Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

VIDEO- Η Δ. Χαραλαμπίδου παρουσίασε τους υποψήφιους περ. συμβούλους / Τι είπαν Χειμώνας και Χαραλαμπίδου / Τα βιογραφικά


Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 24 Απρίλη το ψηφοδέλτιο της  «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, παρουσία της...
υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Η σ. Χαραλαμπίδου τόνισε πως στην Ημαθία έχουμε ένα από τα καλύτερα ψηφοδέλτια, στο οποίο δε θα βρείτε υποψήφιους από πολιτικά τζάκια ούτε επαγγελματίες πολιτευτές, αλλά ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, με πολυετή καθημερινή παρουσία και προσφορά σε όλα τα κινήματα και τους αγώνες του λαού μας.

Στις σύντομες ομιλίες τους η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Θανάσης (Σάκης Χειμώνας) αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα της εκλογικής μάχης και στην ανάγκη για ανατροπή τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές Α΄ και Β΄ βαθμού (δήμοι και περιφέρεια) όσο και στις ευρωεκλογές, τονίζοντας τη ριζική αντίθεση του συνδυασμού μας στον «Καλλικράτη. Επισήμαναν ότι στην τριπλή εκλογική μάχη μία θα πρέπει να είναι επιλογή, αυτή της ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισαν την ανάγκη «να γκρεμιστεί το κάστρο της μνημονιακής πολιτικής»

Ειδικότερα η σ. Χαραλαμπίδου, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην αποβιομηχανοποίηση της περιφέρειάς μας, η οποία μάλιστα ξεκίνησε πριν την εφαρμογή των μνημονίων αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας πως τόσο ο κ. Τζιτζικώστας όσο και ο κ. Ιωαννίδης φέρουν τεράστιες ευθύνες, αφού ο μεν πρώτος υλοποίησε όλες τις μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια και ο δεύτερος τις υπερψήφισε στη βουλή.

Ειδική αναφορά έγινε από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Θανάση Χειμώνα στις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων του νομού για τη μη κατασκευή του διοικητηρίου, με αποτέλεσμα να πληρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια αλλά και στα προβλήματα του κόσμου της εργασίας στον τόπο μας (αγροτικές αποζημιώσεις, ανεργία κ.α.).

Το ψηφοδέλτιο της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελείται από:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Θανάσης (Σάκης) Χειμώνας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Ηλιάδης Νικόλαος (ελεύθερος επαγγελματίας – αγρότης)
2.  Κελεσίδης Νεόφυτος (ελεύθερος επαγγελματίας)
3. Κιοσέογλου Ελευθέριος (βιομηχανικός εργάτης, Μέλος Διοίκησης Ε.Κ.Θ.)
4. Παπούλιας Ελευθέριος (καθηγητής, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ημαθίας, πρώην Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας)
5. Σιδηροπούλου – Μουρατίδου Κυριακή (Κική) (Συνταξιούχος υπάλληλος Οικονομικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Βέροιας)
6. Σπυρίδου Αναστασία (Νατάσσα) (Εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων)
7. Φαρμάκης Κωνσταντίνος (ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά)
8. Χατζησάββας Παναγιώτης (δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας).


Ηλιάδης Νικόλαος

Γεννήθηκε στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 28–02–1963.
Παντρεμένος με την Ελένη Σωτηρίου και πατέρας 2 παιδιών.
Η πολιτική του δράση ξεκίνησε  το 1979 με τη ένταξη στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ έως και το 1996, όπου διαχώρισε πολιτικά τη στάση του.
Από το 1996 έως το 2004 εντάχθηκε στο ΔΗΚΚΙ, όπου διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας από το 1997 έως το 2001.
Υποψήφιος Βουλευτής το 2000 και υποψήφιος Νομάρχης το 2002.
Ακόμη διετέλεσε υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος το 1994 και το 2006. Το 2011 εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι σήμερα μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. της Ημαθίας και υπεύθυνος  του τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανάπτυξης.

=================================================

Κελεσίδης Νεόφυτος

Είναι 56 ετών, γεννήθηκε και ζει στο Αγγελοχώρι Ναούσης. Είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και εμπορικού καταστήματος. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μποζατζίδου Γεωργία και έχει μια κόρη και ένα γιο. Έχει πολιτική διαδρομή στην ανένταχτη αριστερά και τελευταία εντάχθηκε στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
================================================= 

