Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Και τυπικά αναστολή ενός έτους στο Γυμνάσιο Πλατέος / Να δοθεί τέλος στην ομηρία του σχολείου

Και με την "βούλα" πλέον πήρε παράταση το Γυμνάσιο Πλατέος αφού ο νέος υφυπουργός Παιδείας Δερμεντζόπουλος υπέγραψε την σχετική απόφαση που περιλαμβάνει άλλα πέντε σχολεία της χώρας που ενώ είχε αποφασιστεί το 2011 να κλείσουν παίρνουν συνεχώς παρατάσεις.
Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να... λάβει τέλος. Η ομηρία πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει επιτέλους ένας ολοκληρωμένος διάλογος από τους αρμόδιους για την προοπτική των σχολικών μονάδων του δήμου Αλεξάνδρειας, μια πιθανή κατανομή του μαθητικού δυναμικού ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών που υλοποιούνται τα πέντε τελευταία χρόνια.

Όσο για τις "δάφνες" της αναστολής που διεκδικούν τόσο ο Τσαβδαρίδης με τον απόντα από την φωτογραφία Δημητριάδη και ο Βεσυρόπουλος που τρέχει με καθυστέρηση να καλύψει επικοινωνιακά το λάθος του να μην διαφημίσει την ενέργειά του να στείλει επιστολή στον Δερμεντζόπουλο είναι προφανές ότι δεν τις δικαιούται κανείς διότι θα έπρεπε να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να ακυρωθεί η πράξη της Χριστοφιλλοπούλου και να λήξει η ομηρία του γυμνασίου Πλατέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: