Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά- Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία με τους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)



agapitosΑντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θανάση Αγαπητό και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη Δημήτρη Σταμάκο παραβρέθηκε στις 08-04 στη συνέλευση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Μαζί τους και ο.....
υποψήφιος δήμαρχος με την Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή Γιάννης Κούτρας.
Το κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου και των εργαζομένων που από τη μία βλέπουν τον κλάδο της υγείας να καταστρέφεται μέσα από τα πιο βάρβαρα μέτρα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ από την άλλη νιώθουν άμεσα την απειλή της διάλυσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων ή ακόμα και της απόλυσής τους.
Το ΨΝΘ έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα την επίθεση του Υπουργού Υγείας Ά. Γεωργιάδη με νομοθετικές ρυθμίσεις που οδήγησαν στην κατάργηση αρκετών κλινών του ή την μεταφορά άλλων σε εντελώς ακατάλληλους χώρους. Αυτές οι κινήσεις βρήκαν φυσικά απέναντί τους το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο έδειξε εξαρχής την πλήρη αντίθεσή του. Εκτός αυτού, από τις 07-04 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όλοι οι φύλακες και οι οδηγοί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, κάτι, που σύμφωνα με κείμενα των ίδιων των εργαζομένων στο ΨΝΘ, οδηγεί στην επί της ουσίας παρεμπόδιση της λειτουργίας των νοσοκομείων, τα οποία παραμένουν τύποις πλέον ανοιχτά.
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά- Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία στηρίζει τις θέσεις και των αγώνα των εργαζομένων στο ΨΝΘ και καταγγέλλει την προσπάθεια του Υπουργείου, της Κυβέρνησης και της ΕΕ να καταστρέψουν τη δημόσια υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες. Είναι σαφές ότι όλες οι κινήσεις του Υπουργείου αποσκοπούν στην εισβολή των ιδιωτών στον χώρο της υγείας, κάτι που έχει ήδη εκτεθεί ως θέση από τον κ. Υπουργό, αλλά του οποίου τις καταστροφικές συνέπειες έχει βιώσει ο κόσμος της εργασίας στο πετσί του σε άλλες χώρες. Μόνος δρόμος ο λαϊκός ξεσηκωμός για ανατροπή της κυβέρνησης και απελευθέρωση από ΕΕ, Μνημόνιο και χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: