Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το Πάτερ ημών / Τ. Τασιόπουλος

Με σκυμμένο το κεφάλι, άλλοι μουρμουρίζοντας και άλλοι βρίζοντας έφευγαν απογοητευμένοι από τη διάλυση της ψιλοσύναξης του κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μετά την λεγόμενη τελευταία προεκλογική απογοήτευση της απερχόμενης παρέας της κακοδιοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας, γιατί οι φουκαράδες πήγαν να ακούσουν μια εμπνευσμένη ομιλία και άκουσαν έναν δεκάρικο «του ούτως ή αλλέως» υποτιθέμενου αρχηγού.
Ο απερχόμενος είχε...
προϊδεάσει ότι θα ασχοληθεί με προσωπικά ζητήματα που νομίζει ότι προέκυψαν από μια σωστή κίνηση ενός επιχειρηματία, την οποία όμως ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ μη έχοντας τι άλλο τι να πει την ανήγαγε, όπως συνήθως, σε πραγματική πατάτα. 
Η «ώρα ευθύνης» ως γνωστόν δεν αποτελείται από μερικούς μπαρμπάδες που είτε καταβροχθίζουν ξένα ευρώ, είτε καταπίνουν το καταπέτασμα «γράπας» ή σκωτσέζικου SCOTCH .
H «ώρα ευθύνης» γεννήθηκε από την ανάγκη να εκφράσει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας μέσα από «συμμετοχική διαδικασία» λέξεις άγνωστες για τον ξερόλα που από Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν σκαμπάζει που πάνε τα τέσσερα και γι’αυτό επιλέγει μπαρμπάδες για τον συνδυασμό του ή εξεπιτούτου απέφευγε τέσσερα χρόνια τα dibate για όσα δεινά φόρτωνε το δήμο.
Ένας ξενόφερτος και ξενέρωτος που δεν ενσωματώθηκε ποτέ στον αστικό πληθυσμό της Αλεξάνδρειας, που δεν περπάτησε ούτε μια φορά την Βετσοπούλου, που δεν αγόρασε ποτέ ένα πακέτο τσιγάρα από την αγορά της Αλεξάνδρειας, που δεν επισκέφτηκε ποτέ έστω μια φορά ένα μαγαζί για έναν καφέ ή για μια καλημέρα, που νόμισε όμως πως ο αστικός πληθυσμός της πόλης θα συγκινούνταν επειδή είπε το «πάτερ ημών» κανά δυο φορές στην εκκλησία.
Υπέθεσε ακόμα πως ο κόσμος δεν θα μάθαινε τίποτα για τα έργα και τις ημέρες που είναι στα συρτάρια διαφόρων εισαγγελέων ή ανακριτικών αρχών και μαζεύοντας ταυτότητες αναξιοπαθούντων όπως επισήμως κατατέθηκε στη Γενική Ασφάλεια, προφανώς έναντι αμοιβής, θα ανέτρεπε το αποτέλεσμα της πρώτης τραγικής γι’ αυτόν και την απερχόμενη παρέα του ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Αυτός λοιπόν ο δήμαρχος που δεν απέμεινε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου που να μην εκπέμψει την αυταρχικότητά του παριστάνοντας και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, δεν δέχτηκε ποτέ την πρόκληση που του απηύθυνα για μια ενώπιος – ενωπίω συζήτηση με ίσους χρόνους με δικό του διαιτητή, σε δικό του γήπεδο, ακόμα και σε καμπαναριό.
Αυτός λοιπόν – και τον ευχαριστώ γι’ αυτό- το τελευταίο βράδυ, της τελευταίας του στιγμής ως δημόσιο πρόσωπο, αντί να πει δυο κουβέντες για να πείσει τους λιγοστούς ακροατές του ασχολήθηκε με έναν που δεν είναι καν υποψήφιος για εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας.
Άραγε γιατί ασχολήθηκε στην τελευταία του ομιλία, της τελευταίας του εμφάνισης σε εξέδρα με κάθε Τασιόπουλο;
Η πρώτη απάντηση μπορεί να είναι ότι ήθελε να διασκεδάσει τις προσκλήσεις των εισαγγελέων για τυχόν διερεύνηση παραβάσεων καθήκοντος για τις γνωστές πέντε υποθέσεις.
Η δεύτερη ότι δεν μπορούσε να αντιπαρατεθεί με την «ώρα ευθύνης» γιατί απέναντι του δεν ήταν ένας άνθρωπος, αλλά μια συγκροτημένη ομάδα που σε ένα dibate θα τον διέλυε, άσχετα αν δεν θέλησε να νομιμοποιήσει την συλλογή ταυτοτήτων ή την αγένεια ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ να μην επιτρέψει στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ να επισκεφθεί και να πει δυο κουβέντες στους υπαλλήλους του δήμου.
Η τρίτη επειδή του τέλειωσαν «οι μπούρδες» όπως μονολογούσε αποχωρών απογοητευμένος οπαδός του.
Κατά την ταπεινή άποψή μου οι μπούρδες που αμολούσε όλη την τετραετία και κορύφωσε την προεκλογική περίοδο ήταν η αιτία.
Οποια και αν ήταν η αιτία δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω δημόσια για το ότι παραδέχτηκε την ήττα του από κάποιον που δεν είχε το όνομά του στον πίνακα των υποψηφίων ούτε για το τοπικό της Ραψωμανίκης.

Τάσος Τασιόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος


Υ.Γ. Δεν φαντάζομαι να έπαιξε ρόλο το κάζο με τις ταυτότητες ή με αυτό που έγινε στο «μαχαλά» στο Κεφαλοχώρι την Πέμπτη το βράδυ όπου πρωτοκλασάτο στέλεχος κόντεψε να τις μαζέψει.

Υ.Γ2     Σε μια παράταξη του δήμου "ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ" όταν το ένα επιχείρημα είναι το τι κάνει ένας δημότης που δεν στερείται πολιτικών δικαιωμάτων – όπως πρωτοκλασάτοι της παράταξης - δεν χρωστάει στον δήμο 12.778,52 € - όπως πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης - και το άλλο επιχείρημα είναι το μόνο που κάνουμε είναι να αγοράζουμε ψήφους τότε η παράταξη αυτή του δήμου "ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ"  δικαιούται μια φωτογραφία ενός μπαμπούλα για να τρώει το φαΐ της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: