Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση Μοσχόπουλου με ίδρυση Ομάδας Ενεργών Πολιτών στον δήμο Αλεξάνδρειας

Φίλες και φίλοι, συνδημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας και
κάτοικοι της πεδιάδας του Αλιάκμονα.

Μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου 2014, θέλοντας να συμβάλλω στην διαμόρφωση προτάσεων για να καλυτερεύσει  η ζωή μας σ’ αυτόν τον τόπο, επιλέγω να αναλάβω πρωτοβουλία για την...
ίδρυση ομάδας ενεργών πολιτών. Πρώτος στόχος είναι  να ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων για την συνεχή κι επίμονη αναζήτηση της ποιότητας σε κάθε δημοτικό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι δεν αρκεί η γκρίνια απέναντι στα προβλήματα, αλλά σημασία έχουν οι εφαρμόσιμες προτάσεις. Παράλληλα οι δημότες πρέπει να μάθουμε, ότι δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.

Μεγάλο ζητούμενο είναι η προώθηση νέων μορφών συλλογικότητας, η ενεργή συμμετοχή του δημότη στην καταγραφή των προβλημάτων, στην επεξεργασία προτάσεων και στην από κοινού εφαρμογή των λύσεων, ώστε να αξιοποιούνται οι φρέσκιες ιδέες και να εισπράττονται άμεσα η κριτική, τα αιτήματα και οι προτάσεις των δημοτών. Με απλές πρακτικές λύσεις μπορούμε να αλλάξουμε αρκετά από την καθημερινότητά μας.

Όσο πιο γρήγορα αλλάξουμε νοοτροπία και κατανοήσουμε ότι το Κράτος είμαστε εμείς οι ίδιοι, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την χρόνια κρίση μας, θα πετύχουμε το καλύτερο για την πεδιάδα, τα χωριά, τις κωμοπόλεις και την πόλη μας.

Η ομάδα μας συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, ώρα 20.15 στο γραφείο μου στην Αλεξάνδρεια, οδός Τ. Γεωργούλη 24, 1ος όροφος, τηλ. 2333025005 / 6977336818 / mosio@otenet.gr

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος, ας φέρουν και ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΜΑΣ.-

Aλεξάνδρεια, 10 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας πήρε το ποτάμι.......