Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο Κ. Γιοβαννόπουλος προαναγγέλλει νέο κόμμα / ΔΗΛΩΣΗ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ημαθίας Κ. Γιοβαννόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Περνάμε μια συναρπαστική φάση πολιτικής εγκυμοσύνης. Γεννιέται σύντομα το πηγαίο, το αυθεντικό, μια άλλη πρόταση "Πατριωτικά Ανθρωποκεντρική". Χωρίς φθαρτά υλικά, δίχως σκελετούς στη...
ντουλάπα μας. Έργο απίστευτα κοπιαστικό, φλογάτο.
Διαφέρουμε από τους υπάρχοντες βαρόνους σε δύο κυρίως πυλώνες.
Ο Πρώτος: χαράσσουμε σε μάρμαρο τη διαφορά ανάμεσα στο Ηθικό και το Νόμιμο. Ηθικό, είναι άγραφοι εσωτερικοί κανόνες συμπεριφοράς, που μόνο ο ίδιος γνωρίζεις αν τους παραβιάζεις, όπου τιμωρία σημαίνει τύψεις. Νόμιμο, είναι γραπτοί εξωτερικοί κανόνες, που τους θέτει το Δίκαιο για όλους, όπου παράβαση σημαίνει ποινή δικαστηρίου. Αν δεν βροντοφωνάξουμε ότι το Ηθικό είναι σκάλες ανώτερο του Νόμιμου, τότε χτίζουμε στην άμμο.
Ο Δεύτερος: η κοινωνία νοσεί όσο κι ο πολιτικός θίασος. Το κλασικό πρόβλημα ξαναγυρνά, τι θεραπεύουμε άραγε την ασθένεια ή τον ασθενή; Το χρέος ή τον καταχρεωμένο, την ανεργία ή τον άνεργο; Η απάντηση για μας είναι σαφής. Σκύβουμε αλληλέγγυα στον πάσχοντα, θωρακίζουμε την Αξιοπρέπειά του.
Αποζητάμε μια Δημοκρατία με Αξίες σκληρά απαράβατες, και μια Δικαιοσύνη απλή, γάργαρη, ίση προς όλους. Ξέρω, ίσως κουράζω με τις θεωρητικές περιγραφές, αλλά πιστέψτε το, δεν γίνεται αλλιώς. Γερνάμε, μόνον Αρχές θ´ αφήσουμε στα παιδιά μας, μη γελιέστε, ας δείξουμε στην πράξη πως ετοιμάζουμε αγνά το μέλλον τους. Όσο θα μας σέρνουν στο χρήμα και την κατανάλωση, όσο θα ξεχνάμε τις βάσεις ζωής, θα χάνουμε όλες τις μάχες με το τραπεζικό θηρίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: