Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΓΚΥΡΙΝΗΣ- Φτάνει πια με τον φθαρμένο και κουρασμένο απερχόμενο δήμαρχο. Ο δήμος μας χρειάζεται νέα πνοή

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και στους υποστηρικτές του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης είπε τα εξής στην σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων που έγινε το μεσημέρι στο...
ξενοδοχείο ΜΑΝΘΟΣ:

Κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς που είσαστε μαζί μας σ' αυτήν την σημαντική για εμάς ημέρα, με θέμα την επίσημη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας, που φέρει το όνομα “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”.
Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα ΜΜΕ και για τον λόγο αυτό θα καταθέσω το γενικό περίγραμμα και στη συνέχεια θα σας δοθεί ο λόγος, ώστε να ρωτήσετε όλα όσα οι δημότες θα ήθελαν να μάθουν και στο τέλος θα ανακοινωθεί η πρώτη ομάδα των υποψηφίων.

Αναγνωρίζω ότι τα ΜΜΕ επιτελούν ένα σημαντικό έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Γνωρίζω τις δυσκολίες που περνούν, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζω επίσης τις πιέσεις που ασκούνται πολλαπλώς από πηγές εξουσίας, μεταξύ των οποίων και αυτοδιοικητικής εξουσίας, προκειμένου να υπάρξει κατευθυνόμενη ενημέρωση και συσκότιση σε θέματα διαπλοκής. Το φαινόμενο αυτό πολιτικά ευδοκιμεί τα μέγιστα στον τόπο μας.


Για αυτό δηλώνω ότι:
-τα ΜΜΕ θα τύχουν ίσης μεταχείρισης, ανεξαρτήτως στάσης έναντι της δημοτικής αρχής.
-με την ανάληψη της διοίκησης από το συνδυασμό μας θα θεσμοθετηθεί μηνιαία ενημέρωση από μένα προσωπικά ή από τον αρμόδιο επί του τύπου εκπρόσωπο.
Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η δική σας σκληρή κριτική θα λειτουργήσει ευεργετικά για μας ως Δημοτική Αρχή και φυσικά για τους δημότες.

Στη σημερινή συγκυρία της κρίσης το πρώτο που πρέπει να απαντήσει κάποιος είναι “γιατί σήμερα να θέλει να διεκδικήσει έναν δήμο”.
Πέρα από όσα καταγράφηκαν με την πρώτη μας ανακοίνωση, όταν γνωστοποίησα την πρόθεσή μου, σήμερα συμπληρώνω πως η επιλογή της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές δεν είναι επιλογή που έχει να κάνει με το “εύκολο”  αλλά επιλογή του “δύσκολου”.
Και το χαρακτηρίζω δύσκολο για δυο λόγους:
-       πρώτον γιατί η γενικότερη πολιτικοοικονομική κατάσταση είναι γνωστή σε όλους μας και
-       δεύτερον γιατί απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας με αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν.


Φίλες και φίλοι, τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα από το άθροισμα οικονομικών και προσωπικών επιδιώξεων που ακούει στο όνομα της Διοίκησης του απερχόμενου δημάρχου, ακούγονται απίθανα καινοφανείς θεωρίες περί ανάπτυξης, θέσεων εργασίας, επισκεψιμότητας της πόλης μας ως τουριστικό αξιοθέατο και διάφορα άλλα φαιδρά.

Λησμόνησαν ότι είναι ήδη δημοτική αρχή και θα έπρεπε αν είχαν την στοιχειώδη ευθύνη, να μας πουν γιατί δεν έγιναν όλα αυτά και όχι να τα επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά.

Πολύ φοβάμαι ότι μετά το όνειρο των δυο μηνών ακολουθεί για αυτούς ο εφιάλτης της 18ης Μαΐου, οπότε και θα διαπιστώσουν ότι οι πολίτες είναι ευγενείς, είναι ανεκτικοί, είναι καλόπιστοι αλλά δεν είναι αφελείς, όπως αυτοί νομίζουν.


Ξέρουμε ότι τα εύκολα τελείωσαν. Οι μύθοι περί επενδυτών και θέσεων εργασίας ηχούν πλέον παράξενα.

Με την έννοια αυτή ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης” δεν έρχεται να αλλάξει έναν κακό δήμαρχο, δεν έρχεται απλά και μόνο να ζητήσει την ψήφο των δημοτών ώστε να αλλάξει μια κάκιστη διοίκηση.
Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε πολλά, ξεκινώντας από τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Στη σημερινή συγκυρία απαιτούνται ανατροπές. Απαιτούνται αλλαγές. Το παλαιοκομματικό πελατειακό μοντέλο διαχείρισης του Δήμου εξάντλησε τα περιθώριά του. Έχει ωριμάσει στους πολίτες η ανάγκη ανατροπής όχι μόνο προσώπων αλλά κυρίως πολιτικών και προτύπων.

Ο συνδυασμός μας, λαμβάνοντας υπόψη του όσα πραγματικά συμβαίνουν στη χώρα γενικότερα και στον τόπο μας ειδικότερα, δεν είναι εδώ για να προτείνει μια ακόμη έκθεση ιδεών η οποία δεν θα ‘χει σχέση με τη ζοφερή πραγματικότητα που όλοι μας ζούμε σε καθημερινή βάση.
Θα σταθεί μπροστά στους δημότες και ευθαρσώς θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις, οι οποίες θεωρούμε πως είναι κοντά στην πραγματικότητα. Άλλωστε, τελευταίος κριτής για αυτό είναι οι ίδιοι οι δημότες, στους οποίους απευθύνουμε κάλεσμα να συνταχθούν μαζί μας, ώστε να φέρουμε την ανατροπή στον τόπο, ώστε να κάνουμε τον τόπο μας μια περιοχή στην οποία θα θέλουν να παραμείνουν, αυτοί και τα παιδιά τους, μια περιοχή για την οποία θα είναι περήφανοι και η οποία δεν θα αφήνει τις ευκαιρίες που εμφανίζονται ανεκμετάλλευτες.


Κυρίες και κύριοι,

η σημερινή διοίκηση του κυρίου Δημητριάδη επιδιώκει την επανεκλογή της το Μάιο. Ο ίδιος ο επικεφαλής της, ο κύριος Δημητριάδης, επιδιώκει τη δική του επανεκλογή για δεύτερη φορά ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας.
Έχοντας ήδη διατελέσει και επί δυο τετραετίες δήμαρχος στον παλιό Δήμο Πλατέος.

Οι συναντήσεις που κάναμε και αυτά που ακούμε καθημερινά, εγώ και οι συνεργάτες μου, σε όλα τα χωριά του δήμου μας και στην Αλεξάνδρεια θα δυσαρεστήσουν τον απερχόμενο δήμαρχο. Είναι απαίτηση των καιρών αλλά και των δημοτών να αλλάξει σελίδα ο τόπος!

Το έργο της απερχόμενης διοίκησης είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως σε αυτό που βιώνουν οι δημότες, στην καθημερινότητα, όπου η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας παίρνει επάξια μηδέν. Θα σας φέρω ορισμένα παραδείγματα για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ:
Τα χωριά μας εμφανίζουν εικόνα αφημένων στην τύχη τους οικισμών, η συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που καταντάει ανησυχητικός, οι παιδικές χαρές και οι χώροι άθλησης (για τα οποία τόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί τα τελευταία 10-15 χρόνια) είναι εγκαταλειμμένα, η πόλη της Αλεξάνδρειας όποτε βρέχει κοιτάει με αγωνία τον ουρανό και τα δελτία καιρού.

Ως προς το διοικητικό και διαχειριστικό μέρος του βίου της απερχόμενης διοίκησης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη μια ομάδα επιστημόνων έχει καταρτίσει φακέλους με διάφορα έργα που έγιναν στον δήμο μας και είναι μνημεία κακοδιαχείρισης. Αυτά που ονομάζουμε σκάνδαλα. Όλα αυτά τα στοιχεία θα τα λάβετε τις επόμενες μέρες και αναλυτικά θα τα εξηγήσουμε στους συνδημότες μας, ώστε να λάβουν γνώση για το βίο και την πολιτεία της απερχόμενης διοίκησης.


Φίλες και φίλοι,

Το ψηφοδέλτιο μας, το ψηφοδέλτιο που θα φέρει την πραγματική αλλαγή στον τόπο μας, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους είχαν την θέληση να θέσουν τον εαυτό τους στις υπηρεσίες της κοινωνίας και του τόπου μας.

Και πριν τελειώσω, δείτε σε απλό καθημερινό επίπεδο ποια ήταν η στάση του Δήμου και του Δημάρχου. Δείτε τις φωτοτυπίες στις διαφάνειες που σας έχουν διανεμηθεί.
Η στάση του Δήμου και του Δημάρχου ήταν η ακόλουθη:

- μίλησε για κοινωνική πολιτική και φροντίδα του παιδιού. Δείτε σας παρακαλώ την επιστολή των γονέων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα!

- μίλησε για κοινοτικά κονδύλια. Στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας το σύνολο που μοιράστηκε είναι 4,77 δις ευρώ. Διαιρούμενο με τους περίπου 30 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας θα έπρεπε να πάρουμε μεσοσταθμικά περίπου 150 εκατομμύρια. Πήραν ΔΕΚΑ, καμαρώνουν για αυτό και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ένα έργο.

- Απόδειξη τα θέματα του αυριανού δημοτικού συμβουλίου, ένα εκ των οποίων είναι συζήτηση επί της αιτήσεως του εργολάβου διάλυσης της σύμβασης για το αποχετευτικό έργο της Μελίκης. Το πολυδιαφημιζόμενο μοναδικό έργο διαλύεται προτού καν ξεκινήσει.

- Στον τομέα της διαφάνειας των οικονομικών των συμμετεχόντων στη διοίκηση του Δήμου: Αυτοί οι κύριοι δεν δήλωσαν το πόθεν έσχες τους, παρά το ότι επιβάλλεται από το νόμο.

- Τέλος, αν ρωτούσε κάποιος καλοπροαίρετα “δεν νοικοκύρεψε ο απερχόμενος δήμαρχος το Δήμο;”. Η απάντηση είναι απλή, νοικοκύρεψε οικονομικά κάποιους από τους δημοτικούς του συμβούλους μετά βεβαιότητας, καταστρέφοντας το δήμο στο σύνολό του.



Μέσα από τη σημερινή σας παρουσία εδώ, καλώ όλους τους συνδημότες να σταθούν δίπλα μας στην κρίσιμη αυτή μάχη. Γιατί για το συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά δεν είναι μια μάχη που έχει να κάνει μόνο με μια εκλογική αναμέτρηση. Είναι μια μάχη που αφορά όλους μας, τα παιδιά μας και το αύριο του τόπου μας.

Για να δημιουργήσουμε ένα δήμο με προοπτική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βέβαιος ότι στις επικείμενες εκλογές ο κ Γκυρίνης θα επικρατήσει. Εκείνο που θα συνιστούσα τόσο αυτόν όσο και το αξιόλογο επιτελείο του είναι να γίνει έρευνα σε βάθος. Όλα στην φόρα χωρίς ΚΑΜΙΑ συγκάλυψη. Το απαιτούν οι Πολίτες και οι αρχές του δικαίου. Σας εύχομαι καλή επιτυχία ολόψυχα. Χ. Τ.