Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση για την προσβασιμότητα στην Αλεξάνδρεια - Αφιλόξενη πόλη για τα ΑμΕΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του...
Δημοτικού Συμβουλίου στην Αλεξάνδρεια, η εκδήλωση για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στην Αλεξάνδρεια.
.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι αφού στην αρχή άκουσαν εισηγήσεις, στη συνέχεια παρακολούθησαν την ειδική παιδαγωγό Μαρία Κυροπούλου καθώς και την ψυχολόγο – ειδική παιδαγωγό Μουσκεφτάρα Αναστασία να αναλύουν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο τα προβλήματα που έχουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες (είτε βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι, είτε δεν βλέπουν, είτε  έχουν κινητικά προβλήματα π.χ. λόγω ηλικίας) εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο πολλά πράγματα είναι φτιαγμένα στην Αλεξάνδρεια – αλλά και να προτείνουν μια σειρά από μικροαλλαγές που όμως θα αλλάξουν την καθημερινότητα πολλών συναθρώπων μας.Στην εκδήλωση κατέθεσε και τη δική του εμπειρία ο δ/ντης του ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Θ. Χαλαστάνης.
.
Η ημερίδα αυτή, εκτός από την ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στην Αλεξάνδρεια και που υπογραμμίζει τα προβλήματα που υπάρχουν (τα οποία τις περισσότερες φορές τα προσπερνάμε), περιείχε και ένα βιωματικό. Άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν παντού χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα – κινητικό ή όρασης, κάθισαν σε ένα καροτσάκι ή προσπάθησαν με δεμένα μάτια να κινηθούν στο χώρο.
.
Αυτό που έμεινε πάντως σε όλους αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση είναι η προφανής ανάγκη να αναθεωρηθούν καταστάσεις και υποδομές, ώστε η πόλη της Αλεξάνδρειας να γίνει πραγματικά προσπελάσιμη σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που οριοθετεί τον τρόπο με τον οποίο κινούνται μέσα σε αυτή ή που απαγορεύει την κίνησή τους στην πόλη.
.
Στην ΟΜΑ.Δ.Α. αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό θέμα.

ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

















1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ηταν μια συγκλονιστικη εμοπειρια για μενα. Ευχαριστω ολους τους διοργανωτες