Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση στη Βέροια για την εναλλακτική οικονομία / Προβολή ντοκιμαντέρ

Τo ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου παρουσιάζει συνεταιριστικές κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες: 11.000.000 θέσεις εργασίας, 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και 5,9% εργαζόμενοι απασχολούνται συνολικά στην κοινωνική οικονομία. 

Το ντοκιμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν, τον...
τρίτο τομέα της οικονομίας. 
Τα μερίσματα των κερδών των κοινωνικών επιχειρήσεων επενδύονται στο κοινωνικό κεφάλαιο, ενώ η δυνατότητα εκπροσώπησης ορίζεται «ένα άτομο, μία ψήφος».

Η κοινωνική οικονομία δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Βιώσιμες λύσεις, οικολογικές προτάσεις και πρακτικές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορούν να συμβάλλουν σε μια αλλαγή συνείδησης προς ένα συλλογικότερο μοντέλο συνεργασιών και επιχειρηματικότητας. 

Παραγωγή: Ίδρυμα Χάινριχ Μπέλ Ελλάδας - Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων)-Σοφία Παπαχρήστου Σκηνοθεσία, μοντάζ, animation: Σοφία Παπαχρήστου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Παπαναστασάτος Μουσική: Μάριος Στρόφαλης 

https://www.facebook.com/events/685102471544817/?source=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: