟΚ δεν προτάθηκε χρίσμα και να αρνήθηκε.Το αντίθετο έγινε και το ξέρεις.Η υποψηφιότητα Σπυρίδη ειναι η καλλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει.
Το κάλεμα ηταν ανοιχτό και όποιος ήθελε θα μπορούσε να έρθει να καταθέσει την υποψηφιότητά του και να κριθεί απο τη Συνελευση.Και κάτι τελευταίο ποιός αλλος συνδυασμός έκανε τρείς ανοιχτές συνελεύσεις μέχρι να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στις εκλογές.Ο Γκυρίνης ή ο Δημητριάδης.Ολα εκεί γίνονται εν κρυπτώ και απαραβύστω.