Κιοσέογλου Ελευθέριος

Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1969 και μένει μόνιμα στο Πλατύ Ημαθίας, με την σύντροφο του Μαρία Παπαδοπούλου και τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 12 και 7 ετών.
Απόφοιτος του γενικού λυκείου Πλατέος και γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.
Εργάζεται στην παραγωγή της ιδιωτικής χαλυβουργίας ''ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε'' από το 1992 μέχρι και σήμερα .
Είναι μέλος των διοικήσεων του εργοστασιακού σωματείου της ''ΣΙΔΕΝΟΡ'' (από το 2007 μέχρι και σήμερα ), του συνδικάτου μετάλλου Μακεδονίας-Θράκης (από το 2008 μέχρι και σήμερα) και του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης (από τον Απρίλη του 2013 μέχρι και σήμερα).
Μέλος της πρωτοβουλίας κάτοικων ενάντια στην κατάργηση του γυμνασίου Πλατέος.
Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια στην Αλεξάνδρεια το 2011.
Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας κατοίκων Πλατέος ενάντια στην παραβατική λειτουργία της επιχείρησης ''ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε.''.
Μέλος της κίνησης δικαιούχων εργατικών κατοικιών στο Πλατύ.
Μέλος των επιτροπών ''ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ-ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ''.
Ιδρυτικό μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας.
Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Πλατέος από το 2011 έως το 2013 και γραμματέας σήμερα .
Μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 μέχρι και σήμερα .
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία το 2009 και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ''Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα'' στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.


=================================================
Παπούλιας Ελευθέριος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατοικεί από το 1986 στη Βέροια.
Πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Εργάστηκε ως καθηγητής από το 1986 σε Σχολεία της περιοχής Νάουσας Αλεξάνδρειας και Βέροιας. Τελευταία θέση Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας.
Μέλος του Κ.Κ.Ε. εσωτερικού από το 1972 με ενεργό ανάμιξη στα συνδικαλιστικά.
Μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και κατόπιν του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Ν.Ε. του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών και δύο φορές γραμματέας της οργάνωσης της Βέροιας.
Εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Ημαθίας για πέντε θητείες. Δύο φορές υπηρέτησε το συνδικάτο από τη θέση του αντιπροέδρου και μία από τη θέση του προέδρου.
Σημερινή θέση οργανικός γραμματέας του συνδικάτου.


=================================================

Σιδηροπούλου – Μουρατίδου Κυριακή  (Κική) 

Γεννήθηκε το 1959 στη Χαρίεσσα της Νάουσας όπου τελείωσε το Δημοτικό σχολείο. Συνέχισε τις γυμνασιακές της σπουδές στη Βέροια. Σπούδασε Λογιστική στα ΤΕΙ Ηρακλείου. Εργάσθηκε εποχιακά στη Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Βέροιας και από το 1983 στο  Νοσοκομείο της Βέροιας  επί 25 χρόνια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε (τα τελευταία οκτώ χρόνια υπηρέτησε ως προϊσταμένη του οικονομικού τμήματος). Είναι παντρεμένη με τον Θόδωρο Μουρατίδη χημικό, συνταξιούχο  εκπαιδευτικό, γεννημένο στην Τσεχία από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες,  γραμματέα του Συλλόγου Νεφροπαθών του Νομού Ημαθίας και  έχουν τρεις γιούς,  τον Γιώργο, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο 28,  25 και  20 χρόνων αντίστοιχα  και κατοικούν  στη Βέροια.
Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του «Συλλόγου Πολιτισμού και Παράδοσης Τριποτάμου».
Είναι μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του  και ήταν υποψήφια στις νομαρχιακές εκλογές  με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ 1998, 2002 και το 2010 με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα  με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη. Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές το 2012 με το ΣΥΡΙΖΑ.

=================================================

Σπυρίδου Αναστασία (Νατάσσα)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968.
Εκπαιδευτικός, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.
Είναι μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και υποστηρίζει τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις. 
Ζει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και εργάζεται στο 1ο Γυμνάσιο της ίδιας πόλης.





=================================================

Φαρμάκης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Φαρμάκης γεννήθηκε το  1963 στη Βέροια και κατοικεί στη Νάουσα.
Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Αριστεράς, ενταγμένος αρχικά στην Κ.Ν.Ε και το Κ.Κ.Ε , κατόπιν στον Ενιαίο Συνασπισμό και μετέπειτα Σύριζα.
Ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και είναι μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλ/κης Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά. 
Είναι παντρεμένος με την Κλώνα Αναστασία, εκπαιδευτικό και πατέρας τριών κοριτσιών.

=================================================

Χατζησάββας Παναγιώτης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1968 και κατοικεί στην Πατρίδα Ημαθίας από το 2002. Παντρεμένος με τη Βαΐτση Ουρανία και πατέρας δύο παιδιών, του Ηρακλή και του Βασίλη, μαθητών του 6ου Γυμνασίου Βέροιας.
Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας και Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Δάσκαλος στο Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας-Τριλόφου, συνδικαλιστής, εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.
Από τα εφηβικά του χρόνια μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στα φοιτητικά του χρόνια μέλος της Πανσπουδαστικής, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας, με πολλά χρόνια προσφοράς στο κίνημα των Γονέων και Κηδεμόνων.

Συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κινήματα και σε όλους τους αγώνες στο νομό μας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.











Δεν υπάρχουν σχόλια: