Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΝΔΡΟΝΙΔΗ

Ο Σάββας Ανδρονίδης γεννήθηκε το 1946 στο Πλατύ Ημαθίας από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες. Αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο Αλεξάνδρειας  το 1965. Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων (αλεξιπτωτιστής) και αποφοίτησε από την σχολή ασυρματιστών Ασπροπύργου.  Διέμεινε επί οκτώ (8) συναπτά έτη στη Γαλλία, εργαζόμενος στη βιομηχανία DASSEAU, (πολεμικά αεροσκάφη Mιράζ). Άμα τη...
επιστροφή του από την Γαλλία εργάστηκε ως αγρότης. Έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και πολύμορφο έργο, ασχολούμενος με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Πρωτοεκλέχθηκε και διετέλεσε  κοινοτικός σύμβουλος Πλατέος την τετραετία 1982-1986.

 Εν συνεχεία εκλέχθηκε ξανά κοινοτικός σύμβουλος την τετραετία 1986-1990, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συγχωριανών του. Την τετραετία 1990-1994 διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Πλατέος Ημαθίας, συμβάλλοντας στην ουσιαστική αναμόρφωση του χωριού. Πιο συγκεκριμένα: 1. Με την ομόφωνη απόφαση των κοινοτικών συμβουλίων Πλατέος, Λιανοβεργίου και Αράχου Ημαθίας, προχώρησε στην πρώτη εθελοντική συνένωση των τοπικών κοινοτήτων με τον νόμο 14/16 περί εθελοντικών συνενώσεων. Με αυτόν τον τρόπο και συνεπικουρούμενος από τα κοινοτικά συμβούλια των γειτονικών χωριών (Λιανοβέργι-Άραχος) έβαλε τις βάσεις της δημιουργίας του Δήμου Πλατέος. Η δεύτερη  εθελοντική συνένωση κοινοτήτων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο νομού μετά τον Δήμο της Ειρηνούπολης λειτούργησε ως πρόπλασμα για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του «Καποδίστρια». 2. Αναμόρφωσε την όλη εικόνα του Πλατέος έχοντας να επιδείξει πληθώρα έργων που άλλαξαν την εικόνα του χωριού. Α. Αγορά σύγχρονου απορριμματοφόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Β. Δημιουργία χώρου πραγματοποίησης θεατρικών παραστάσεων εντός του Δημαρχιακού μεγάρου. Γ. Επί προεδρίας Σάββα Ανδρονίδη δημιουργήθηκε το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, έργο ζωτικής σημασίας για το μέλλον των κατοίκων του χωριού, καθότι μέχρι και σήμερα υδροδοτεί το χωριό. Δ. Δημιουργία λαϊκής αγοράς, με επακόλουθο  την αύξηση του εισοδήματος των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Ε. Δημιουργία δύο πλατειών. Η μία πλατεία βρίσκεται στο χώρο του πρώην δήμου Πλατέος και η δεύτερη στην εκκλησία του Αγίου Αρσενίου. Ζ. Εκσυγχρονισμός των γηπεδικών εγκαταστάσεων, κατασκευή της πρώτης κερκίδας σε επίπεδο πρώην δήμου πλατέος, εγκατάσταση ηλεκτρικών πυλώνων, πράγμα πρωτόγνωρο για τα  δεδομένα του νομού, κατασκευή κιγκλιδώματος, καθώς και κατασκευή σύγχρονων και άνετων αποδυτηρίων. Η. Εστίαση στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας της κοινότητας  Πλατέος. Επί προεδρίας του αγοράστηκε σάροθρο (σκούπα), πυροσβεστικό όχημα, και το πρώτο αυτοκινούμενο χορτοκοπτικό για την κοπή χόρτων. Μετά την ήττα του στις τοπικές εκλογές του 1994, διετέλεσε επί μία οκταετία  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώτου εθελοντικού δήμου Πλατέος.
  
Από το 2002 συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη.  Εξελέγη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου. Επί  δημαρχιακής θητείας Δημητριάδη (2002-2006) ασκούσε καθήκοντα προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την επικράτηση του Φώτη Δημητριάδη στις δημοτικές εκλογές του 2006, διετέλεσε αντιδήμαρχος Πλατέος. (2006-2010). Δήλωσε παρών στις προκλήσεις που έθεσε η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Η νίκη του Φώτη Δημητριάδη στις πρώτες Καλλικρατικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, τον έφερε μπροστά στην πρόκληση της υπεράσπισης των συμφερόντων των δημοτών σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης. Υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας με αρμοδιότητα την δημοτική ενότητα Πλατέος (2010-2012). Άσκησε ευσυνείδητα τα καθήκοντα του, επιδιώκοντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πολύπλευρων συνεπειών της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Στάθηκε στο πλευρό των δημοτών της δημοτικής ενότητας Πλατέος παρά την σημαντική περικοπή των πόρων που προορίζονταν για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως κύριο στόχο είχε την καθαριότητα στις πρώην κοινότητες του πρώην δήμου Πλατέος. Στην προμετωπίδα της παρουσίας και του πολιτικού του λόγου είχε και έχει τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του. Πλέον, έχοντας συσσωρεύσει πλούσια αυτοδιοικητική πείρα, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Δημοτική Συνεργασία του Φώτη Δημητριάδη. (Εκλογές Μαΐου 2014). Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Καραούσογλου και έχει τρία παιδιά. Ο πρωτότοκος γιος του, εργάζεται ως γεωπόνος σε γεωπονικό ινστιτούτο του Παρισιού (Γαλλία). Ο δεύτερος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο μικρότερος γιος του είναι απόφοιτος του Παντείου πανεπιστημίου και βρίσκεται στη Γερμανία με σκοπό την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών. Ο Σάββας Ανδρονίδης ευρισκόμενος για πολλά χρόνια στο πλευρό των δημοτών, επιδιώκει να κερδίσει για άλλη μια φορά όχι απλώς και μόνο την ψήφο, αλλά την καρδιά και το μυαλό των δημοτών του διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας. Επίσης, επί πολλά χρονιά προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ιστορική ερασιτεχνική ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος, αρχικά φορώντας την φανέλα του και εν συνεχεία ως προπονητής και διοικητικός παράγοντας (Πρόεδρος). Μάλιστα, έχει βραβευθεί για την πολύχρονη προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ομιλεί απταίστως την Γαλλική γλώσσα, ενώ συνεννοείται επαρκώς στα Αγγλικά και τα Τούρκικα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: