Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ξεκινάει η διάθεση καυσόξυλων από τον Δήμο Νάουσας

Από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου και μέχρι την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τη διάθεση καυσόξυλων σε ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικές ομάδας από το Δημοτικό Δάσος στους Δημότες Νάουσας με σκοπό τη θέρμανση κατά τη χειμερινή περίοδο 2014-2015. 

 Η διάθεση καυσόξυλων εντάσσεται στα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης του...
Δήμου Νάουσας και εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: 
 Συνολική διαθέσιμη ποσότητα ξυλείας: Έως 3.000 τόνοι 

Αναλογία ανά δικαιούχο: 5 τόνοι [δηλαδή 8 (οκτώ) χωρικά (χ.κ.μ.)] 

Δικαιούχοι: 
α) Συνταξιούχοι του ΟΓΑ με συνολικό εισόδημα έως 7.000€. Οι συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α πρέπει εκτός από το εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 να προσκομίσουν και το Ε1 ή Ε9 που θα λαμβάνεται υπ’ όψιν μόνο γι’ αυτούς που έχουν μέχρι 8 (οκτώ) στρέμματα. 

β) Πολύτεκνοι με συνολικό εισόδημα έως 20.000 €. Πολύτεκνοι θεωρούνται μόνο όσοι στο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 τα προστατευόμενα μέλη είναι από τέσσερα (4) και πάνω. 

γ) ΑΜΕΑ και ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. 

δ) Μακροχρόνια άνεργοι άνω των (12) δώδεκα μηνών με συνολικό εισόδημα έως 7.000€. Οι μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να είναι μόνο έγγαμοι. 

ε) Γενική κατηγορία συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) έως 7.000€. Εξαιρούνται τα μέλη δασικών συνεταιρισμών καθώς και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δασών και οι κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων που λαμβάνουν μερίδα συνιδιόκτητου δάσους. 

Διευκρινίζεται ότι: 

α) Η διαθέσιμη ξυλεία από το δημοτικό δάσος προφανώς δεν επαρκεί για όλους τους δημότες, γι’ αυτό και τίθενται τα πιο πάνω κριτήρια. 

β) Η παραλαβή της ξυλείας θα γίνεται από τους ίδιους τους δημότες με δικό τους μεταφορικό μέσο από το σημείο συγκέντρωσης της υλοτομίας στο βουνό, άκοπα (μήκος 1,20μ.). 
Τα ξύλα θα δοθούν από τις τοποθεσίες: "Πίστα Παράδεισος", "Μπαλκόνι", "Γεφυρούδια". 

γ) Η τιμή θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και θα καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων, χωρίς κανένα κέρδος για τον Δήμο. 

δ) Η διάθεση των καυσόξυλων θα γίνει κατά προτεραιότητα (ξεκινώντας απ’ τα χαμηλότερα εισοδήματα) και μέχρι να εξαντληθεί η καθορισμένη ποσότητα ξυλείας. 

ε) Επειδή τα καυσόξυλα αυτά προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορεύεται η διάθεσή τους σε τρίτους ή στο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό η Δασική Υπηρεσία του Δήμου θα ενεργεί σχετικούς έλεγχους και οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά, αλλά και με διοικητικό πρόστιμο. 

Δικαιολογητικά: 

Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (δίδεται από την υπηρεσία) 

Φωτοτυπία ταυτότητας 

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 

Βεβαίωση συνταξιούχου ΟΓΑ (δίνεται από τον οικείο δήμο) 

Έντυπο Ε1 ή Ε9 για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ 

Βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 67% (βεβαιώνεται από πιστοποιητικό Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Επιτροπής ή από Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας από οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα, εφόσον δεν έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης κατά το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών) 

Βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας άνω των (12) δώδεκα μηνών (βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ) Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για πολύτεκνους και έγγαμους άνεργους 

Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού της ΔΕΗ 

 Υποβολή αιτήσεων – Δικαιολογητικών 
Στο Δημαρχείο (Δημαρχίας 30-Νάουσα), Διεύθυνση Περιβάλλοντος (αρμόδια κ. Σκόδρα Ευμορφία), κατά τις ώρες 8:00-13:00. 

 Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 139/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. Πληροφορίες: Δήμος Νάουσας-Δ/νση Περιβάλλοντος, τηλ. 23323 50344. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: